Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Rising Star: Kritika az elődöntőről

Rising Star: Kritika az elődöntőről

7
Oszd meg!

Az, amit ma este a tévében láthattunk, kérem szépen az volt a tehetségkutatók csúcsa. Nehéz elképzelnem, hogy egy tehetségkutat óennél jobb, izgalmasabb, egyedibb és érdekesebb legyen! Legalábbis, szerintem. Imádom, hogy jönnek a nagy meglepetések, a meglepő kiesések és az egyre izgalmasabb menetelés a vége felé.

risingstar-elodono

Szomorú vagyok amiért jövőhéten véget ér a műsor. Szívem szerint újra előszedném a top tizenkettőt, hadd játsszuk újra le az egész versenyt, hadd élvezhessem tíz héten át a Rising Star csodáját (és Kovács Gyopárka előadásait, aki nagyon hiányzik nekem). Nagyon remélem, hogy jövőre is lesz Rising Star!

A ma este legnagyobb élménye a szememben az volt, hogy kiderült “le lehet győzni Czibi Norbit“. Leírtam már ezerszer, a pasi végtelenül szimpatikus, megértem, miért ajnározza annyit az emberségét a zsűri és még Majka is (ami rohadtul nem etikus). Viszont énekesként számomra Palmira, és bizony, Peter Srámek is sokkal izgalmasabb és eredetibb.

risingstar0208-78

A top négybe, azaz a döntőbe jutott énekesekről, a győzelmi esélyekről, jövőhéten lesz egy komplett, nagyobb cikk, még egy szavazással, hogy kiderüljön, a top négyből kinek a kezében látnátok a trófeát. (Van egy olyan érzésem, hogy a legtöbben Palmira győzelméért drukkolunk).

Azért emlékezzünk meg azokról az énekesekről is, akik a döntő kapujában hasaltak el a műsorban, mert igenis tehetséges énekesekről van szó, akikről szeretnék még hallani a közeljövőben.

risingstar0208-151

Gondi Helént a kezdetekben a háttérsztorija adta el számomra. Adott egy intézetben felnőtt nő, aki kisgyereket nevel, Caramel vokalistájaként tevékenykedik, és most végre, kilép a reflektorfénybe. Csodálatos hanggal van megáldva, amit elég sokszor képes jól használni. A múlt heti Úgy fáj volt szerintem a legjobb előadása, de a Single Ladies-ben is remekelt. Ebben a mezőnyben már tényleg ő volt a leggyengébb láncszem, de nagyon szimpatikus volt az, ahogyan a kiesését viselte. Szívből kívánom Helénnek a legjobbakat.

A múlt heti csodálatos duettet visszaidézve egy kicsit sajnálom Singh Viki kiesését, de ha arról van szó, hogy Fehérvári-Gábor Alfréd, vagy Viki, akkor lelkifurdalás nélkül nyomom a nemet Vikire – bárhogy énekeljen is. Ettől függetlenül Viki elképesztő hanggal, és nagyon szerethető személyiséggel van megáldva. Remélem ő is megtalálja a számításait.

risingstar-singh-viki

Jövőhét vasárnap érkezik tehát a Rising Star fináléja, Várhegyi-Lucas Palmira, Czibi Norbi, Peter Srámek és Fehérvári-Gábor Alfréd részvételével. Lesz Élő Blog is, szóval, ha van hozzá kedvetek, izguljuk együtt végig a döntőt!

Újítás is van ám a műsorban, jövőhéten a zsűritagok már nem adhatnak százalékot, csak és kizárólag a nézők kezében van a döntés. Juhú! Plusz, ha jól értettem Nóra elszólásait, akkor saját dalokat kapnak a döntősök, mármint, vadonatúj saját dalt, illetve visszatérnek a színpadra közös produkcióval a már kiesett tehetségek is.

Off: Észrevettétek, hogy a Rising Star alatt ezerszer nyomatott MOL reklám arról szól, hogyan tervezgeti a csaj a szűzessége elvesztését? “És ha mégsem jó, majd csak annyit mondok, áááúúú“. Aúcs :D

singh_viki_rising_star

3473 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Én is élveztem a műsort, valóban az elmúlt évek legjobb tehetségkutatója. Ami számomra nagy erénye, hogy nem lehet szivatni a nézőt azzal, hogy kiállítanak x énekest, hogy közülük a műsor szerkesztői számára optimális ütemben jelenthessék be az aktuális x-1 továbbjutót. A százalékok azonnal ott vannak, ráadásul előtte megvan az izgulási lehetőség, hogy összejön.-e vagy kinek jön össze a szükséges százalék.

  A győztes személyével kapcsolatban kétségeim vannak. Ha megnézzük az elmúlt adásokat, azt láthatjuk, hogy nem teljesen koherensek az értékek, és sokszor pillanatnyi különbség dönt, ami írható a dal számára is. Tegnap este Singh Viki dala tetszett legkevésbé a második kör négyese közül, és kizárt, hogy ez csak engem befolyásoljon. Sokszor érzem úgy, hogy mindegy, hogy énekel, ha nem tetszik a dal, nemet húznék és viszont. Mert Sramek két előadása között sem volt ekkora a különbség. A két dala között igen. Mondjuk szerintem tegnap Peternek kellett volna kiesnie, nem Vikinek.

  A végső négyből azt hiszem Norbi és Palmira esélyes, de hogy kettejük közül ki, azt olcsóbb lenne kitalálni úgy, hogy kihúzzuk a neveiket egy gömbből, mert a szavazós stratégia kb. ennyire ad majd hiteles eredményt. Bárki győzhet tehát én úgy látom :)

  • A Rising Star-ban bizonyosodott be, hogy mennyire számít a dalválasztás. Ha Gondi Helén nem a Bang Banggel jön, hanem egy lassú balladával, biztos Srámek esik ki első körben.

 2. Pont kettőjüket szerettem volna kiesőnek, gondoltam, hogy Norbi és Mira továbbmegy, így mivel Peternek és Fehérvári Gábor Alfrédnak szurkolok, maradt a két nő, akinek ellen kellett szurkolnom

 3. A tegnapi elődöntő nagyon izgalmas volt. Én nem gondoltam volna hogy Helén és Viki esik ki. Peternek jó hangja van de őt nem tudom elképezelni gyöztesnek. Szerintem most már nagyon sok mindent ért abból amit a zsűri mond neki. A versenyzőknek nagyon jó dalokat választottak. Palmira nagyon jól énekelte el a dalt kicsit felturbozta az hogy egy másik dal stilusát is felhasználva adta elő.

 4. Igen, ez izgalmas! Tegnap este úgy ültem le a képernyő elé, hogy Sramek és még valaki kiesik, s majdnem be is igazolódott a gyanúm, aztán az állam leesett, amikor Gondi Helén kevesebbet kapott. Én csak örültem, hogy Peter bennmaradt, mert Czibin kívül mindenkit sajnáltam volna már. Na mondom kiesik a szlovák srác a második körben, és akkor jött a meglepetés, hogy Czibi egy-két százalékkal kevesebbet kapott. Nem akartam elhinni, hogy ilyen van, bár nincs min meglepődnöm, Peter járt korábban 85%-nél, Kiszámolni nem igazán lehet a srácot. És ekkor megörültem, hogy végre kieshet Czibi Norbi, mivel az ő távozása érintene meg a legkevésbé, ahogy az ő énekei érintettek meg a legkevésbé. de nem, az izgalmak tovább folytatódtak. És Singh Vikit is megsajnáltam, pedig kezdetben nem szerettem, aztán a műsor közepétől egyre inkább megkedveltem. Ha azt mondták volna nekem, hogy a két vokalista lány fog kiesni, nem hittem volna el, hogy ilyen megtörténhet.

  Én hiszem azt, hogy az fog nyerni a négy ember közül, akinek a legjobb lesz a dalválasztása. Mindegyikőjüknek volt már legalább 1x nagyon magas százaléka.
  Hogy én milyen sorrendet szeretnék mégis?
  4. Czibi Norbi
  3 Peter Sramek
  2 Fehérvári G. Alfréd
  1 Várhegyi L. Palmira.

  Én még nézném tovább a showt, utóbbi időkből nekem is ez a show tetszett a legjobban. Az X-faktor már unalmas, 100. adásra tele lett a pohár. A The Voiceban meg nekem nem tetszett a négyes kieséses rendszer, s mivel elég gyengén szerepelt, örülök, hogy abból nem lesz folytatás. Ebből viszont legyen legalább még egy évad!!!!

  Ami nem tetszik: a zsűri általi nyomása a “czibizmusnak”. Bár szerintem ez csak egyéni szoc problem nálam. Egyszerűen nem tudom elképzelni ezt az embert, mint aki teltházas koncerteket ad, szerintem nem olyan az egész fickó lénye.
  Na ha ebbe meg így belementem akkor még a többi szereplőről is mondok egy-két szót. Peter az, akit el tudok képzelni úgy, hogy kezdetben megy a szekér, megjelenik egy cd, majd olcsó falunapok fellépője lesz, s ennek oka a nagyon retro, nosztalgikus stílus
  Alfréd sokkal eladhatóbb a másik kettőtől, és MM-vel értek egyet, miszerint egy együttes énekeseként tudnám elképzelni, igaz szólóban is nagyon megállja a helyét. Azzal viszont nagyon nem értettem egyet, hogy azt mondta, lehet nem is lenne baj, ha most nem jutnál be.
  Palmira: rögös utat járt be, hogy idáig eljusson, de kivívta a közönség szeretetét, s eleinte azt hittem, hogy csak a magasztos stílusban tud maradandót énekelni, a lassúbb számokban. De bebizonyította, hogy nem, és ezzel szerintem nálam kivívta a legegyenletesebben teljesítő előadó címét, s megérdemli a nyereményt.

  • Az a gáz, hogy nem csak a zsűri él czibizmusban, hanem szemmel láthatólag Majka is, egy műsorvezetőtől meg nagyon gáz az ilyen. És valahogy az is fura, hogy csak Czibi kap állandóan olyan dalokat, amiket szeret és passzolnak hozzá, míg a többieket jobban megizzasztják :/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here