Az ötödik hullám: Chloe Moretz és Nick Robinson

  0
  Oszd meg!

  Alig egy év múlva, 2016. január 29-én érkezik meg az amerikai mozikba Az ötödik hullám című regény filmadaptációja.

  A tavalyi olvasmányaim közül Az ötödik hullám volt az egyik legkiemelkedőbb, a kritikámban nem győztem dícsérni, így a filmverzióra is nagyon kíváncsi vagyok. Hiszem, hogy képesek lesznek megfelelően visszaadni a remek történetet, meg amúgy is, vannak olyan könyvek, amik filmvászonért kiáltanak. Az ötödik hullám is ilyen.

  A főszerepet Chloe Grace Moretz, és a Melissa & Joey sztárja, Nick Robinson kapta meg. Kíváncsian várom, miként festenek majd együtt a vásznon, de adhat némi támpontot, hogy már pózoltak együtt tavaly decemberben, amikor a filmet (és a könyvet) promózták. Hát, a fotók alapján meglehetősen jól mutatnak együtt.

  Rick Yancey, Chloe Grace Moretz & Nick Robinson Discuss The Book & New Movie "The 5th Wave"

  A jó hír pedig, hogy még mindig nem késő, a film megjelenése előtt bőven elolvashatod Rick Yancey fantasztikus regényét, ami a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

  ya-az-otodik-hullamRick Yancey – Az ötödik hullám
  Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
  Oldalszám: 472 oldal
  Megjelent: 2014. szeptember 18.
  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel itt!
  Fülszöveg: Az első hullám nyomán sötétség támadt. A második hullámot csak a szerencsések élték túl. A harmadikat pedig a szerencsétlenek. A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!
  Cassie egy lépést sem tesz a következők nélkül: Luger, M-16-os gépfegyver, lőszer és Bowie kés. Ennivaló, víz, hálózsák és körömcsipesz csak ezek után következik a listán.
  Cassie tizenhat éves, a néptelen országúton menekül. Rajta kívül már nem sokan vannak életben a Földön. Menekül a lények elől, akik embernek látszanak, és akik megölnek minden útjukba kerülőt. Akik több hullámban pusztították az emberiséget. Nem tudjuk, kik az idegenek. Nem tudjuk, miért akarják megsemmisíteni világunkat. Csupán egyvalami világos: mindenkit ki akarnak irtani.
  Cassie családja túlélte az első és a második hullámot. A harmadik és negyedik viszont már nem kímélte őket. Cassie most az ötödik hullámmal néz farkasszemet: vagy öl, vagy megölik. “Csak akkor maradsz életben, ha egyedül maradsz” – ez a meggyőződése. De aztán találkozik Evannel, aki elbűvölő és titokzatos, és egyedül ő segíthet Cassie-nek, hogy valóra váltsa az öccsének tett ígéretét. A lány választásra kényszerül bizalom és csüggedés, harc és megadás, élet és halál között. Föladja vagy fölveszi a harcot?

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here