Rising Star: Szép volt, Kovács Gyopár!

8

Ma este sztárduettekkel jelentkezett napjaink legizgalmasabb tehetségkutatója, a Rising Star. A hét talpon maradt énekes kapott egy-egy sztárpartnert, akikkel először fal nélkül énekeltek. A két legmagasabb százalékot elért énekes továbbjutott, a maradék öt a műsor felében párbajozott. Ahogy az várható volt, Kovács Gyopár lett a kieső.

Velem tehetségkutató műsornál még nem igazán fordult olyan elő, hogy elbőgtem magam, de látva Gyopár utolsó, érzelmes előadását, hallgatva a zsűrit, és szegényke arcát fürkészve, egyszerűen megkönnyeztem. Olyan szomorúan nézett az a lány, a végén meg sem bírt szegényke szólalni, és aztán még Keró is odacsapott, hogy ne gondolja magát tehetségesnek…. Annyira sajnálom szegény Gyopárt, mert ez a kislány igenis tehetséges, amit a színpadon ösztönösen csinál, az igenis jó, és szegénykét mégis állandóan gyepálták. Kár érte no. És nekem hiányozni fog jövőhéttől, de nagyon…

Azért írok jó pár gondolatot a duettekről is, mert ami engem illet, nagyon odavoltam értük. Minden tehetségkutatóban ezt a részt szeretem a legjobban. Egyrészt jó látni azt, ha XY az egyik kedvenc énekesével léphet színpadra, megvalósítva ezzel az álmait, másrészt meg a rutinos előadók mindig izgalmas dolgokat hoznak ki a versenyzőkből. Röviden vázolom, hogy melyik duettről mi a véleményem.

– Gondi Helén & Takács Nikolas: Imádom a Rád hangoltam című dalt, ráadásul én Nikolast is kedvelem, így nagyon vártam a közös duettjüket. A végeredmény hát, bőven hagyott kívánnivalót maga után, és ami a legmeglepőbb számomra, hogy pont a profi énekes teljesített alul. Konkrétan Nikolasnál végig azt éreztem, hogy valaki a golyóira taposott, és inkább már vonyít… Ezzel szemben Helén jól vette az akadályt, nekem bejött.

– Fehérvári-Gábor Alfréd & Keresztes Ildikó: Isteni az, amit Keresztes Ildikó a színpadon művel, ma este sem okozott csalódást. Azt viszont továbbra sem értem, miért nevezik őt rockernek, amikor a saját dalaiban abszolúte nem a rock stílust követi, legalábbis ahogy én tudom. No mindegy. Alfréd hangszíne nagyon király, tök jól állnak neki a magyar dalok is. Keró megfogalmazott egy elég kemény kritikát a duettet illetően, szerinte nem volt meg a harmónia kettejük közt. Hát… Végül is, elfogadom, hogy ő így látta, de ami engem illet, szerintem igenis megvolt a harmónia, és Alfréd azoknál a részeknél is élt, amikor Ildikó énekelt. (Akit amúgy nehéz nem csodálni.)

– Kovács Gyopár & Dér Heni: Először is, meg kell követnem Dér Henit, ugyanis zseniálisan énekelt. Brutál jó volt a nő, nagyon tetszett. A duettek közül is magasan ez volt a kedvencem, és nem csak azért, mert kedvelem Gyopárt. Egyszerűen megvolt kettejük közt a harmónia, az Ég veled remekül szólt így, duettben. Imádtam, ahogy Heni lágyan vezette Gyopárt, kicsit olyan volt, mintha a kedves nővér vezetné a kishúga kezét, Gyopár pedig felnőtt a feladathoz. Mező Misi undorító beszólásainál a falat kapartam volna…

– Czibi Norbert & Tóth Vera: Alapvetően nem rajongok a srácért, eddig nem bizonyított még számomra igazán a színpadon. Verával viszont meglepően jó volt ez a duett, bár, úgy érzem ez sokkal inkább köszönhető Vera profizmusának, mint Norbi személyes varázsának. Mert az tény, hogy amit Vera tud a színpadon, az nem írom le, hogy világszínvonal, Norbi viszont meglepően jól alkalmazkodott. Ez volt az első alkalom, hogy kezdem kapisgálni, miért vannak elájulva az emberek Czibitől.

– Várhegyi-Lucas Palmira & Király Viktor: A zsűri és a nézői voksok által ők kapták a legtöbb százalékot. Kicsit pislogtam, hogy mire fel, mert nem éreztem olyan nagy volumenűnek az előadást, ami kiérdemelte volna az este legjobb duettje címet. Palmiránál furának találtam, ahogy megpróbált Viktorosan hajlítgatni, nem állt neki olyan jól, de tény, hogy az éneklős részek tetszettek, Viktort pedig mindig király a színpadon látni. (ezt a béna poént nem lehetett kihagyni :))

– Peter Srámek & Csepregi Éva: Az este duettjeu közül ezt vártam a legjobban. Az, amit Srámek már hetek óta a színpadon művel az zseniális, őrült jól áll a srácnak a retró. Amint megszólalt a Holnap hajnalig első taktusa rögtön “éreztem a boogie-t“, a páros brutálisan jó volt együtt, Csepregi Éva kihozta Srámekből a maximumot. Nagyon de nagyon odacsapott ez a duett, sokszor fogom még ezt visszahallgatni, az fix.

– Singh Viki & Kasza Tibi: Magasan ez volt az este legjobb produkciója, mind ének, mint harmónia szempontjából ilyennek tartok egy tökéletes duettet. Gyönyörűen dolgozott együtt a két énekes, hihetetlen magasságokat jártak be, és Kasza ismét be tudta ismét bizonyítani, hogy énekesként sem utolsó. Sőt! Ez volt az első alkalom, hogy Singh Viki igazán elvarázsolt, nagyon tetszett az előadása, csak így tovább! Remélem ez az energia megmarad a jövőhétre is.

A vígaszágas produkciók közül Gyopárét nagyon szerettem, tényleg átadta benne teljesen magát a lány. Alfrédét megúszósnak éreztem, tudja, hogy mi áll jól neki, és tolatta. Helénnek jól állnak a magyar dalok, az Úgy fájt legalább olyan jól adta elő, mint Radics Gigi. Az a pillanat pedig, amikor nem tudott Gyopár miatt felhőtlenül örülni a sikerének, még szimpatikusabbá tette a szememben ezt a nőt. Czibi Norbi Vera nélkül ugyanolyan volt, mint mindig, a no comment kategória. Srámek megnevettetett, a rúzsos arca nagy poénforrás volt, de kétségkívül tud a srác.

Sajnos egy héttel rövidebb lesz a műsor, tehát jövőhéten elődöntő, utána pedig a végső döntő a négy legjobb énekessel. Nagyon fog hiányozni a műsor, igazán a szívemhez nőtt. Nagyon várom a jövőhetet, noha tudom, Gyopárka nélkül a Rising Star sem lesz ugyanaz…

kovacs_gyopar_rising_star

4491 <- Az összes oldalletöltés 6 <- A mai adatok
Share.8 hozzászólás

 1. Eveline. on

  Én nagyon hiányoltam Alexát :( Nélküle nagyon más volt és ‘rossz’. Gyopár nélkül meg aztàn még furább lesz jövőhéten…

 2. Gyopár menjen színésznek is,neki is nagyon eltalálták az arcát a maszkmesterek:)
  Feltűzve a haj és smink,létrehozta az angyalt.Leeresztve a haj,csak egy lány.
  Gyopár és Palmira képhatás mellet az Ördög végtermék:)

  Czibi gyanús volt,de a kiesése után visszatért a Palmira.
  Csodálatos,ahogy sminkelik,öltöztetik,és szétvágja az Ördögöt,mindenkit.Shine.(ragyog)
  Emellett énekel és táncol,élvezi.
  Ismerjük ezt a lélektant,amikor leszakad a teher valakiről,mert vissza hívják.
  pl a dán foci csapat már kiírta magát nyári strandolásra,amikor vissza kellet menni a versenyre és meg is nyerték.
  De itt is,mint mindenhol, fejre is megy a nézés.Ha cigány és fekete rasszizmus üti fel a fejét,lehet az kiöli egymást,és ez az egysíkú ballon kabátos köztes megoldás lesz.
  Czibi vs Palmira.Ez a kérdés.

 3. Gyopár tegnapi kiesését én is megkönnyeztem. Már a műsor elején biztos voltam benne, hogy ő lesz a kieső, de arra nem számítottam, hogy ennyire bunkó módon kell megválni ettől a kislánytól. Mező Misi egy büdös tahó volt, szegény kislány kiénekelhette a lelkét is, akkor sem volt hajlandó neki egy igent behúzni legalább még utoljára, pedig ebben az utolsó dalban tényleg nagyon szépen énekelt. Kero bunkó beszólása is, hogy ne higgye magát tehetségesnek… szegénykémnek látszott az arcán, hogy attól még hogy mosolyog, igenis bántotta az amit mondtak neki :(

  Azt továbbra sem értem, hogy Czibin mit eszik az ország, szerintem egyáltalán nincs annyira jó hangja, előadásmódja meg pláne mint ahogyan állandóan körberajongják. Azon sem lepődnék meg, ha a TV2 vagy vele, vagy pedig Palmirával nyeretné meg a versenyt, aki szerintem tegnap ugyan úgy nem nyújtott akkora nagy teljesítményt a magas százalékhoz képest!

  Viki és Kasza Tibi dala pedig csodás volt. Tibit mondjuk eddig is szerettem mint énekest, mert szerintem nagyon jó hangja van.

 4. Én most ezt is csak felszínesen bírtam nézni, de a produkciók közül Singh Vikién kívül meg is volt mindegyik, aztán csodálkoztam is, hogy Viki miért nem énekel a második körben. Amúgy szerintem a műsor vége felé emelkednek a százalékok, nem feltétlenül jó üzlet az elején fellépni. Ebből érdekes lenne egy statisztikát csinálni, kár, hogy nem nagyon van rá időm.

  Nekem az volt nagyon ellenszenves, hogy mekkora hangsúlyt fektettek arra, hogy ki mennyire kedvelte a ráosztott énekest, Kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy Gyopár pont Dér Henitől, Palmira Király Viktortól, Peter Sramek meg épp Csepregi Évától legyen elalélva. Természetesen bármelyik másik párost is említhettem volna, ezek csak példák.

  Nekem a páros produkciók annyira nem jöttek be: egyrészt nekem ezek a “sztárok” nem sztárok. Oké, Csepregi Éva meg Keresztes Ildikó, akiknek van múltja, a többiek csak korábbi tehetségkutatók és/vagy celebek, ez meg számomra nem érték. Így aztán én annyira nem is éreztem fenemód erősnek az előadásokat, és legtöbbször nem tetszettek az énekelt dalok sem. A vigaszág pedig nagyon kiszámítható volt.

  Kíváncsi leszek a folytatásra, valóban kár, hogy már nem sok van hátra…

  • Ezt teljesen másként gondolom – mármint, az ex tehetségkutatósokat. Amióta Tóth Vera megnyerte a Megasztárt és ahol Dér Heni is feltűnt, lement 5 másik Megasztár, 5 X-Faktor, 4 csillag születik, amikben volt kábé 130 énekes. Nézzük meg, hogy abból a ~130 énekesből (és akkor ez a szám még kevés is szerintem) hányan maradtak talpon. De nem is kell olyan messzire menni, az első Megasztárból, ahol tizenketten voltak, csak Vera, Heni meg Oláh Ibolya maradt. Oké, ha nagyon jó fejek akarunk lenni, Leslie benne volt, Mujahid meg idén lesz benne A Dal-ban.

   Szóval az, ha egy tehetségkutatós x-évvel a műsor után fel tud mutatni valamit, ha megmaradt a szórakoztatóiparban énekesként, akkor igenis képvisel valamilyen értéket. Én legalábbis így vélekedem a témáról :)

 5. Peter most nekem nem volt unalmas nagyon jó volt a duettben is. Én kiváncsi lennék arra hogy mi van ha az egyik zsűritag nem nyom semmilyen gombot se pirosat se kéket. Én nem emlékszem olyan szabályra hogy kőtelező lenne gombot nyomni. Kasza Tbi és Singh Viki duettje fantasztikus volt. Én azért kiváncsi lettem volna arra hogy mi van ha holtverseny van. Azt tényleg kemény lett volna hogy az egyik versenyző valamenyi tizeddel jut tovább. Mező Misi a Rising star háttérműsorában beszét Gyopárról. Ez a műsor az élő adás után megy a Supertv2-n, de biztos az oldalon is fent van a műsor.

  • Csak erről már volt szó, hogy mivel a gombnyomás +7%-ot jelent, a nem nyomás meg semmit, az, hogy valaki nem nyom gombot, kvázi ugyanaz, mintha pirosat nyomott volna.

Leave A Reply