Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Sorozat ajánló: How to Get Away with Murder

Sorozat ajánló: How to Get Away with Murder

11
Oszd meg!

Hihetetlen micsoda minőséget produkált az első kilenc részében a How to Get Away with Murder. Már a pilot is bombasztikusan jó volt, a folytatás pedig simán tartotta a színvonalat, sőt, helyenként szerintem meg is ugrotta azt.

A sorozat szerencsére nagyon sikeres, így nem kell aggódni a második szezon berendelése miatt, ami pedig az elsőt illeti, Viola Davis szerződése miatt csak tizenhat részes lesz. Tegnap már el is kezdődött a második etap, a friss epizódot még nem láttam, ugyanis majd tavasszal bedarálom egyben, jobb az úgy.

viola-davis-how-to-get-away-with-murder-wig

Az első kilenc részt leginkább a logikus történetvezetés, a remek színészi játék, a hiteles és nagyon realista karakterek és a WTF pillanatok jellemezték. Folyamatosan kaptuk az izgalmasabbnál izgalmasabb részeket, csak pislogtam, hogy kiről milyen titok derült ki, a heti ügy mennyire érdekesen alakult, és igen, a magánéleti részeket is imádtam. A Pilotban nem ájultam el a jövőbe tekintős jelenetektől, nem érdekelt a gyilkosságos ügy, de olyan jól kanyarították a szálakat, hogy rákattantam arra is.

Amit még nagyon de nagyon ki kell itt emelni, az a színészi játék. Viola Davis egyszerűen zseniális, profin alakít itt is, de ez nála nem is meglepő. Az viszont annál inkább, hogy bevállalt olyan jeleneteket is, amikor a parókájától, műszempillájától és a teljes sminkkészletétől megfosztva, megtört nőként kellett produkálnia. Ez a levetkőzés annyira sokat hozzáadott a karakterhez, Davistől pedig bátor húzásnak gondolom, hogy így is a kamerák elé állt.

How-To-Get-Away-With-Murder-gay-stuff

A fiatal színészek nehezen érvényesülnek az öreg rókák mellett, de így is láthattunk nem egy szép alakítást, az én kedvencem egyértelműen Jack Falahee volt, de róla majd később. Viszont nagy meglepetésemre szépen-lassan a többiek is a szívembe lopták magukat, és nagy meglepetésemre még Karla Souzától is kaptam egy csomó remek jelenetet. Úgy szeretem azt, amikor egy sorozatban ennyi tehetséges színészt láthatok, akikről lesüt, hogy a hivatásukért élnek.

Nem szeretnék spoileres lenni, mert örülnék, ha sokan belekezdenének a sorozatba, hiszen igazán megéri, így nem is nagyon térnék ki a részletekre, egy dologról viszont képtelen vagyok hallgatni. Oliver és Connor románcát imádtam! Igen, tudom, hogy minek indult, de annyira szerettem azt, ami lett belőle. Connor eleve egy zseniális karakter, de az Oliverrel való közös jeleneteit minden egyes alkalommal visszatekertem, mert annyira jó dialógusokat írtak nekik, és mindkét színész olyan átéléssel játszotta a szerepét, hogy nem volt elég egyszer látnom. Szóval igen, odacsapott keményen ez a szál, remélem sok közös jelenetet kapnak még a folytatásokban.

cople-connor-oliver

Egy dologról még nem beszéltem, az pedig a humor. Igaz, nem ütötte fel túl sokszor a fejét a humor, hiszen ez egy alapvetően dráma sorozat, de mégis, egy csomószor sikerült elnevetnem magam, rengeteget mosolyogtam egy-egy jól sikerült beszóláson, vagy szívatáson, úgyhogy igen, akik csípik a humort, azok ebben a szériában sem fognak csalódni. Amikor Connor a szexszel cseszegette Micaelát az sírva röhögős volt számomra, de Annalise egy-egy beszólásánál is szakadtam a röhögéstől. Intelligens humorral operál a show, és ez nagyon jól áll neki.

Van amúgy egy erős, átívelő szál, nem csak a jövős jelenetektől (amik igazából egy gyilkosságról szólnak, amit a kilencedik részben követnek el), hanem Rebecca ügyének hála is. Tetszik ez a szál, alig várom már a tárgyalást, ráadásul Rebecca és Wes románcáért is teljesen odavagyok. De abbahagyom, mert kezdek túl spoileres lenni :)

Értékelés: 10/10
Ez egy olyan sorozat, amit nézni kell, aminek esélyt kell adni. Aki már látta, biztosan megerősít abban, hogy a How to Get Away with Murder napjaink egyik legjobb sorozata! Szóval, aki még nem nézett bele, aki eddig csak halogatta, nos, remélem meghoztam a kedvét!

ABC's "How to Get Away with Murder" - Season One

3922 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

11 Hozzászólások

 1. Én is nagyon szeretem! Az ősz legjobb újonca.
  Ajánlanák neked egy sorozatot: My Mad Fat Diary
  Szerintem nagyon tetszene neked. Zseniálisan van megírva, rengeteget lehet rajta nevetni és közben nagyon mély témákat hoz fel. Plusz a színészek is zseniálisak fiatalkoruk ellenére.
  Most néztem a 2. évadot és egyszerűen zseniálisan volt megírva, de tényleg. Jobb volt mint az előző :)

 2. A közepéig tetszett a sorozat, de olyan mértékben elszappanosították, hogy teljesen elment tőle a kedvem. Egyszerűen nem tudják szerintem normálisan kezelni a románcokat, sőt a karaktereket sem igazán, mert az a különbség köztük, hogy ki éppen a partnerük. Annalise karaktere mondjuk oké és Viola Davis is jó, de nálam ez nem Emmy-díjas. Annyira elszappanosodott, mint a Scandal a 3. évadjára. Mostanában a Shonda által gyártott sorozatokkal nem vagyok valami jóban. Maguk a flashwordok is iszonyat szájbarágósak, viszont ami nálam a teljes csalódástól megmentette az a cliffhanger. Amúgy mint jogi dráma szerintem iszonyat elmarad a The Good Wife mögött, ami egy sokkal intelligensebb széria, még a 6. évada után is, míg ezt már az 1. évadában egy kicsit eltúlozták. Nagyon jónak kéne lennie a folytatásnak, hogy maradjak.
  Megértem, hogy miért tetszik amúgy. Ha már a románcokról beszélünk, amik szerintem nagyon elbarmolják az egészet, egyedül Connoré tetszett.

  • Telenovellákon nőttem fel, szóval a túl szappanos nálam nagyon mást jelenet – megedzett az emlékezetkiesések, a b-szeretők, a “teherbe estem tőled pedig le sem feküdtünk” és persze a megvakultam sztorik tömkelege :D De persze megértem, ha neked ez már túl sok.

 3. E miatt a kritika miatt kezdtem el nézni. Még csak most tartok a 3. résznél, de minden pillanatban azt hiszem, hogy most lesz vége a résznek, mert olyan WTF pillanatok vannak benne, amit már megszoktam, hogy más sorozatnál a végén van. Le is darálom rögtön… köszi az ajánlást. :)

 4. Köszönet ezért az ajánlóért! Kicsit beteg vagyok, semmihez nem volt energiám tegnap, így ennek a sorozatnak a társaságában töltöttem a napot, és nem bántam meg. Csak azt sajnálom, hogy mindjárt beérem az eddigi részeket, a következőkért meg izgulhatok majd folyamatosan. :/
  :))

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here