Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Karácsonyi fagyöngyök

Filmkritika: Karácsonyi fagyöngyök

0
Oszd meg!

Úgy örülök, hogy az MTVA minden karácsonykor elhoz egy ABC Family tévéfilmet. Tudom, egyik sem váltja meg a világot, de én roppant jól szórakozom rajtuk. Régebben a Disney Channel tévéfilmjeire voltam rákattanva, most ezeknek a felnőtt verzió, az ABC Family tévéfilmjei ragadnak magukkal, és tudjátok mit, nem is bánom.

A Karácsonyi fagyöngyök is egy végtelenül egyszerű, kiszámítható, mondhatni együgyű kis film volt. Tökéletes szombat délutáni matiné, ami alatt ki tudtam kapcsolni az agyam, csak hallgattam a remek dalokat, legeltettem a szemem az eye candy Jonathan Patrick Moore-on és drukkoltam, hadd váljanak már valóra Holly álmai. Bizony, nem kell mindig a világmegváltó ötlet, a hatalmas sztori vagy a magas költségvetés, néha elég, ha ki tudom kapcsolni az agyam, és szórakozhatok. A Karácsonyi fagyöngyök alatt pedig erre maximálisan lehetőségem nyílt.

tia-mowry-karacsonyi-fagyongyok

A történet főszereplője Holly, akinek az édesanyja alapította a kisváros legnépszerűbb “Glee-clubját”, a Jégvirágokat. Amikor megürül egy hely a klubban, Holly azonnal jelentkezik. Olyan remek hangja van, őszintén bízik benne, hogy bekerül, de a klub vezetője, Marci félti a díva-pozícióját, ezért inkább egy barátnőjének adja a helyet. Holly azonban nem adja fel, a munkatársaival megalapítja a saját klubját, és a jóképű, ám kicsit magának való főnöke, Nick segítségével lehetőségük nyílik arra, hogy megnyerjék a helyi pláza versenyét, és ők léphessenek fel karácsony este a tömeg előtt.

Ebben a filmben tényleg nem volt sok meglepetés, sem olyan hű de nagy sztori. Minden pont úgy zajlott, ahogy azt el tudjátok képzelni, kezdve a nagy egymásba szeretésekkel, vagy a fő gonosszal, aki nem is olyan hű de gonosz. A sztárparádé is nagyon lájtosra lett szabva, de azért nekünk, a sorozatok szerelmeseinek kijutott a jóból. A főszerepet Tia Mowry az ex-Disney sztár, és a The Game sorozatból ismert színésznő kapta, mellesleg remek hanggal van megáldva. Fő gonosznak megkaptuk Tori Spellinget a Beverly Hills 90210-ből, illett is rá a szerep keményen. Eye candy-nak itt volt Jonathan Patrick Moore a The L.A. Complexből.

karacsonyi-fagyongyok

A Karácsonyi fagyöngyök legjobb része – ezzel nem okozok nagy meglepetést – a zenék voltak, úgyhogy Glee rajongók figyelem, ezt bizony érdemes megnéznetek. Csak karácsonyi dalokat nyomattak, és igen, az All I Want For Christmas is elhangzott, mellesleg profi körítésben, szóval abszolút nem lehetett okom a panaszra. Zenei téren odacsapott a film, vissza is nézem még egyszer a dalolászásokat, mert azt nem lehet megunni. Szerencsére itt-ott azért volt egy-egy jobb poén is, amiket ugyan mérföldekről ki lehetett szagolni, de olyan jól esett, amikor végre lecsapott :)

Értékelés: 8/10
Gondban vagyok most a pontozással, mert az agyam tudja, hogy nem volt ez egy hű de minőségi cucc, mégis, a célját elérte, szórakoztatott, és nem is kicsit. Mindenesetre a nyolc ponttal nem lövök mellé :) Tényleg nagyon ajánlom megtekintésre, elsősorban Glee-fanoknak. Hoztam két videót is a filmből, hátha meghozza a kedvetek!

Egy biztos: idén karácsonykor újranézem a teljes filmet, és a Glee-soundtrack mellett a Karácsonyi fagyöngyök dalait fogom rongyosra hallgatni :)

3066 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here