Főoldal Hírek Az ének iskolája: Caramel, Ördög Nóra és a képmutatás

Az ének iskolája: Caramel, Ördög Nóra és a képmutatás

15
Oszd meg!

Tavasszal visszatér a Tv2 képernyőjére Az ének iskolája, a tehetséggondozó műsor a harmadik évadával debütál. Lesz jó pár változás is idén.

Friderikusz Sándor felmondása után egyértelmű volt, hogy új műsorvezetőt kap a show. Személy szerint azt hittem, hogy Till Attila lesz a befutó, de a vezetőség Ördög Nóra mellett döntött, akinek Az ének iskolája abszolút nem lesz új terep. Pályája elején a Kölyökklubban már dolgozott gyerkőcökkel, azóta pedig megszülettek a sajátjai is. Örülök a Tv2 döntésének.

Kilépett a tanári karból Király Viktor, a különféle elfoglaltságaira hivatkozva. Helyette Caramel lesz az új tanerő, ami szintén remek hír, kíváncsian várom miként kommunikál majd a gyerekekkel. Szandi, Szulák Andrea és Hajós András idén is visszatér.

Ördög Nóra tavasszal is a képernyőn marad
Ördög Nóra tavasszal is a képernyőn marad

Akad azonban egy olyan változás is, amit csak képmutatásként tudok definiálni. Módosítottak a műsor szabályzatán, és már nem 14 év a jelentkezés felső korhatára, hanem 16. Ezek szerint elismerik azt, hogy aki tizenhat éves, annak még fejlődnie kell, tanulnia, és azt egy ilyen tehetséggondozó műsor keretein belül tegye meg, hozzáértő tanároktól, olyan kritikákat kapva, ami láttán nem bőgi el magát…

Eközben pedig a Rising Star-ban bejutott a legjobb tizenhárom közé a válogatókon tizenöt éves Kovács Gyopár, akit a zsűri rendszeresen gyepál verbálisan, már kétszer élte át a párbaj nehézségeit, és tele van a net az ő szidásával. Ezek szerint őt nem akarják megvédeni? Őt miért nem Az ének iskolájába castingolták inkább?

Még mielőtt valaki félreértené: nem az a problémám, hogy felemelték a korhatárt Az ének iskolájában. Brutálisan nehéz lehet elviselni a kritikát, az élő adást, a folytonos teljesítési kényszert és mindezt úgy, hogy a “csatákat” felnőttekkel kell megvívni. Az ilyen lássuk be, nem egy tizenöt éves gyereknek való, még akkor sem, ha valaki képes így X-Faktort nyerni. Szóval igen, emeljék csak fel a korhatárt, de könyörgöm, ne legyünk már képmutatóak. Ne mondjuk egyik pillanatban azt, hogy megóvjuk a gyerekek lelki világát, és egy tizenöt-tizenhat éves még gyerek, ha egy másik műsorban kiküldjük a farkasok elé. Ezt nevezem én képmutatásnak!

Kovács Gyopár miért nem Az ének iskolájában bizonyít?
Kovács Gyopár miért nem Az ének iskolájában bizonyít?

15 Hozzászólások

 1. Tegnap kicsit erős volt közölni Gyopárral, hogy amit ő csinál, az Ének Iskolája szint. Sajnáltam szegényt, de igazából úgy látom, igyekszik kihasználni most már a műsor minden cseppjét és tökre tét nélkül énekel. És jól is teszi. :) Megnyerni nem fogja a versenyt, de azért bántani tényleg nem szabadna!

  • És nem csak ezt az egy beszólást kapta, hetek óta szidja őt a zsűri, és elég keményen :/ Sajnálom már szegénykét.

 2. Annyi, hogy Tillának jobban örültem volna “osztályfőnökként”, de egyre jobban kedvelem Nórit, szóval remélem, megállja a helyét az Ének iskolájában is.

 3. Csak én nekem nincs ezzel egyáltalán bajom? Nyilván ráébredtek, hogy ez nem jó így, és változtatni akarnak. Ezzel mi a baj? Ez nem képmutatás! Te még egyszer sem gondoltad meg magad?

  • Már ősz óta toborozzák a gyerekeket Az ének iskolájába, és már ősszel közölték a 16 éves korhatárt. A Rising Star-ban pedig valamikor decemberben bukkant fel Gyopár, szóval már nyilvános volt, hogy 16 év a korhatár Az ének iskolájában, és ennek ellenére került be Gyopár a Rising Starba.

   Ha teszem azt most, példának okáért Gyopár miatt, változtak volna Az ének iskolája szabályai, akkor nem mondanék semmit, hanem örülnék veled együtt. De ezt így képmutatásnak érzem.

 4. Hajós most megint az RTL2, Heti Hetes csapatát erősíti..akkor tavasszal megint a konkurencián lesz? Bírom amúgy Hajóst de ez az ide-oda megyegetés nem szimpatikus.

  • Szerintem ez nem teljes átigazolás, ráaádsul nemrég még a Tv2 hirdette büszkén, hogy Hajós Az ének iskolájában is ott lesz.
   Mindenesetre tény, hogy érdekes a helyzet, nem szoktak csak úgy, rövid időintervallumon belül oda-vissza rohangálni a celebek.

  • Nekem meg pont az a szimpatikus, hogy nem csatorna alapján választ, hanem hogy egy adott műsorban – csatornától függetlenül – tudja-e a tehetségét kamatoztatni.

 5. A dolog pikantériája egyébként, hogy Gyopár legjobb barátnője Varga Vivien (az adásokon is sokszor a studióban van). Szóval simán lehetett volna az Ének iskolájában nyomatni hogy a barátnője miatt jelentkezett stb. mint az X-Faktorban Horányinál.

 6. A zsűri kegyetlen, de összeállításilag is!
  Az öreg már mint egy szenilis bekövesedett vén bakkecske úgy elnököl (nem vitatom ifjabban voltak csúcsnapjai de matmár inkább rossz karikatúra, hozzáképest még a homo vagy biszex Alföldi is csúcs TOP.
  Anna bár tehetséges és számomra dalainak 2/3-a kifejezetten jó de attól hogy páva díva és gyümölcskosár landol a fején még nem lesz valaki, csak a jobb dalaitól.
  Feke elvtárs egész türhetően motyogott az István a királyban de ettől még nem lett kiskirály se, bár anna után ő a másik szimpi.
  A Mező-őr úrról meg nem tudom elképzelni hogy ennyire alap otromba és kilógó lábbal kivételezóen gáncsolódó bunkó szerintem inkább így írták meg a szerepét. Mint jó szinész és egyébként szimpatikus figura jól el is játssza.
  Persze nem találnak olyat aki annak a terhét magára vállalja hogy egy egész vagy csak fél élet karrierjét kerékbe törje egy ilyen még az is lehet hogy irányított műsor.
  Igen valóban a korhatároknak nem lenne szabad fedni egymást de sem az X faktorban sem másutt nem lett volna szabad levinni 17 alá az alsót és az ének iskolájában hasonlóképp “kamasz gyerek” műsorokban pedig 16 fölé a felsőt. Mint ahogy alsótagozatosokat sem engednék műsorba. Belépőkor 9. betöltése utánn.
  De mint tudjuk pénz beszél mogul dönt a közönség meg ugat-hat.
  Egyéb iránt Gyopárnak nincsenek szülei vagy vakok és süketek?
  Vagy megint csak a sikervágy és a pénz beszélt a többit meg majd dr Csernus megódggya!

 7. Szerintem a felső korhatár megemelése úgy, hogy az alsó maradt – ha jól tudom – 8 év, nem túl jó ötlet. Már az se volt igazán jó, hogy a 14 évesekkel rakták őket össze. De ha már így alakult, akkor legalább legyen egy alsó tagozat 8-12 éveseknek, meg egy felső a nagyobbaknak.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here