Öt ok, amiért érdemes nézni az Outlandert – Írta: Zaphire

6

Itthon is hatalmas siker az Outlander című sorozat, amit az AXN White vetít minden héten, az Egyesült Államokban pedig a Starzz. A sorozatot ugyan még nem kezdtem el, de Zaphire remek vendégírása után igyekszem mielőbb sort keríteni rá.

Alább tehát öt okot olvashattok, hogy miért érdemes nézni a sorozatot. A cikket az Outlander Online szerkesztője, Zaphire írta. Csekkoljátok a weboldalát további Outlanderes hírekért és érdekességekért!

02-sor

Könyvben is megjelent!

5 ok, amiért érdemes nézni az Outlander-t

– A cikket írta: Zaphire –

A történelmi háttérrel átitatott romantikus kalandsorozat igazi csemege a műfaj kedvelőinek. A sorozat Diana Gabaldon azonos című nagy sikerű regénysorozatán alapszik, amely nemcsak a New York Times Best Sellere lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte. Emellett pedig az idei People’s Choice Awards-on is győzedelmeskedett a “kedvenc kábeltévés sci fi/fantasy sorozat” kategóriában, olyan sorozatokat utasított maga mögé, mint a Trónok harca, Doctor Who vagy a The Walking Dead.

A történet szerint 1945-öt írunk. A világháborút követően a Randall házaspár Inverness környékére utazik nyaralni. Claire a harcok alatt hadiápolónőként dolgozott, férje, Frank hírszerző volt, így a háború hosszú évei alatt alig látták egymást. A házaspár nyaralása alatt megtekinti a környék egyik különlegességét, a misztikus állóköveket, ahol a helyiek egy druida szertartást is előadnak a nézőknek.

Másnap Claire a rituálé helyszínén furcsa hangokat hall kiszűrődni az egyik kőből és kíváncsian megérinti azt. A következő pillanatban a földön fekve ébred, puskaropogás közepette. Rá kell döbbennie, hogy ismeretlen erők a múltba sodorták, 1743-ba, a háború dúlta Skóciába.

Mindeközben azonban sem múltját, sem férjét nem felejti el és folyamatosan őrlődik a szívében támadt új szenvedély és férje iránt érzett hűsége között.

A történelmi háttérrel átitatott romantikus kalandsorozat igazi csemege a műfaj kedvelőinek.

Összeállítottam 5 okot, hogy miért is érdemes elkezdeni az Outlander sorozatot, ha még vannak olyanok, akik nem kezdték el, vagy félnek belekezdeni a sorozatba.

outlander-03

1. Erős női karakter

Caitriona Balfe színésznő által alakított,  Diana Gabaldon könyvének főhőse, Claire, egy olyan erős, független karakter, akivel nem lehet nem szimpatizálni. Ő viszi és ő a narrátora a sorozatnak, így kulcsjelentőségű Claire figurája. Okos, talpraesett, modern nő, aki bár sodródik az árral, a sorsát ő maga formálja, alakítja. Bátor és makacs jellem, annak ellenére, hogy hihetetlen dolgok történnek vele, ő mindig megpróbál a realitás talaján maradni. Ezek a női karakterek azok, amiket imádunk.

2. Gyönyörű helyszínek

Itt nem egy stúdióról beszélünk vagy zöld háttérről. A sorozatot valóban könyveinek helyszínén, a Skót felföldön forgatják, eredeti helyszíneken, meseszép környezetben. Skóciában  járva az embert elfogja az a bizonyos felföldi, varázslatos atmoszféra, és ez az, amit a sorozat olyan hűen ad át a képernyőn. Gyönyörű tájak, dombok, erdők és várak. Egyértelműen a leglátványosabb sorozatok között foglal helyet!

Starz series "Outlander"

3. Elragadó zene

Tudtad, hogy az Outlander-nek saját zenekomponálója van? Így van. Brear McCreary többek között a show híresen szép nyitóklipjének zenéjét is szerezte, csak úgy, mint a részekben hallható skót és egyéb dallamokat, amik szintén saját lemezre kiáltanak.

4. A szinte tökéletes pasi

Elhisszük, hogy Claire otthon maradt férje kedves és odaadó, de a lány múltban élő pasija visz mindent. Jamie Fraser az a férfi, akiért mi is a 18. századba repülnénk. Nem elég, hogy minden külső adottsága szemet gyönyörködtető, köszönhetően Sam Heughan színésznek, de igazi bátor harcos, őszinte, tisztességes, hagyományőrző és melegszívű egyben, mindeközben szemében az a bizonyos kisfiús báj csillog. Kell ennél több?

outlander-02

5. Érdekes alapsztori

Mindez nem lenne elég, ha a történet nem lenne magával ragadó. De itt ez is megvan. Diana Gabaldon könyvei nem csak izgalmas történetet vázoltak fel a sorozatnak, de képes a dráma, a romantika, a kaland, a fantasy és a sci-fi vonalain egyszerre egyensúlyozni. Na, ezt nevezzük mi jó sorozatnak!

A sorozat a Starz csatornán kerül képernyőre, itthon pedig az AXN White vetíti minden héten. A sorozat jelenleg nyolc rész után évközi szünetre ment, így csak 2015. áprilisában tér vissza az első évad, így mindenkinek bőven van ideje bepótolni az eddigi epizódokat.

Írta: Zaphrie | Outlander Online

outlander-01

3322 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.6 hozzászólás

 1. Egy novemberi estén egyedül voltam otthon (férj egyetemen), így gondoltam, valami jó kis csajszis filmet kellene nézni. Ráakadtam az Outlander sorozatra, amiről már korábban sok jót hallottam. Kérem szépen, hajnali 4-ig fel sem álltam a laptop mellől, végig néztem az összes eddigi részt egy ültő helyemben! :-D Még szerencse, h másnap szombat volt és nem kellett menni dolgozni, és még nagyobb szerencse, h férj nem volt otthon, mert akkor azt látta volna, h egy egy nyálcsorgató liba lettem, amikor Jamie feltűnt a képernyőn <3 :-D
  Nagyon jó sorozat, türelmetlenül várom a tavaszt, h folytatódjon! Köszönet Zaphire-nak az oldalért!

 2. Jaa és a legfontosabb, Skóciáért mindig is odavoltam, de most már egyenesen rajongok érte! <3

 3. Tényleg jó kis sorozat, és a helyszín valóban gyönyörű, bűn lett volna stúdióban forgatni, mert itt tényleg annyi csodálatos táj van. Én ajánlom eredeti hanggal nézni, mert a skót akcentus külön sokat dob a hangulaton, már ha valakit nem riaszt az ilyesmi, bár a felirat persze elkél én még 2 és fél év ittlét után is alig értem a skótokat :D

  • Igen, feliratosan ajánlatos nézni! A skót akcentust kár lenni kihagyni. :-)
   (Irigykedem, h élőben élvezheted a skóciai tájat! ;-) )

 4. Tronok harcával nagy hiba egy lapon emlegteni…Vontatott,unalmas,és helyenként kifejezetten izléstelen.Az első evadot vegigszenvedtem,reméltem hogy a végere lessz belőle valami,de a vegen jott csak a legrosszabb resz … Ettől persze másnak bejöhet,de engem iritál az ilyen sziten átlátszó hatásvadász semmitmondás…

Leave A Reply