Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika A kedvenc újonc-sorozataim 2014-ből

A kedvenc újonc-sorozataim 2014-ből

4
Oszd meg!

2014-ben több száz új sorozat árasztotta el a tévéket, ezek közül nem volt egyszerű kiválogatni a legjobbakat még úgy sem, hogy “csak” kábé ötven sorozatnak/pilotnak adtam esélyt. Ráadásul még így is vannak olyan szériák, amiket időhiány miatt nem próbáltam be, de már nagyon szeretném, mint a Nick Jonas-féle Kingdom.

Mindenesetre sikerült kiválasztanom kilenc új sorozatot, amiket nagyon megszerettem, és éppen emiatt nagy elvárásaim vannak velük szemben. Őszintén bízom benne, hogy tartani fogják a szintet, és továbbra is ugyanilyen minőségi epizódokat szállítanak, mint most.

02-sor

CRISTELA

cristela

Cristela jött, látott és győzött! Bár már májusban nagy elvárásokat támasztott bennem a sorozat, de a fene se hitte volna, hogy ennyire király lesz az egész.

Az ősszel leadott részek hihetetlenül viccesek voltak, a szereplők közti kémia remek, és az egész hangulat, ami átjárja a sorozat részemről csillagos ötöst érdemel. Remélem többen felfedezitek majd magatoknak ezt a remek komédiát.

02-sor

CHASING LIFE

chasing-life

Akárcsak anno a The Fosters, a Chasing Life is egy kicsit gyengébb pilottal nyitott, de aztán a folytatás rettentő ütősre sikeredett. A legjobb szó, amit a sorozatra lehetne mondani az, hogy keserédes. Egyik pillanatban nagyszerűeket mosolygok rajta, aztán a sírással küszködök. Hát igen, ez történik akkor, ha több szereplő is halálos beteg(nek tűnik).

Nagyon örülök, hogy sikeres lett a Chasing Life, már a második évada is be lett rendelve. Az első évad második felét január 19-től vetíti az ABC Family!

02-sor

FAKING IT

faking-it

Már a berendelés hírénél lelkendeztem, és egyben kíváncsi is voltam, hogy mit lehet kihozni abból az alapfelvetésből, miszerint valaki népszerűvé válhat csak attól, hogy leszbikus. Aztán rájöttem, hogy ez csak a kiindulópont, a karakterek aztán önálló életet kezdtek el élni, ó, és még milyet!

Írtó vicces a sorozat, a karakterek imádnivalóak és külön pozitívum, hogy ahogy az LMBT témát kezelik, Lauren különleges esetéért pedig jár egy óriási pacsi.

02-sor

JANE THE VIRGIN

jane-the-virgin

Ez a sorozat egyértelműen szerelem volt első látásra. Mit látásra, hallásra! Már annyi elég volt, hogy megtudtam mi az alapsztori – egy vallásos, latínó lányt véletlenül megtermékenyítenek – plusz ehhez jött az Emily Owens, MD kreátora! A végeredmény szerencsére nem okozott csalódást.

Annak pedig külön örülök, hogy a szakma is felfedezte magának a sorozatot, legalábbis erre enged utalni, hogy legjobb komédiának jelölték, illetve Gina Rodriguez is kapott egy jelölést a Golden Globe-on!

02-sor

HOW TO GET AWAY WITH MURDER

how-to-get-away

Nem csak a pilot, hanem a folytatás is elsőosztályú volt. Hihetetlenül izgalmas a forgatókönyv, tele van WTF elemekkel a sorozattal, de emellett a heti ügyek is tök érdekesek. A színészi játék brutál erős, a karakterek drámái odacsapnak…

A How To Get Away with Murderről csak szuperlavítuszokban lehet beszélni! Ha a toplistám nem ABC-sorrendben lenne, akkor ez állna az első helyen!

02-sor

LOOKING

looking

Az HBO meleg sorozata naná, hogy bekerült a legjobbak közé. Még úgy is, hogy kábé csak Patrick szálát szeretem, míg a többi fő(bb) szereplő eléggé untat. Sőt, még irritál is. De Patrick annyira elvarázsolt, és úgy szeretem, amikor Jonathan Groff van a képernyőn, hogy simán a kedvencemként aposztrofálom.

Remélem a második évad azért jobb lesz, mint amilyen az első volt. Szerencsére a promóciós videók biztatóak.

02-sor

STAR-CROSSED

star-crossed

Nem csak azért szerettem, mert Matt Lanter volt a főszereplője, de azért nem tagadom, Matt varázsa is sokat hozzáadott az élvezeti faktorhoz. Szeretem a disztópikus, ufós sztorikat, itt pedig eleve adott volt egy érdekes világ, érdekes politikai problémákkal vegyítve a tini-drámákkal, amik képesek voltak néhol ellensúlyozni a komolyságot.

A The CW joggal kaszált, gyenge adatokkal futott az első évad. Mindenesetre utólag nem bánom a kaszát, a kikerült tervek alapján ugyanis jött volna a lejtmenet.

02-sor

THE 100

the-100

A The CW másik midseason-újonca már a második évadánál tart, és részről-részre egyre jobb. Imádom a száz évvel később, az atombombák pusztítása után átrendeződő Földön játszódó drámát. A feszültség, a karakterek, a WTF-faktor no és persze a színészi játék szerintem nagyon rendben van.

Ha netán valaki még nem kezdett volna bele a sorozatba, hát tegye meg bátran, abszolút nem fogja megbánni. (Csekkold a kritikámat, az meggyőzőbb :))

02-sor

THE FLASH

the-flash

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy a The Flash rákerüljön-e a toplistámra. Alapjáraton még mindig nagyon hasonlít a sorozat a Smallvillere, ami az én szememben nagy hátrány. De, legalább már kezd letérni arról a vonalról, úgyhogy juhú!

Az ok, amiért mindenképpen rákerült a toplistámra a sorozat, az Grant Gustin. Rettentő erős játékos nyújt a srác, sikerült nagyon szerethetővé varázsolnia Barry Allent.

4 Hozzászólások

  1. Látom, hogy te is inkább a CW-ért vagyis annak a sorozataiért vagy oda. Jogosan. Ebből én a The 100-at, a Janet, a Faking It-et és a Star Crossedet szeretem. Ja és HTGAWM-t :D
    Engem a Flash nem győzött meg valamiért. Pedig junkie vagyok.

  2. Ebből a listából a Flash-t nagyon szeretem, a többit még nem láttam de majd esetleg belenézek valamelyikbe ha annyi szabadidőm lesz

  3. A felsoroltak közül csupán kettőt nem nézek: Cristela és a Jane the virgin (pilotokat láttam).

    A többit nagyon szeretem én is : )

  4. hat ebbol a listabol en is sokat nezek: Jane the virgin,Faking it,HTGAWM,Looking es Chasing life(az utobbi a legkedvesebb szamomra).
    ezen kivul a Red band society es Strange Empire is le tud kotni..nagyon jok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here