Főoldal Kritika és Értékelés Vendégtoll Könyvkritika: Colleen Hoover – Ugly Love

Könyvkritika: Colleen Hoover – Ugly Love

3
Oszd meg!

Nagy örömömre egy újabb vendégtoll kritika érkezett Klaudiától, aki korábban, még a hazai megjelenés előtt írta meg véleményét A szürke ötven árnyalatáról. Ezúttal is egy olyan regényt mutat meg nekünk Klaudia, ami itthon még nem jelent meg, de figyelembe véve a Hopeless – Reménytelen és a Slammed – Szívcsapás sikerét, csak idő kérdése!

02-sor

Colleen Hoover – Ugly Love | A kritikát írta: Klaudia

colleen-hoover-ugly-loveFülszöveg: Amikor Tate Collins találkozik a pilóta Miles Archerrel, tudja, közel sem szerelem első látásra. Sőt, még csak barátoknak sem lehet őket nevezni! Viszont a kettejük közötti kölcsönönös szexuális vonzódás tagadhatatlan. Amint a vágyak felszínre kerülnek, a tökéletes felállás is körvonalazódik. Miles nem akar szerelmet, Tate-nek nincs ideje a szerelemre, így nem marad más, csak a szex. A kettejük közötti megállapodás azonban csak akkor lehet zökkenőmentes, ha Tate is betartja a Miles által írt szabályokat:

1. Soha ne kérdezz a múltról.
2. Ne várj semmit a jövőtől.

Csak két egyszerű kis szabály, de már a legelején rá kell jönniük, hogy az ígéretek betartása nem is olyan könnyű. Mi történik akkor, ha:

A szíved érintett lesz,
Az ígéreteket megszeged,
A szabályok betartása lehetetlen,
A szerelem pedig túlságosan is fájdalmassá válik?

02-sor

ugly-love-01

Azt hiszem, Colleen Hoovert ma már senkinek sem kell bemutatni. A Hopeless, a Slammed és a Point of Retreat könyvek után, a New Adult műfaj egyik legnagyobb képviselője Magyarországon is lelkes és mondhatni nagy rajongótábort szerzett magának. Így amikor megláttam, hogy új regény van kilátásban, és ráadásul maga az írónő is sejtelmesen fogalmazott legújabb férfi főszereplőjéről („Eddig hét sikeres könyv áll mögöttem. Will? Amikor róla írtam, nem sírtam. Holder? Nem, itt sem voltak könnyek. Daniel? Nagyon sokszor megnevettetett. Ridge? Érzelmileg megrendítő, szívszorító történet, de a szemeim itt is szárazak maradtak. Miles? Oh, Miles… Az ő esetében úgy zokogtam, mint egy csecsemő.”), tudtam, hogy nekem ezt a könyvet el kell olvasnom. Hogy mi lett a végeredmény? Azt kell mondanom, nem csalódtam. De azért ne rohanjunk ennyire előre!

Colleen Hoover könyvei egytől egyig egyediek, utánozhatatlanok. Az Ugly Love is csak ezt az érzést erősítette bennem. Már nagyon sok könyvet olvastam, de egyedül Hoover esetében érzem azt, hogy csupán egyszerű szavakból is olyan meghatározó pillanatokat tud varázsolni, amelyre más író nem képes. Most sem kaptam mást, hiszen volt itt minden szépen megírt stílusban: szerelem, humor, dráma, tragédia és sok-sok szenvedélyes, erotikus pillanat. Az pedig csak külön élmény volt, hogy mindezt angolul olvashattam. A történet középpontjában ezúttal nem tizenévesek álltak, hanem a húszas éveik elejét taposó, dolgozó fiatal felnőtt emberek. Kedves Domináns Milliárdosok! Kezdhettek rettegni, a repülőgép pilóták is igen megnyerőek, különösen akkor, ha egyenruhában vannak!

ugly-love-02

Rendkívül tetszett, hogy az események két szálon futottak. Tate szemszögén keresztül a jelen történéseit ismerhettük meg, míg Miles kicsit líraibb narrálásában a 6 évvel ezelőtti múlt apró kis kockái bontakoztak ki fokozatosan. Ez azért is olyan fontos, mert ahogy egyre inkább haladtunk előre a történetben a végkifejlet felé, a szereplők egymással és leginkább önmagukkal vívott hadakozása is új megvilágításba került. Bár a történet alapját a Tate és Miles közötti szenvedélyes kapcsolat és a forró vágy adja, mégis Miles állandó ellenkezése és zártsága meggyőzi az olvasót affelől, hogy valami nagyon rossz történhetett a múltban. Olyan volt, mint egy ketyegő, robbanásra kész bomba, ami csak arra várt, hogy kibiztosítsák. Amikor megtörtént, ismét tanúi lehettünk Colleen Hoover zsenialitásának. Ahogy a szereplők fájdalma felszínre került, egyszerre éreztem magam én is nyomorúságosnak és összetörtnek.

ugly-love-boritoMint minden könyvnek, az Ugly Love-nak is vannak hibái, viszont amellett az élmény mellett, amit a könyv adott, eltörpülnek. Nemcsak Miles-nak, Tate-nek is ugyanúgy voltak olyan tettei, megnyilvánulásai vagy épp ki nem mondott gondolatai, amelyekkel én nem feltétlenül értettem egyet, mégis azt kell mondanom, hogy Hoover ismét olyan hősnőt alkotott, akiről szívesen olvastam, nem pedig a falat kapargattam. A főszereplők mellett nem szabad megfeledkezni a mellékszereplőkről sem. A történet egyik legkedvelhetőbb és talán legnagyobb humorfaktort szolgáltató karaktere Cap, az öreg liftkezelő volt. Már az anyajegyes megjegyzése után felhívta magára a figyelmet. :) Corbin, Tate nőcsábász tesója hozta az ilyenkor szokásos a „túlságosan is védelmező” báty szerepét, de Ian, Miles legjobb barátja is kötelezően ott volt a legfontosabb pillanatokban a tanácsaival. Az megint egy másik kérdés, hogy Miles hallgatott-e rá, vagy sem. Egy biztos, szívesen olvasnék még róluk a jövőben!

 Összességében elmondható, hogy a többi Hoover könyvhöz hasonlóan, az Ugly Love is hozta a megszokott érzelmekkel teli, felkavaró, szívszorító hangulatot. Mindenképp azoknak ajánlanám, akik kellőképp felkészültnek érzik magukat egy olyanfajta érzelmi utazásra, ahol a karakterek szárnyalását a kerek végkifejlet előtt, gyakran mélyrepülés előzi meg.

Jó hír azoknak, akiknek tetszett a könyv, ugyanis az Ugly Love megfilmesítési jogát a Hackybox Pictures vásárolta meg, és a film az IMDb szerint 2016. február 1-jén fog a mozikba kerülni. Az interneten a napokban hurrikánként söpört végig a hír, ugyanis a főszerepet a 28 éves kanadai modell múlttal rendelkező Nick Bateman kapta. Tate megformálójáról viszont egyelőre még nincs hír. Hölgyeim, a képek alapján nagyon úgy néz ki, hogy 2016 Miles Archer éve lesz!

A kritikát írta: Klaudia

02-sor

Kíváncsi lettél az írónőre? Már három Colleen Hoover regény megjelent magyarul!

13829 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Deszuper! Colleen Hoover + újabb könyv + megfilmesítés = mennyei manna :-) (de messze van 2006. februárja…) Köszönet a kritikáért! Jajjj és majd’ elfelejtem, Nick Bateman… hmm…. nyami <3

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here