Főoldal Hírek Nyerte a hetet, de kevesen nézték az X-Faktor finálját

Nyerte a hetet, de kevesen nézték az X-Faktor finálját

2
Oszd meg!

Tegnap finálézott az X-Faktor, a győztes a tizenöt éves Tóth Andi lett. Miközben az RTL Klubon finálé hangulat uralkodott, addig a Tv2-n a Rising Star azzal próbálta felturbózni a nézettségét, hogy vigaszágon visszahozott öt előadót, akik közül Várhegyi-Lucas Palmira kapta a legnagyobb százalékot, így ő folytathatja a versenyt jövőhéten.

A két műsor bő három órán át fedte egymást, és ahogy az várható volt, a csatát végül az RTL Klub nyerte. Az X-Faktor átlagosan 1.3 millió nézőt érdekelt, és 27.2 százalékos közönségarányt ért el, míg a Rising Star 16 százalékos közönségaránnyal, és 757 ezer nézővel futott. A 18-49-éves korosztálynál is az X-Faktor dominált, az eredményhirdetésnél 30% SHR fölé futottak az adatok, míg a tv2 8 százalékra került.

Persze az X-Faktornak így sincs oka a nagy büszkeségre. Az első évad fináléját 2.8 millióan nézték, a második évadét 2.3 millióan, Oláh Gergő győzelmét 2.2 millióan. Danics Dóra tavalyi diadala 1.8 millió embert érdekelt, míg idén bő ötszázezerrel kevesebbeket érdekelt a show. Az X-Faktor ötödik szezonjáról amúgy is elmondható, hogy gyenge adatokkal futott, több héten is a Rising Star volt a hét legnézettebb műsora. Ennek ellenére már lehet jelentkezni a 2015-ös X-Faktorra, ami jövőre debütál a csatornán.

Az X-Faktor addig volt igazán népszerű, amíg Ördög Nóra vezette
Az X-Faktor addig volt igazán népszerű, amíg Ördög Nóra vezette

2 Hozzászólások

  1. Én az első pillanattól X-faktor párti vagyok és még sosem csalódtam igazán. Ördög Nóra addig volt szimpatikus míg át nem igazolt és egyébként sem az ő személyisége miatt kezdek bele egy műsorba. Számonra a zsűri sokkal dominánsabb és ebből a szempontból Alföldi az abszolút favorit. Kellően művelt, vannak beszólásai és azok a fejek! Emelett pozitív képem alakult ki G-ről is, a végére egész jól belejött. Azt hallottam hogy jövőre lehet, hogy mentort cserélnek, és ahogy meghallottam én egyből Szikorára gondoltam. Idén számomra már nem volt annyira szimpatikus, tavaly is lehet hogy csak a Bytheway miatt. Gabi pedig mentoráltak nélkül sokkal megnyerőbb

  2. Nem lehet kipróbálni,idő utazni,de az akkori Faktor nézettségek inkább az újdonságnak szóltak és nem annak hogy ki vezeti.
    Ördög,azt nem veszi észre,hogy úgy játssza az angyalok hadserege hoszteszét(ezért pénzt kér),hogy a sors irányvonal kezdeténél fogva producer barátnő,feleség volt.
    Nem minden törtetőnek jut magas beosztású tévés.hááh.

    Azóta a net-en két hét után leveszed a végjátékot,sőt a nyertest is.
    Rtl hiába ad ki szavazási zárlatokat,a net önálló intézmény,mindenki azt kérdez vagy mond,amit szeretne.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here