Nyerte a hetet, de kevesen nézték az X-Faktor finálját

  2
  Oszd meg!

  Tegnap finálézott az X-Faktor, a győztes a tizenöt éves Tóth Andi lett. Miközben az RTL Klubon finálé hangulat uralkodott, addig a Tv2-n a Rising Star azzal próbálta felturbózni a nézettségét, hogy vigaszágon visszahozott öt előadót, akik közül Várhegyi-Lucas Palmira kapta a legnagyobb százalékot, így ő folytathatja a versenyt jövőhéten.

  A két műsor bő három órán át fedte egymást, és ahogy az várható volt, a csatát végül az RTL Klub nyerte. Az X-Faktor átlagosan 1.3 millió nézőt érdekelt, és 27.2 százalékos közönségarányt ért el, míg a Rising Star 16 százalékos közönségaránnyal, és 757 ezer nézővel futott. A 18-49-éves korosztálynál is az X-Faktor dominált, az eredményhirdetésnél 30% SHR fölé futottak az adatok, míg a tv2 8 százalékra került.

  Persze az X-Faktornak így sincs oka a nagy büszkeségre. Az első évad fináléját 2.8 millióan nézték, a második évadét 2.3 millióan, Oláh Gergő győzelmét 2.2 millióan. Danics Dóra tavalyi diadala 1.8 millió embert érdekelt, míg idén bő ötszázezerrel kevesebbeket érdekelt a show. Az X-Faktor ötödik szezonjáról amúgy is elmondható, hogy gyenge adatokkal futott, több héten is a Rising Star volt a hét legnézettebb műsora. Ennek ellenére már lehet jelentkezni a 2015-ös X-Faktorra, ami jövőre debütál a csatornán.

  Az X-Faktor addig volt igazán népszerű, amíg Ördög Nóra vezette
  Az X-Faktor addig volt igazán népszerű, amíg Ördög Nóra vezette

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here