Főoldal Érdekességek Ajánló Könyvet karácsonyra: A Young Adult legjobbjai

Könyvet karácsonyra: A Young Adult legjobbjai

0
Oszd meg!

Egyre népszerűbbek itthon a Young Adult kötetek, ami nem is meglepő, hiszen kortól és nemtől függetlenül is mindenki megtalálhatja a neki megfelelő regényt. Annak ellenére, hogy alapvetően tinik életéről szólnak, mégis, izgalmasak, és szerethetőek. Úgy vélem bárki örülne, ha ezt kaphatná karácsonyi ajándék gyanánt.

Alább három, jól elkülöníthető rendszerbe gyűjtöttem össze a műveket. Az első “kategória” a realista Young Adult, ami leginkább szerelmi történetet takar. A második kategória a Paranormális Young Adult, tehát jöhetnek a démonok, a vámpírok, és sokszor az emberi problémák. A harmadik kategória a disztópia, amiben egy olyan távoli jövőt ismerhetünk meg, ahol bizony nem fenékig tejfel az élet.

Érdemes szétnézni a regények közt, és nem csak ajándék szempontjából, hanem magán olvasás gyanánt is :)

HAT REALISTA YOUNG ADULT REGÉNY

Katie McGarry – Pushing the Limits – Feszülő húr

ya-pushing-the-limits

A legújabb Vörös Pöttyös őrület, és ennek bizony oka van. A Tökéletes kémiához hasonlóan ez is egy nagyon szerethető regény, ami nem csak két fiatalról szól, akik szerelmesek lesznek egymásba. Ez sokkal mélyebb annál.

Online megrendelés!

Marie-Aude Murail – Oh, boy

ya-oh-boy

Az egyik kedvenc regényem volt a nyáron. A történet nagyon realista, akárcsak a szereplői. A három testvérnek úgy kell megtalálnia a boldogságot, hogy látszólag minden ellenük szól. Fiataloknak és felnőtteknek egyaránt!

Online megrendelés!

Kody Keplinger – The Duff – A pótkerék

ya-the-duff

Te tudod mit jelent az a kifejezés, hogy The Duff? Állítólag minden társaságban van egy olyan… A regény pedig nem csak erre reflektál, hanem a kamaszlét egyéb nehézségeire is. A központi szerelmi szál, pedig egyszerűen gyönyörű.

Online megrendelés!

02-sor

Jenny Han: Nincs nélküled nyár

ya-a-nyar

Az év egyik legnagyobb meglepetése. Az első kötet az elején egy komolyabb hangvételű, de azért már valahogy “megszokott” tini-történetet mesél el, a második fele azonban igazi meglepetés, a színvonal pedig azután is változatlan. Ezzel nem lehet mellélőni!

Online megrendelés!

Tavi Kata: Sulijegyzetek-sorozat

ya-nyitotanc

A Szent Johanna gimi rajongói minden bizonnyal örömmel fogadják majd ezt a vidám regényt. A történetben Lilla, a táncoslány, és Krisztián, a kosarasfiú kapcsolatát ismerhetjük meg, és a Dunaparti gimi vicces, érdekes történetét.

Online megrendelés!

Matthew Quick: Bocsáss meg, Leonard Peacock!

6847_b1

A Napos oldal többszörös díjnyertes szerzője ezúttal egy olyan fiatalt mutat be, aki szörnyű dolgokat tesz, “köszönhetően” az őt ért zaklatásoknak. Ezt a regényt is kortól függetlenül érdemes mindenkinek elolvasnia.

Online megrendelés!

HAT PARANORNÁLIS-TERMÉSZETFELETTI YOUNG ADULT REGÉNY

Kae Westa: A démon és a papnő

ya-demon-es-a-papno

A regényben megismerhetjük Mortuát, a szeleburdi papnőt, akire nagy küldetés hárul: segítenie kell a szellemeknek, akik nyom nélkül eltűnni látszanak a világból. Segítségére egy démon lesz, akivel az útjuk igencsak kalandos.

Online megrendelés!

Laura Arkanian: Holdezüst, vérarany

ya-holdezust

Az Aranymosás egyik győztes könyvében vérfarkasok és vámpírok csapnak össze. Ez alapján talán páran felszisszentek, de ne tegyétek, mert itt ismét új aspektusból közelíti meg a szerző a természetfeletti lényeket. Elsősorban felnőtt olvasóknak ajánlanám!

Online megrendelés!

Jennifer Armentrout – Luxen-könyvsorozat

ya-luxen

Hallottál már Daemon Blackről? Ha még nem, hát itt az ideje, hogy megismerd a legsármosabb, legpofátlanabb és legszerethetőbb földönkívülit. Katy sem tud neki ellenállni, bármennyire is veszélyes a közelében lennie…

Online megrendelés!

02-sor

Jus Accardo – Touch – Érintés

ya-touch

Kale igazán különleges: egyetlen érintésével bárkit hamuvá tud porlasztani. Ezt ki is használja a titkos kormányhivatal, akik fegyverként tartják őt fogva. Kale megszökik, és találkozik a lánnyal, akit meg tud érinteni…

Online megrendelés!

Helena Silence: Enigma & Ezüsthíd

ya-enigma

Lena különleges képességgel rendelkezik: ő egy érzi. Ha bárkit megérint, zavaros, furcsa képeket lát – a jelent, a múltat vagy a jövőt. Hogy lehet ezzel együttélni? Felbukkan egy különös fiú, Alex pedig mindent összezavar.

Online megrendelés!

Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia

ya-rubinvörös

Gwendolyn sose hitte, hogy ő örökölte az időutazó gént a családban. Ám pechjére így lett, és a múltban különös küldetéseket kell teljesítenie Gideonnal, a sráccal, akibe lassan beleszeret. A múlt pedig nagy veszélyeket rejteget.

Online megrendelés!

HÁROM ELKÉPESZTŐ DISZTÓPIA-SOROZAt

Margaret Stohl – Ikonok

disztopia-ikonok

A földönkívüliek uralják a bolygót, a hatalmukat pedig az Ikonok segítségével tudják hatékonyan gyakorolni. Főhőseink azonban különlegesnek születtek, és lassan ráébrednek a céljukra is, hogy megmentsék a világot.

Online megrendelés!

Susan Ee – Angelfall

disztopia-angelfall

Az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. A földön káosz uralkodik, Penyryn pedig bármit megtenne, hogy megtalálja a húgát. Még arra is képes, hogy szövetkezzen egy lázadó angyallal…

Online megrendelés!

Marie Lu – A Legenda

disztopia-legenda

Los Angeles partvidékét már rég elöntötte a tenger, Észak-Amerika két részre szakadt. A történetben June és Day útját ismerhetjük meg: az egyikük gazdag és kötelességtudó, a másikuk keresett bűnöző. Útjaik keresztezik egymást…

Online megrendelés!

TOVÁBBI KÖNYVÖTLETEK KARÁCSONYRA

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here