Könyvet karácsonyra: Film és sorozatrajongóknak!

  3
  Oszd meg!

  Több levelet is kaptam, amiben arra kértetek, ajánljak valamilyen regényt, amit megvehettek karácsonyra barátoknak, ismerősöknek. Úgy gondoltam hátha más is szeretne némi inspirációhoz jutni, ráadásul csak jövőhéten van karácsony, így még időben is vagyunk, így pár kategorizálással összegyűjtök nektek pár listát, olyan könyvekkel, amikkel szerintem nem lőhettek mellé :) Az alábbi menetrendre számíthattok:

  Ahogy a fenti menetrendből is kiderült, ma a sorozatrajongóknak való könyvajándékokat böngésszük át, tehát olyan regényeket, amiket örömmel forgathatnak a tévésorozatok hívei. Igyekeztem olyan kínálatot összegyűjteni, ami több korosztály igényeit is lefedheti.

  HAT KÖNYV, AMIBŐL NAGY SIKERŰ FILMADAPTÁCIÓ KÉSZÜLT

  csillagainkban-a-hiba-konyvJohn Green – Csillagainkban a hiba

  Van még olyan, aki ne olvasta volna ezt a csodálatos regényt? Ha netán lenne, akkor itt és most szólok, hogy csodálatos karácsonyi ajándék lehet a fantasztikus könyv.

  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel 2.541 forintért

  Fülszöveg: A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni… A csillaginkban a hiba – John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában. John Green, a New York Times munkatársa, aki többek között Printz-éremmel, Printz-oklevéllel és Edgar-díjjal büszkélkedhet, már kétszer jutott be a LA Times könyvdíjának döntőjébe. John és testvére, Hank a Vlog fivérek (youtube.com/vlogbrothers), a net egyik legnépszerűbb videoblogjának szerzői.

  02-sor

  holtodiglan-konyvGilligan Flynn – Holtodiglan

  Ben Affleck főszereplésével nagy sikerű, kritikailag is elismert film készült a Holtodiglan című regényből. Elsősorban felhőtt olvasóknak ajánlott elolvasni!

  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel 3.144 forintért

  Fülszöveg: Egy meleg nyári reggelen a Missouri állambeli North Carthage-ben Nick és Amy Dunne ötödik házassági évfordulójára készülődik. A romantikus reggeli után a jóképű Nick okos és csodaszép felesége eltűnik. Nickre egyre nagyobb nyomás nehezedik a rendőrség, a média, valamint a lányukért elvakultan rajongó szülők részéről. Nick pedig valamiért folyamatosan hazudik és különösen viselkedik: furcsán ködösít és láthatólag megkeseredett – de valóban gyilkos? Amy naplója és Nick elbeszélése egy szépen induló, ám fokozatosan megromló kapcsolat klausztrofób, nyomasztó világába nyújt betekintést. A kérdés csupán az, ha nem Nick a tettes, akkor hová és miért tűnt el a szépséges feleség? És vajon mit rejt az ezüstpapírba csomagolt doboz a gardrób hátuljában?

  02-sor

  vampirakdemia-konyvRichelle Mead – Vámpírakadémia

  A könyvsorozat első részéből készült filmet sok bírálat érte, van, ami jogos, van, ami nem, de egy biztos. A Vámpírakadémia az egyik legjobb könyvsorozat, ami csak a piacon létezik. Csapjatok le rá!

  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel 2.533 forintért.

  Fülszöveg: Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa a vérre – viszonylag konszolidáltan – szomjazó mora vámpírok egyik nagytiszteletű családjának egyetlen leszármazottja és túlélője; Rose, aki életét tette fel legjobb barátnője védelmezésére, a dampyr testőrtanoncok sorát erősíti. A vaskapukon kívül a vérszomjas, élőhalott vámpírok, a strigák lesik az alkalmat, hogy elvegyék életüket, és magukhoz hasonlóvá tegyék őket. A kapukon belül sem veszélytelen azonban az életük: Lissa különleges mágikus képességei legalább annyira megkeserítik a mindennapjaikat, mint a mindkettőjüket megkísértő tiltott szerelem.

  02-sor

  hogyan-rohanj-a-vesztedbe-konyvSeth Macfarlane – Hogyan rohanj a vesztedbe

  A filmet – és így a könyvet is -, a legtöbb támadás a címe miatt érte, de hé, a tartalmat ez nem befolyásolja. Fiú rokonok-barátok szerintem csíphetik a Hogyan rohanj a vesztedbe című regényt.

  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel 2.108 forintért

  Fülszöveg: Albert Stark, a jámbor juhtenyésztő torkig van az amerikai határvidék nyújtotta durva élettel, ahol gyakorlatilag bármi megölheti az embert. Párbaj délidőben. Kocsmai bunyó. Mérges kígyók. Mérges kurtizánok. Kolerával fertőzött víz. Egy elszabadult ördögszekér. Valami, amit “lábujj-lábnak” hívnak. Sőt, akár egy kiruccanás az árnyékszékre is veszélybe sodorhatja az ember életét errefelé. Bizony, millióféleképpen rohanhatsz a vesztedbe a nagyon vad nyugaton, és Albertnek feltett szándéka, hogy ezeket mind elkerülje. Egyesek szerint ő ezért gyáva. Albert szerint ő csupán józan. Ám amikor a barátnője dobja őt a város legkiállhatatlanabb pasasáért, Albert úgy dönt, hogy visszavág – noha nem tud sem lőni, sem lovagolni, de még egy rendeset behúzni sem. Minő szerencse, hogy társául szegődik egy gyönyörű pisztolyhősnő, aki kettejük helyett is elég kemény. Minő balszerencse, hogy a szépség férje a határvidék legnagyobb, leggonoszabb és legféltékenyebb rosszfiúja. Így hát Albert már millió és egy módon tud a vesztébe rohanni a Vadnyugaton.

  02-sor

  vegtelen-szerelem-konyvScott Spencer – Végtelen szerelem

  A kultikus regény végre, magyarul is megjelent, méghozzá az Európa kiadó gondozásában. A szöveg szépirodalmi, de maga a tartalom több, mint populáris. És nézzétek, mennyire szép a borító!

  Online megrendelés: 15% kedvezménynel 3.136 forintért

  Fülszöveg: A mára klasszikussá érett szerelmes regényt első megjelenése után több mint húsz nyelvre lefordították, és kétmillió példánynál több kelt el belőle. Filmváltozatát Franco Zeffirelli rendezte az akkor tizenhat éves Brooke Shields főszereplésével, egyik betétda- la, az ,,Endless Love” Diana Ross és Lionel Richie előadásában hatalmas sláger lett. Idén új feldolgozás is készült belőle. Most végre magyarul is olvasható a két kamasz mindent elsöprő, érzéki szerelmének tragikus története.

  David és Jade őrülten szerelmesek egymásba, olyannyira, hogy idővel szinte minden éjszakát együtt töltenek. Miután Jade apja kitiltja Davidet a házból, David arról kezd áb- rándozni, hogy mekkora szeretettel és hálával fogadják majd vissza, ha megmenti őket valamilyen szörnyűségtől. Kitalálja, hogy tüzet gyújt a ház tövében, csak kis tüzet, hogy ne okozzon nagy bajt, ám kicsúszik a keze közül az irányítás, és nagy baj történik. Ami eztán következik, az maga a legsötétebb rémálom, névtelen telefonhívásokkal, őrült levelekkel és szörnyű következményekkel.

  02-sor

  the-duffKody Keplinger – The Duff – A pótkerék

  Jövőre kerül moziba a The Duff, a regény pedig parádésan jó. Szerintem minden barátnő örülne, ha ezzel ajándékoznátok meg.

  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel 2.549 forintért

  Fülszöveg: A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői között. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mint hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai. Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli ezt a srácot. Amikor pedig Wesley Duffnak nevezi őt ,egyszerűen ráborítja a kóláját.

  Ám Bianca élete otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát a fiúval egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba. És ez egészen addig működik is, amíg ki nem csúsznak a dolgok az irányítása alól: kiderül, hogy Wesley nem is olyan rossz hallgatóság, ráadásul az ő élete is elég kiábrándító. Bianca elborzadva veszi észre, hogy kezd beleszeretni abba a srácba, akiről úgy gondolta, mindenkinél jobban utálja.

  HAT REGÉNY, AMIBŐL TÉVÉSOROZAT KÉSZÜLT

  orange-is-the-new-black-konyvPiper Kerman – Orange is the New Black – Túlélni a női börtönt

  Eme memoár alapján készült el a Netflix sikeres sorozata, így az Orange is the New Black-fanok minden bizonnyal élvezni fogják!

  Online megrendelés: 20% kedvezménnyel 2.384 forintért

  Fülszöveg: Piper Kerman szép karrierrel büszkélkedhet, tartós kapcsolatban él, szeretetteli családi légkör veszi körül. Az égvilágon semmi sem emlékeztet benne arra a vakmerő, fiatal lányra, akire annak idején, úgy tíz évvel ezelőtt egy bőröndnyi drogpénz csempészését bízták. De a múltja nem ereszti. A jól szituált nő, zsebében egy híres magánegyetem diplomájával most csak a 11187424-es számú fogvatartott a connecticuti Danbury szövetségi börtönében. 15 hónapra ítélték, és most egyike annak a több millió embernek, akiket az Egyesu¨lt Államok bu¨ntetés-végrehajtási rendszere magába szippant. Az első meztelen motozástól a szabadulásig Kerman megtanul alkalmazkodni e furcsa világ szigorú viselkedésmintáihoz és légből kapott szabályrendszeréhez.

  02-sor

  kemeny-motorosokChristopher Golden – Kemény motorosok

  A most véget ért Sons of Anarchy című sorozat alapján készült regény, ami a széria negyedik évada után játszódik.

  Online megrendelés: 20% kedvezménnyel 2.384 forintért

  Fülszöveg: A mérföldkőnek számító Sons of Anarchy – Kemény motorosok című televíziós sorozat negyedik évadja után játszódó történetét Kurt Sutter, a széria vezető producere találta ki.

  A klubtagság fele éppenhogy csak kiszabadult a Stockton állami börtönből, de a Galindo drogkartell máris a nyakukban liheg, így nem unatkoznak a motorosok. Jax Teller, a SAMCRO alelnöke mégis kénytelen egy másik problémával foglalkozni, amikor megtudja, hogy ír féltestvére, Trinity már hónapok óta az Egyesül Államokban tartózkodik – és az orosz Bratva-gengszterekkel lóg. Most azonban eltűnt, és Jax biztos abban, hogy ehhez az életét fenyegető maffiaháborúnak van köze. Jax, Chibs és Opie társaságában Nevadába utazik, hogy megkeresse, és hazavigye. Trinity ugyan félig ír, félig viszont Teller, és ahol a Tellerek megjelennek, ott kő kövön nem marad.

  02-sor

  titkos-kor-konyvL. J. Smith – Titkos kör 1. A Beavatás

  Emlékeztek még a The CW The Secret Circle című sorozatára? Az is egy regényadaptációból készült, méghozzá L. J. Smith műveiből. A könyveknek biztos örülni fognak a TSC-rajongók.

  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel 2.124 forintért

  Fülszöveg: Miután kénytelen volt a napfényes Kaliforniából a borongós New Englandbe költözni, Cassie visszasírja régi életét. Ugyanakkor furcsa kötődést érez egy csapat ijesztő kamaszhoz, akik az iskoláját uralják. Beavatást nyer a New Salemet évszázadok óta uraló boszorkányok rendjébe, bekerül a Titkos Körbe, amely egyszerre jelent mámorító izgalmat és halálos veszélyt. Ám amikor beleszeret a titokzatos és érdekes Adambe, Cassie-nek döntenie kell, hogy ellenáll-e a kísértésnek, vagy szembeszáll a sötét erőkkel, hogy megkapja, amit akar – még ha ez azt is jelenti, hogy elég egyetlen rossz döntés, és utolérheti a vég.

  02-sor

  egyszer-volt-hol-nem-volt-konyvOdette Beane – Egyszer volt, hol nem volt

  A nagyon sikeres Once Upon a Time című sorozat első évadát beszéli el ez a regény, amiből kiderül több újdonság is, már csak ezért is érdemes elolvasniuk a rajongóknak.

  Online megrendelés: 15% kedvezménynel 2.541 forintért

  Fülszöveg: Az EddyKitsis és Adam Horowitz által írt televíziós sorozat alapján Emma Swan élete cseppet sem hasonlít egy tündérmeséhez. Nincsen senkije, amióta kisbaba korában magára hagyták. Mindez megváltozik, amikor huszonnyolcadik születésnapjának estéjén megjelenik az ajtaja előtt Henry, egy tízéves kisfiú, akit Emma a születésekor örökbe adott. Váratlan látogatása mindent a feje tetejére állít. Henry elviszi Emmát a Mayne állambeli Storybrooke-ba, ahol él, és ahol állítása szerint minden lakos mesefigura, aki nem emlékszik valódi kilétére. Márpedig ha Henrynek igaza van, akkor Mary Margaret Balnchard, a kedves és magányos tanítónő valójában Hófehérke, a híres hercegnő… és egyben Emma rég elvesztett édesanyja…

  02-sor

  ki-vagy-dokiGareth Roberts – Doctor Who?

  Az angol kultsorozat, a Ki vagy, doki? itthon is igencsak népszerű. Ez a regény az elveszett Ki vagy, doki? epizódjai alapján készült.

  Online megrendelés: 15% kedvezménnyel 3.391 forintért

  Fülszöveg: A Doktor régi barátja, a szintén időlord Chronotis, nyugdíjas éveit Cambridge egyik egyetemén tölti, ahol aztán senkinek sem tűnik fel, hogy a professzor élete évszázadokig tart. Az viszont már nagyon is feltűnik valakinek, hogy amikor az öregúr eljött a Gallifrey bolygóról, magával hozott néhány szuvenírt, köztük egy igen veszélyes könyvet. A Gallifrey imádásra méltó ősi törvénye nem tóparti olvasmány: a sötét Rassilon-kor idejéből származó Leletek közé tartozik, és nem kerülhet rossz kezekbe. A felülmúlhatatlanul gonosz Skagra pedig meg akarja szerezni a könyvet, és még ennél is alattomosabb tervet forgat a fejében. Teljesen egyértelmű, hogy ebben a helyzetben csak a Doktor, Romana és K-9 segíthet.

  02-sor

  varatlan utazas-konyvLucy Maud Montgomery – Váratlan utazás

  A kultikus Váratlan utazás című sorozat alapján készült regények vadiúj, filmes borítóval láttak idén napvilágot a Könyvmolyképző kiadó gondozásában. Kortól függetlenül bárkit elvarázsolhat ez a történet.

  Online megrendelés: 15% kedvezménynel 1.699 forintért

  Fülszöveg: Sara Stanley élete egy napon válságba kerül. Apja üzlete csődbe megy, és kénytelen gyermekét vidéki rokonaihoz küldeni. Sara ezidáig mindent megkapott, amire csak vágyott: érdekes utazások, vadonatúj játékok, szép ruhák. Jómódú apja semmit nem tagadott meg tőle. Barátai ugyan nem voltak, de eszébe sem jutott, hogy hiányozna valami az életéből. A kislány most egyszerre idegen és ellenséges világban találja magát, ahol úgy tűnik, senki sem örül az érkezésének.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here