A Dal 2015: Oláh Gergő és Keresztes Ildikó a top 30-ban

14

Ma délelőtt közzé tették A Dal utolsó 10 előadóját is. A Petőfi Rádióban mondják be a neveket reggel 7:00 és 12:00 között. A dalokba belehallgathattok az Eurovízió Facebook oldalán. (Mindegyikből 25 másodperces részletet találhattok). Az első tíz szereplőt itt, a második tízes listát pedig ebben a cikkben olvashatjátok el. És akkor íme, a mai lista!

a-dal-2015-keresztes-ildiko

 • Keresztes Ildikó: Hazám hazád lehet -> Az aranytorkú díva újra nekifut A Dalnak. A zeneszerző Pálvölgyi Géza, a dalszöveget Márkus József jegyezte.
 • New Level Empire: Homelight -> Tavaly elég sokáig eljutottak A Dal-ban. A felkerült részlet alapján ez a daluk is ugyanolyan, mint a tavalyi, de majd a teljes részlet alapján jobb képet kapunk.
 • Oláh Gergő: A tükör előtt -> Az x-Faktor harmadik évadának győztese kétségkívül remek előadó, nem csak hangban, hanem előadás tekintetében is a toppon van. A részlet alapján pedig egész jó a dala.
 • Dér Heni: Ébresztő -> A volt Megasztáros tavalyi dala hatalmas rádiósláger lett, és van egy olyan érzésem, hogy az Ébresztő is meglepően sikeres lesz. A dalszöveg megírásában Heni mellett Bodoczki Ernő és Burai Krisztián működött közre.
 • Gájer Bálint: That’s How It Goes -> A The Voice-ban feltűnt Gájer Bálint igazi meglepetés volt a tavalyi műsorban a dalával.  A részlet alapján az idei dala túl jazzes, úgyhogy…
 • Szabó Ádám: Give me Your Love -> A Csillag születik és az X-Faktor felfedezettje újra visszatér a dalba. Nála mindig reménykedem, hogy kezd valamit a harmonikájával, de úgy tűnik erre most sem fog sor kerülni. Pedig lehetne olyan különleges, mint Alexander Rybak.
 • Leander Rising: Lőjetek fel -> Tavaly a Depresszió, idén pedig ők képviselik a rockot. Hát, izé, nem örülök.
 • Other Planet: Untold Story -> Jó a srác a hangja
 • Magyar Bori: Lead me to Heaven> Most hallok először erről a nőről. A Facebookra felkerült részlet alapján egész jó hangja van, és a dalnak is jó a refrénje, csak a hangszerelés miatt nem fogok beájulni tőle.
 • Passed: Mesmerize -> Életemben nem hallottam még róluk.

a-dal-2015-szabo-adam

3751 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok
Share.14 hozzászólás

 1. Nah végighallgattam a 16 számot, amit eddig megtaláltam youtuben teljes egészében. Nagyon várom a 14-et még, mert ez eddig nem győzött meg arról, hogy valamelyiket is ki kellene küldeni. Akad a Szakács Gergős, amitől fetrengek olyan jó, meg még van 2 másik hallgatható, de nem érzem, hogy helytállnának az eurovízión, ha kiküldenénk.

 2. Keresztes Ildikó dala tetszik egyedül, de az is csak a részlet alapján, majd meglátjuk a teljeset.

 3. Az utolsó négy előadót még nem ismerem. Örülök hogy Oláh Gergő is indul. Jó hogy 5 visszatérő is van. Sokan nem kerültek be akik jelentkeztek pl Gyurcsik Tibi, Tóth Marci, Csordás Ákos,, Péterfy Lilli, Batánovics Lilli stb.

  • Gyurcsik Tibort én nagyon sajnálom. Neki ott lett volna a helye. Bár a dalát nem ismerem, de az biztos, hogy előadóként nagyon jó, a szlovák X faktorban kitűnően teljesített.

  • Lehet, hogy a be nem kerülők dalaiból lesz a nagyobb sláger. Mármint, tavaly Fatima és a Ragyog a szívem sem került be, a rádiók meg rongyossá játszották :D

 4. Na, Pál Dénes idén kihagyja??
  Keresztes Ildikót kicsit unom már, amúgymeg majd meghallgatjuk a dalokat a műsorban (bár lehet, belehallgatok ebbe a mintába, ahol nem 25 MÁSODpercesek azok a részletek? – sztem elírtad) és meglátjuk, mi lesz… A Dal már mindig a tavasz első előjele. Már várom :)

  • Radics Gigi se jelentkezett idén, vagy mindketten jelentkeztek, de egyikük sem jutott be :) És igen, totál jogos, 25 másodperc, javítottam, köszönöm!

Leave A Reply