Főoldal Hírek A Dal 2015: Oláh Gergő és Keresztes Ildikó a top 30-ban

A Dal 2015: Oláh Gergő és Keresztes Ildikó a top 30-ban

14
Oszd meg!

Ma délelőtt közzé tették A Dal utolsó 10 előadóját is. A Petőfi Rádióban mondják be a neveket reggel 7:00 és 12:00 között. A dalokba belehallgathattok az Eurovízió Facebook oldalán. (Mindegyikből 25 másodperces részletet találhattok). Az első tíz szereplőt itt, a második tízes listát pedig ebben a cikkben olvashatjátok el. És akkor íme, a mai lista!

a-dal-2015-keresztes-ildiko

 • Keresztes Ildikó: Hazám hazád lehet -> Az aranytorkú díva újra nekifut A Dalnak. A zeneszerző Pálvölgyi Géza, a dalszöveget Márkus József jegyezte.
 • New Level Empire: Homelight -> Tavaly elég sokáig eljutottak A Dal-ban. A felkerült részlet alapján ez a daluk is ugyanolyan, mint a tavalyi, de majd a teljes részlet alapján jobb képet kapunk.
 • Oláh Gergő: A tükör előtt -> Az x-Faktor harmadik évadának győztese kétségkívül remek előadó, nem csak hangban, hanem előadás tekintetében is a toppon van. A részlet alapján pedig egész jó a dala.
 • Dér Heni: Ébresztő -> A volt Megasztáros tavalyi dala hatalmas rádiósláger lett, és van egy olyan érzésem, hogy az Ébresztő is meglepően sikeres lesz. A dalszöveg megírásában Heni mellett Bodoczki Ernő és Burai Krisztián működött közre.
 • Gájer Bálint: That’s How It Goes -> A The Voice-ban feltűnt Gájer Bálint igazi meglepetés volt a tavalyi műsorban a dalával.  A részlet alapján az idei dala túl jazzes, úgyhogy…
 • Szabó Ádám: Give me Your Love -> A Csillag születik és az X-Faktor felfedezettje újra visszatér a dalba. Nála mindig reménykedem, hogy kezd valamit a harmonikájával, de úgy tűnik erre most sem fog sor kerülni. Pedig lehetne olyan különleges, mint Alexander Rybak.
 • Leander Rising: Lőjetek fel -> Tavaly a Depresszió, idén pedig ők képviselik a rockot. Hát, izé, nem örülök.
 • Other Planet: Untold Story -> Jó a srác a hangja
 • Magyar Bori: Lead me to Heaven> Most hallok először erről a nőről. A Facebookra felkerült részlet alapján egész jó hangja van, és a dalnak is jó a refrénje, csak a hangszerelés miatt nem fogok beájulni tőle.
 • Passed: Mesmerize -> Életemben nem hallottam még róluk.

a-dal-2015-szabo-adam

14 Hozzászólások

 1. Nah végighallgattam a 16 számot, amit eddig megtaláltam youtuben teljes egészében. Nagyon várom a 14-et még, mert ez eddig nem győzött meg arról, hogy valamelyiket is ki kellene küldeni. Akad a Szakács Gergős, amitől fetrengek olyan jó, meg még van 2 másik hallgatható, de nem érzem, hogy helytállnának az eurovízión, ha kiküldenénk.

 2. Az utolsó négy előadót még nem ismerem. Örülök hogy Oláh Gergő is indul. Jó hogy 5 visszatérő is van. Sokan nem kerültek be akik jelentkeztek pl Gyurcsik Tibi, Tóth Marci, Csordás Ákos,, Péterfy Lilli, Batánovics Lilli stb.

 3. Na, Pál Dénes idén kihagyja??
  Keresztes Ildikót kicsit unom már, amúgymeg majd meghallgatjuk a dalokat a műsorban (bár lehet, belehallgatok ebbe a mintába, ahol nem 25 MÁSODpercesek azok a részletek? – sztem elírtad) és meglátjuk, mi lesz… A Dal már mindig a tavasz első előjele. Már várom :)

  • Radics Gigi se jelentkezett idén, vagy mindketten jelentkeztek, de egyikük sem jutott be :) És igen, totál jogos, 25 másodperc, javítottam, köszönöm!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here