Főoldal Hírek Ronin Shimizu: Öngyilkos lett a 12 éves pompomsrác

Ronin Shimizu: Öngyilkos lett a 12 éves pompomsrác

6
Oszd meg!

Újabb szörnyű tragédia történt az Egyesült Államokban. A tizenkét éves Ronin Shimizu öngyilkos lett, miután iskolatársai állandóan terrorizálták őt azért, mert pompomfiúnak állt. A srác a kaliforniai Folsom Általános Iskolába járt, a szülei pedig többször panaszt emeltek a vezetőségnél, hogy a gyeremekük állandó iskolai terrort kénytelen elviselni, de a vezetőség nem tett semmit. Nem sokkal később magántanuló lett, de a zaklatói akkor is megtalálták őt. Nem bírták elviselni, hogy valaki pompomsrác akarjon lenni. Ronin már nem bírta tovább. Öngyilkos lett.

Ronin Shimizu02

Az eset nagy sajtóvisszhangot kapott, a média is ellátogatott a városban. Az egyik híradásban több iskolatársa is megszólalt. Volt, aki könnyek közt mondta, hogy minden alkalommal, amikor találkozott Roninnal, jobban érezte magát. Egy Hunter nevű srác szerint Ronin volt a legboldogabb ember, akivel valaha találkozott. A híradást vezető szavai alapján Ronin tettetett vidámsággal álcázta fájdalmát. A tizenegy éves Mia Kleinbardt így nyilatkozott:

“Valakit terrorizálni azért, mert pompomsrác akart lenni, nem helyes. Ő azt tette, amit szeretett csinálni. Emberi joga volt, hogy megtehesse”

Látva a videóban felbukkanó szomorú srácokat és lányokat igazából az a gondolat futott át az agyamon, hogy hol voltak őt akkor, amikor Ronint folyamatosan kínozták a társai. Az eset tanulsága szerintem mindenképpen az, ha valaki azt tapasztalja, hogy egy (iskola)társát folyamatos (iskolai)terror ér, ne fordítsa el a fejét, hanem igenis segítsen. Addig, amíg megteheti.

Ronin Shimizu élt 12 évet. Nyugodjék békében!

Ronin Shimizu 01

1349 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

  1. Nem tudom elhinni, hogy ilyen világban élünk. Egyszerűen nem képesek elfogadni a másikat, mindig valami hibát keresnek az emberben. Szegény kisfiú, még előtte volt az élet. :(

  2. 12 éves. 12!!! Borzalmas, ami odakint folyik. Tényleg hihetetlen, pláne; hogy azok után is folytatódott a dolog, hogy a szülők panaszt tettek – és a vezetőség nem tett semmit! És akkor majd mindenki jön, hogy “jaj, de jó gyerek volt, senki sem gondolta ezt” meg ilyenek… képmutatás és műfelháborodás!

  3. Elkorcsosult mocskos szemét világban élünk ahol szinte midenki droid módjára viselkedik és beáll a sorba kb mindegymiről van szó.valaki kutba ugrik sé egyből ezer ugrik utána..ha egy kicsit is másként viselkedsz öltözöl stb akkor egyből meg a hőbörgés meg minden.undoritó.a bullying kb olyan mint a családon belüli erőszak esete.mindenki tisztában van a létezésével de kb senki sem tesz ellene semmit..azok a srácok akik miatt öngyilkosságba menekült a kissrác milyen büntetést kapnak?semmilyet!!!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here