Főoldal Hírek A Dal 2015: Wolf Kati újra nekifut, bekerült a top 30-ba

A Dal 2015: Wolf Kati újra nekifut, bekerült a top 30-ba

9
Oszd meg!

Ma délelőtt a Petőfi Rádióban jelentették be A Dal további tíz versenyzőjét. (Az első kört itt találod). Mielőtt kitérnék rá, hogy kik kaptak lehetőséget, egy fontos változásról be kell számolnom a 2015-ös műsort illetően. Itt is bevezetik az okostelefonos, ingyenes applikációs szavazási lehetőséget. Az applikáción 1-től 10-ig lehet pontozni egy dalt, ezt átlagolják, és afféle “ötödik zsűritagként” hozzácsapják Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Pierrot és Rákay Philipp pontjaihoz. Az így kialakult végleges sorrend alapján öten jutnak tovább. Az sms szavazás sem marad el, a nézők még egy hatodik embert beküldhetnek a középdöntők valamelyikébe. (Legalábbis én így értelmezem). Kiválónak tartom az ötletet, így még inkább beleszólhatunk mi, a nézők :)

wolf-kati-a-dal-2015

No és akkor íme, a ma délelőtti továbbjutók.

 • Antal Timi: Woke Up This Way – X-Faktor felfedezett, a dalát Malek Miklós és Dimitri Ehrlich szerezte
 • Fool Moon: Back to Right – Rácz Gergő újra nekifut
 • Mujahid Zoltán: Beside You – A Megasztár első évadának felfedezettje
 • Panktastic!: Kicsi a világ, de nagy világ – Kálmán Tamás szerzeménye
 • Proof of Life: Hol a határ – Most hallok róluk életemben először. Remélem kellemes meglepetést okoznak a műsorban :)
 • Szakács Gergő: Ősz utca – Az X-Faktor és a Rising Star műsorból ismerős srác. A Hanghajó után nagy reményeket fűzök Gergő új szerzeményéhez
 • Szűcs Gabi: Úgysem felejtesz el Rágugliztam, mert nem tudtam ki ez a nő. (A Cotton Club Singers zenekar tagja volt)
 • Wolf Kati: Ne engedj el! – 2011-ben már képviselte hazánkat az Eurovízión, akkor 22. lett. Azóta már volt A Dal zsűritag is
 • Éliás Gyulya Jr: Run to YouMúltkor nem tetszett neki, hogy lepontozták, most majd talán jobban viseli. Dalát a Rising Star-os Király Martina írta.
 • Katona-Zsombori Éva: Fire – Nem túl ismert előadó, van egy duettje a Bocs, hogy, ByeAlex-szel.

fool-moon-zenekar

Az Eurovízió Facebook oldalán 25 másodperc erejéig bele lehet hallgatni a dalokba. Ezeket úgy-ahogy végigpörgettem, de nehéz ilyen rövid részlet alapján ítélni, mindenesetre Szakács Gergő dala fantasztikusnak hangzik, Wolf Katié viszont elég tucat. No majd eldől mire lesz elég.

Péntek délelőtt jön az utolsó kör, akkor jelentik be az utolsó 10 versenyzőt. Egyelőre a mezőnyt uralják a tehetségkutatós felfedezettek, ami engem nem zavar, legalább sok az ismert arc. Remélem mielőbb meghallgathatjuk teljes egészében a dalokat, már nagyon kíváncsi vagyok.

Update: Wolf Kati dala már meghallgatható teljes egészében. Tényleg tucat. (Legalábbis szerintem).

2785 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

9 Hozzászólások

 1. Nagyon örülök hogy Szakács Gergő is bekerült. Mujahid Zoliról is régen hallottam az ő zenéjét is szerettem. Szerintem még az fognak bekerülni az egykori X-faktorosok és Megasztárosok közül a 30-ba. Kiváncsian várom az utolsó 10 továbbjutó nevét is.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here