Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Rising Star: Íme, az első hat biztos döntős

Rising Star: Íme, az első hat biztos döntős

10
Oszd meg!

Azt hiszem akkor teszem a legjobbat, ha befogom a számat” – mondta Feke Pali Singh Viki értékelésénél. Jobban tette volna. Mennyivel jobban tenné! De… nem akarok több szót pocsékolni erre az “emberre”.

A ma esti Rising Star izgalmas volt. Én legalábbis totál annak éltem meg, különösen amikor Palmira énekelt. Konkrétan extázisban néztem a százalékokat. Eleinte totál el voltam kenődve, mondom úgysem lesz 78%, de aztán kúsztunk egyre feljebb. Elkezdtem reménykedni, aztán jött a pofon, pár százalékon múlt az egész. Erre mondom az, hogy ez igen. Így kell izgalmakat generálni a képernyőn. Köszönöm! Amiatt is hálás vagyok, hogy a minimálisra vették a szociális faktort, csak Czibi Norbinál hozták be emlékeim szerint.

A zsűri három tagját is nagyon szerettem ma. Mező Misinek voltak jó beszólásai, Anna még mindig imádnivaló, Keró pedig keményen kritizál, ami tetszik. Feke Pál meg a műsor szégyene, de hagyjuk. A műsorvezetők közt is imádom a kémiát.

A versenyzők közül is volt, aki nagyon bejött, szóval ja, le kell írnom: a Rising Star minden tekintetben jobb volt, mint a tegnapi X-Faktor. Van egy olyan érzésem, hogy akárcsak a múlt héten, ez most is megjelenik majd a nézettségi adatokban.

Érkezzék röviden az értékelésem a hat párbajról, a képeken a továbbjutókat láthatjátok, akiknek sikerült bejutniuk a top12-be!

Szén Alexandra | Rising Star | Fotó: Tv2
Szén Alexandra | Rising Star | Fotó: Tv2

Ez már abban a pillanatban lefutott meccs volt, hogy megtörtént a párosítás. Mazsi nem egy szimpatikus jelenség, ráadásul énekesnőként sem olyan nagy szám. Szén Alexandra hiába lehetne a lánya, sokkal jobban énekelt. Tóth Vera dala, a Sorskerék nagyon jól állt tőle, örömmel hallgattam. A kora miatt kicsit aggódom, talán fiatal még ő egy ilyen versenyhez, de eddig is kíválóan teljesített.

Fehérvári Gábor Alfréd | Rising Star | Fotó: Tv2
Fehérvári Gábor Alfréd | Rising Star | Fotó: Tv2

Abbe Lewis már ott elvesztette a meccset, hogy nem magyar nyelvű dalt választott. A múltkor nem csak cuki, hanem egyben jóleső érzés is volt, hogy magyar énekelt. Cuki volt az akcentus, és maga a gesztus tényleg igazán nemes. Most biztonsági játékot választott, és bár a Pitch Perfect slágere jól állt neki, Alfréd nem csak kiválóan énekelt, hanem ismét vetkőzött a kisfilmben. Naná, hogy kiütéssel győzött. De azért azt ki kell emelni, hogy tök jó a hangszíne is, és tud bánni a hangjával. Ha nem vetkőzne, akkor is továbbjutó lehetne.

Kovács Gyopár | Rising Star | Fotó: Tv2
Kovács Gyopár | Rising Star | Fotó: Tv2

Nagyon sajnálom Mira kiesését. Ez volt a legizgalmasabb párbaj, és az utolsó másodpercig hittem, hogy van esély. Gyopár sem rossz, csak számomra nagyon “tizenkettő egy tucat”. Szép és kellemes a hangja, de igazából ennyi. Mira sokkal izgalmasabb, a hangszíne is egyedibb, és imádom az előadásmódját. Sajnálom, hogy kiesett, akárcsak azt a rasszista dumát, amit Feke Pál lenyomott neki.

Czibi Norbert | Rising Star | Fotó: Tv2
Czibi Norbert | Rising Star | Fotó: Tv2

Ez is már egy lefutott meccs volt. Már az elején sejteni lehetett, hogy Arnold totál esélytelen. Most még a szokásosnál is hamisabb volt, bár tegyük hozzá, a Lay Me Down sem egy olyan hű de nagy szám. Czibi Norbert megint odapakolta magát, a Raise Me Up pedig csodásan állt neki. Remélem legközelebb már magyarul énekel.

Palmer Izsák | Rising Star | Fotó: Tv2
Palmer Izsák | Rising Star | Fotó: Tv2

Nekem itt tulajdonképpen mindegy volt ki jut tovább, mert egyikükkel sem szimpatizálok túlzottan. Mindenesetre Takátsot már azzal kinyírták, hogy rossz dalt adtak neki. Vagyis, maga a dal tök jó, de nem egy ilyen műsorba. Lassan építkezik, lassan jön el a durr, de itt már az első pillanattól szavazni kell, ezért esélytelen volt a továbbjutásra. Amúgy Izsák most először volt igazán szimpatikus.

Singh Viki | Rising Star | Fotó: Tv2
Singh Viki | Rising Star | Fotó: Tv2

Amikor megláttam a telefonomon a szavazásra való bejelentkezés után, hogy Stepa Erika magyar dallal rukkol elő, valahogy szimpatikusabb lett. A Könnyek az esőbent szeretem. Aztán elkezdett énekelni, és tényleg olyan modoros meg maníros volt, ahogy azt Keró megmondta. Singh Viki hiába énekelt néhol ordítva, tök egyértelmű volt, hogy ő a jobb. Okkal jutott ő be a végső döntőbe. Emberként amúgy nagyon szimpatikus a nő, Erikától meg elég otromba beszólás volt, hogy ő még csak 17, Viki meg 28, így ő még ráér, Vikinek meg ez az utolsó lehetősége.

10 Hozzászólások

 1. Mazsi vs. Alexandra: nekem jobban tetszett Mazsi, szerintem sokkal jobban eltolta a számot, mint Alexandra a sorskereket. Bár most Alexandra nem győzött meg, de az előző két kör és szimpátia alapján egyértelműen neki szurkoltam.

  Abbie vs. Alfréd: érdekesség, hogy amikor Alfréd műsorba kerül, mindig akad más elfoglaltságom, s csak online tudom visszanézni. Így volt ez most is, a műsor első 2/3-a alatt vendégem volt. A produkciókról meg annyit Abbie elvesztette a varázsát, s odaadta Alfrédnak, aki most először meggyőzött, de most nagyon.

  Gyopár vs. Mira: nagyon sajnálom utóbbit a kiesés miatt is, a beszólás miatt is, és Gyopárnak meg nem örülök. Nagy kedvenc dal az All of me, de nem az ő verziójában, míg a Magyarországot az utolsó pillanatig élvezettel hallgattam.

  Arnold és Norbi: utóbbi annyira elnyomta Arnoldot, hogy nem is emlékszem rá, mit csinált a színpadon. Bravó!

  Máté és Izsák: szerintem Máté jobb volt, nekem tetszett, amit csinált, Izsák megint nem, bár most volt a leginkább elviselhető. Remélem hamar kiesik.

  Erika vs. Viki: el kell ismerni Vikinek nagy hang van a torkába, de nekem nem közvetít, remélem a döntők során ez megváltozik. Erika pedig egy Arnold-jelenség volt nálam abból a nézőpontból, hogy az ő produkcióját sem tudnám visszaidézni.

  Nekem az este fénypontjai: Alfréd, Mira és Norbi voltak, a sorrend tetszőleges.

 2. Pedig maximálisan igaza volt Fekének. A lány alig beszél magyarul, a neve sem magyar. Ez nem rasszizmus, nem nézi le senki, sőt, de a tények kimondása miatt nem kéne hisztit csapni.

  • Mira kifogástalanul beszélt magyarul. És a teljes neve: Várhegyi-Lucas Palmira. A Várhegyi az magyar vezetéknév. A kisfilmben pedig mutatták a családját és elmondta Mira, hogy ő itt született Magyarországon, itt nőtt fel, és nagyon bántja, hogy az emberek bántják a bőrszíne miatt.

 3. Tibi !
  Egyetértek azzal, hogy a “Rising Star minden tekintetben jobb volt, mint a tegnapi X-Faktor.” És úgy nagyjából a többi kritikáddal is.
  Singh Viki viszont -szerintem- egyáltalán nem ordított, hanem csodásan énekelt, nekem még a könnyeim is kijöttek (pedig nemigen szoktam bőgni egy-egy dalon leszámítva Freddie Mercury nótáit). Ráadásul nagyon is szimpatikus volt látni, hogy bármennyire is tapasztalt énekesnő, bizony nagyon is szerény, alázatos, mint ember.

  • Viki számomra is végtelenül szimpatikus és emberi nő. A dalt jól elénekelte, de a végén számomra kiabálásnak tűnt.

 4. Ördög:Kell idő még kiderüljön valakiről hogy a külső tartja vagy a tehetség,vagy az energiái.
  Ördögről egyre többen mondják,önismétlő iparos.
  Majka:Elmondja a szöveget rap tempóban.
  Amit viszont háttér műsorban művel,az már elszállt önreklám.Nem megyek neki,mert elsírja magát és az nem passzol az image-hez.

  Mindkettőt irritálja a kritika,ezért nem hagyja azt,hogy az hegyekben álljon meg benne.
  Akik reagálnak,akár klippel,akár átöltözéssel,vagy net fel olvasással,azoknak talált be a kritika.

  SHOW.
  Sing(h) Viki,sing a fülembe az ágyban:)
  De sajnos úgy is a Czibi nyer.

  Abbe Lewis(valódi zenész) miatt kapcsoltam az élő adásra,de azonnal láttam,hogy ebből csak kivégzés lesz.A rendszer átlátszóan megtervezett volt és igazságtalan.
  Abbe nem nő ellen szerepelt,hanem az egysíkúan érzelmes hang és felsőtest ellen.
  Verhető lett volna neki így is,ha a másik két feltétel passzol.
  a)De Abbe kezdett.A 6 párbajból,5-szor a másodikként induló nyert.Egyszer az első,de pillanatokon múlt hogy nem a fekete csaj,a másodikként induló.
  b)Hagyták hogy country szerű dalt csináljon,ami a magyart annyira nem érdekli.
  A magyar többséget,az érzelmes,nyálas ismert slágerek érdeklik.lásd 6 párbajból,5 érzelmes kinyilatkoztatás nyert,meg egy jól ismert pörgős M.Jackson.

  Ilyen ellenszélben,amihez a tv2 asszisztált,még is csak a merénylet kitalálójának a gombja döntött.(Kerényi)
  Vagy is leleplezte a fő okot,aki egy kommunizmusban érlelt,látens meleg öreg ember.

  Nekem az ilyen indie rock kategóriás hangszer tudásos énekesnők jönnek be(Bat for lashes,nouvelle vague,alanis,melua).
  Szóval ha Abbe csinál pár zongorást,töltöm.Csináljon.

 5. Szerintem is összességében nagyon izgalmas volt, bár egy-két dologgal nem értettem egyet. Nekem Abbe sokkal jobban tetszett, nagyon szimpatikus. Izsák nekem már az elejétől kezdve nem jött be, és amikor megláttam mellette J. Palmert, akkor tudtam, hogy biztos tovább fog jutni. Már az elejétől kezdve. Ami sztriptízt meg lenyomott a 24-be jutásért, arról inkább nem is beszélnék. Nekem az egyetlen problémám Keróval van. Valahogy az elejétől kezdve unszimpatikus, és ezen a további adások csak rontottak. Mindig ellenkezik a véleményünk, de olyan szintre nem alacsonyodok le, hogy beírom twittere, “hülye keró”
  Összességében tetszett az adás, bár szerintem kicsit túlbonyolítják a fallal az egészet. Látványos, és megköveteli a műsor, de mire felemelkedik,, leereszkedik…Remélem ennél bonyibb nem lesz :)

 6. Czibi Norbi az elején nem volt nekem szimpatikus de most egy olyan nótát énekelt el nagyon jól amit szeretek. Palmirát én is sajnálom szerintem jobb volt Gyopárnál. Én gondoltam hogy Izsák jut be és nem Máté mert sokkal nagyobb színpadi jelenléte van ráadásul megfogadta az amit a zsűri mondott neki. Erika előadása most se gyözött meg Viki tényleg jobb volt. Amikor Majka és Nóri felovasta a negatív kommenteket azon nagyon vicces volt. Az adás végén megmutták jővő heti párositásokat néhány pár pl Udvarisan Anna és Martina, Peter Sramek és Fórizs Oliver illetve van két vegyes páros a többi párosításra most nem emlékszem.

 7. Szerintem meg ne tegyél idézőjelet az “emberre”, amikor Paliról beszél, mert bármennyire is elkeserítő látni, milyen megszólalásai vannak, ez az idézőjel nem őt minősíti, hanem Téged, mint cikkírót. Meg tudod Te fogalmazni a véleményed úgy, hogy korrekt maradjál, semmi szükség rá, hogy támadási felületet gyártsál magadnak. Szerintem :)

  Műsor. Tényleg jó volt, jobb mint bármelyik olyan párbaj, ahol végig kell néznem a zsűri őrlődését. Meg aztán én racionális típus vagyok, és még ha tartok is attól, hogy ezt is lehet manipulálni, azért a számok mindig egyértelműek :) Sajnos? :)

  Mazsi-Alexandra ügyben egyetértünk. Mazsi nekem sem volt szimpatikus, meglátjuk, milyen lesz Alexandra.

  Abbie-Alfréd. Nekem azért ez egy kiegyenlített meccs volt. Nem lehetett volna, hogy ők ketten menjenek tovább, a fenti kettő meg ne?
  Amúgy Abbie-től jó volt hallani a Cups-ot, bár tény, hogy azt én bárkitől szívesen hallgatom, Alfréd meg még mindig dögösebb, mint amilyen jó a hangja, de majd alakul…

  Gyopár – Mira. Ez volt a másik páros, ahol mindkettőt továbbengedném. Teljes szívemből Mirának szurkoltam, annyira szimpatikus jelenség, és olyan magas százalékot kapott ő is, de aztán Gyopár is meggyőző volt.

  Czibi – Tarsoly. Ezzel nekem az a gondom, hogy az Arnoldot személyesen ismer(t)em, a Norbi daláról meg pont lemaradtam, szóval inkább nem nyilatkozok. Azért szurkolok, hogy egyszer Arnold is megtalálja a maga útját!

  Izsák – Takáts: Hát nekem az Izsák gyerek nem szimpi, szerintem nem is énekel jól, Takáts Junior meg túl rájátszik a színészkedésre. Én neki szurkoltam, ennyit erről is :)

  Erika – Viki: Nekem összehasonlíthatatlan volt Viki fölénye, szépen énekel, reális volt, hogy ő ment tovább.

 8. Ha a nézők visszajelzései alapján alakították a párokat,akkor most miért robbant(80-20-ban)hogy Abbe Lewis kiesése szégyen a tv2-nek és az öreg tanár szenilis.
  Miért nem kapott gyengébb párt?
  Ez a csaj a baloldali politikát is elsöpörte volna a show menetelésével és hogy az ország szereti.
  Ő és a béke menet,Us zászlókkal,Eu zászlókkal nyugodttá tette volna ezt az országot a választásokig,mert most a baloldal sajátítja ki Amerikát,közben a jobboldal vagy a semleges is szereti Amerikát(vagy nem ellenség).
  zabálja filmjeit,sorozatait,fizetéseire áhít.
  Szerintem politika lélektan van benne,hogy a Tv2 kiszállt Abbe mellől.Kivégzés volt,annyira átlátszó.
  De még első párbajozóként is továbbment volna a -my heart will go on–nal,az az ország kedvence:))))

  Summa:Ha nem is nyerne MO-n,de azért 6-ot érő.
  Erre még a 12-ben se.Csalás.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here