Főoldal Érdekességek Bulvár Botrány: Feke Pál szerint aki fekete, az nem magyar

Botrány: Feke Pál szerint aki fekete, az nem magyar

26
Oszd meg!

Ez már a második menet. Feke Pál újra bizonyította rasszizmusát. Ma este állt a Rising Star színpadára Várhegyi-Lucas Palmira, a csodás hangú, sötét bőrű előadó, aki egy magyar állampolgár, egy magyar lány, aki itt született Magyarországon. És erre jött Feke Pál undorító hozzászólása:

Olyan hit volt a szemedben, olyan átélés, hogy tőled, aki nem egy magyar ember, ezt megkapni…Feke Pál

Hát menjen a csudába a drágalátos “művész úr”. Hogy fogalmazhat így? Hát nem szégyelli magát? És nem számít, ha ez egy elszólás volt. Nem érdekel. Az sem érdekel, hogy Anna és Keró gyorsan mentette a helyzetet, aztán már pontosított. Nem érdekel. Az, amit Feke mondott rasszizmus a köbön, a homofób duma után pedig ez már tényleg a botrányok csúcsa.

Szégyen és gyalázat, hogy egy főműsoridős szuperprodukcióban azt kelljen hallgatnom, hogy csak az a magyar, aki nem színes bőrű. Várhegyi-Lucas Palmira igenis magyar, és nem számít milyen színű a bőre!

Feke Pál szerint aki sötét bőrű, az egyszerűen nem magyar
Feke Pál szerint aki sötét bőrű, az egyszerűen nem magyar
Várhegyi-Lucas Palmira igenis magyar. Nem a bőrszín számít!
Várhegyi-Lucas Palmira igenis magyar. Nem a bőrszín számít!

Fotók: Tv2 Sajtószoba

5701 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

26 Hozzászólások

 1. szerintem ez már csak szőrszálhasogatás… miért kell minden mondatába belekötni ennek az embernek? lehet hogy nem fogalmaz a legjobban,de feltételezem,hogy nem sértegetni akart, és úgy hiszem az emberek többsége ezt egyáltalán nem vette rasszistának,de lehet ez csak nekem nem olyan hű de nagy dolog.

 2. És arról a tucatnyi alkalomról a Sztárban sztárban, amikor minden második előadó ‘blackface’-elt, miért nem esik szó?

  • Nem értem, hogy itt most mire gondolsz. Arra, amikor azt mondták nem lettek elég feketére maszkolva? Vagy amikor azt mondták úgy néz ki xy mintha füst lenne az arcán? (valahogy így fogalmazott) Az én értékrendem szerint ez nem felháborító. Ezzel a jelmezt kritizálták, nem pedig az előadó származását.

  • Éngem is felháborított amit Feke Pál mondott szerintem semmmi jelentősége nincs a bőrszinének hiszen ahogy montad is itt születtél magyarországon magyar nő vagy és szerintem is sértő volt a kijelentése

 3. Le kellene állítania valakinek ezt az embert. Borzasztó, hogy büntetlenül mondhat ilyen dolgokat. Megsérthet egy fiatal lányt meg sok százezer embert.

 4. Tényeket mondott, nem bántó szándékkal… a rasszizmus egész mást jelent kedves megélhetési rettegő blogger.

  • Szóval szerinted ha valaki Magyarországon születik, magyar az anyanyelve és itt nő fel, de teszem azt fekete, akkor nem magyar? Na kérem, ez a rasszizmus.

 5. A blackface miatti síránkozás is milyen már. Annak idején a 40-es évek Amerikájában számtalan blackface gag volt a showbizniszben, sőt olyan ismert rajzfilmekben is mint a Tom és Jerry. Ebben semmi nincs, nem sértegetés, egy ártalmatlan poén. Az inkább sértegetés, amikor a magyarokat – saját nemzetüket – mindenfélének mondják magyarul beszélő állampolgárok.

  • Igen, a 40-es években, amikor a feketék rabszolgák voltak és színházakban sem léphettek fel a bőrük színe miatt. Ezért a fehérek feketére festették magukat, hogy így gúnyolják ki őket. Csak kérdezz meg egy színes bőrű embert és majd meglátjuk, hogy szerinte ez rasszizmus e vagy nem…

 6. Nem vagyok rasszista.Inkább ironikus leszek.
  Pedig a sötétség(bőrök,szemek) leple jött a
  Rising Star-ra.Műsorvezetőkkel az élen.

 7. Kicsit túlzásnak tartom ezt… egyértleműen nem volt szándékos, nem sértegetni akart. Inkább a hatalmas dráma a nevetséges körülötte. Bocs mindenkitől, de szerintem felfújtad Tibi, már alapból ki voltál rá akadva a meleges “beszólása” miatt. Amiről meg szintén azt gondolom, hogy ott egyértleműen az előadásmód nem tetszett Feke Palinak, az, hogy Edith Piafnak öltözve adta elő a srác a dalt, objektíven nézve ezt lehet kifigurázásnak is venni.

  • Scarlet, egyetértek veled! Palmirát kéne megkérdezni, hogy ez őt hogy érintette, mit gondol az egészről. Mert ha ő nem vette fel, akkor másnak sem kéne ezen ennyit lovagolni. Jó, tényleg nem kellett volna ezt mondania, de mindig is ilyen volt: mindent kimond, amit gondol, ebből pedig folyton botrány kerekedik. Szóval tényleg vissza kéne “fognia” magát, de akkor sem értem ezt a nagy haddelhaddot, amit von maga után állandóan. Az a srác pedig tényleg mintha Edith Piafot “figurázta volna ki”, azzal én sem értettem egyet. Igen, Pali baromi nyersen fogalmazott akkor is, de alapjáraton igaza volt! Könyörgöm, Edith Piaf-dalt így NEM adunk elő, nem szabad!

   • Szerintem Palmirát hiába kérdezné meg bárki, úgysem mondhatná azt, hogy “igen, ez megbántott”, mert ezzel megsértené a szerződését. Mindenesetre még tegnap este írtam és megkérdeztem tőle, ha reagál, külön posztban kirakom.

  • Szerintem elég szándékosan felépített monológ volt, és ha nem menti a menthetőt Anna és Keró, akkor teljes nyugalomban mondta volna végig, akárcsak a múltkor, amikor nem kapcsolt időben sem Anna, sem Keró, csak néztek maguk elé, miszerint “ez tényleg megtörténik? Ezzel az emberrel dolgozom együtt?”.
   A felfújással kapcsolatosan pedig, mindenki a saját értékrendszere alapján ítéli meg mi van felfújva, és mi nem. Ahogy látod jó páran felháborodtak. Okkal.

   • És én nem vitatom, hogy okkal. Mindössze arra próbáltam meg célozni, hogy Pali mindig is ilyen volt, azonnal kimond mindent. Csak hát ugye ez sokszor balul tud elsülni, mint az beigazolódott mostanában többször is. Azonban nem sértésnek szánta – ezt ő is elmondta, még ha bocsánatot konkrétan nem is kér, de könyörgöm, ha ez a véleménye, nem fog elnézést kérni érte, és nem is várnám el senkitől, de azzal egyetértek, hogy most már figyeljen már oda arra, mit mond, basszus :D -, egyszerűen csak ő így van összerakva, ilyen temperamentummal, nyers őszinteséggel stb. Ezt meg el kéne fogadnunk! KERO pedig elhiheted, hogy nem szégyelli magát Pali miatt, fiaként szereti, maximum nem ért vele egyet. És igen, ez teljesen jogos a részéről, mindenki részéről! Ha nem ismerném Palit, én is rohadtul kiakadnék, de tudom, milyen ember, és így már más a helyzet, Nem mondom, hogy nem kapom fel a vizet ilyen esetben, de talán, hogy is fogalmazzak, kevésbé, mint mások.

    • Nincs gond a szókimondással. Azzal, ami a szívén a száján. Csak ha valaki rasszista, és a tévé nyilvánossága előtt kell beszélnie, 1.2 millió ember előtt, akkor válogassa meg a szavait. Ezt nem lehet elintézni azzal, hogy “ő így van összerakva”. Rengeteg olyan ember él magyarként Magyarországon, akiket a bőrszínük miatt állandó inzultus ér. Nincs szükségük arra, hogy még a tévéből is azt hallják, ők nem magyarok.
     Ezen a ponton szerintem teljesen mindegy, hogy Pali mennyire felelőtlen, ami a szívén az a száján-e és így tovább. Kimondta. Már megint.

 8. Attól, hogy azt mondta egy színesbőrűre, hogy nem magyar, még nem rasszista. Akkor lett volna az, ha amiatt, hogy színes bőrű, negatívan minősítette volna. Pl. emiatt nem engedi tovább, vagy leszólja, hogy neki nincs itt helye, mert nem magyar, stb. Felfújod ezt az egészet, ahogy a homofób dolgot is.

 9. Bolhából így kell elefántot csinálni. Apropó szerződés: nem gondolnám, hogy Mira valaha is aláírt olyasmit, ami a szólás szabadságában korlátozná, mert az eleve sértené emberi jogait, nem gondolod? Ilyet racionálisan végiggondolva nem áll jogában aláíratni egyetlen tévétársaságnak sem és gondolhatod, borsos árakat fizetnek az ügyvédeiknek, hogy később ne cirkuszoljon senki a házuk tájékán :D . Szóval ezt az érved én személy szerint nem fogom elfogadni.

  Amúgy, ha a rasszizmusra ennyi idő jut, fordítsatok már arra is energiát, hogy a többi, hátrányosan megkülönböztetett magyarért is szót emeljetek. Például mindjárt itt vannak a határon túliak, ha már minden kategóriáért szóharcot vívunk. Számomra az is egyfajta rasszizmus, hogy Magyarországon sok olyan tudatlan (de véleményét teljes mellszélességgel és büszkeséggel hangoztató) egyén él, aki képes megkérdezni egy határon túlitól, hol tanult meg magyarul és otthon engedik-e (az adott államvezetés) nekik család szintjén, hogy az anyanyelvükön beszéljenek. Engem az ilyesmi ugyanannyira kiborít, mint a rasszizmus és a homoszexualitás boncolgatása. Amíg nincs olyan Magyarországon, sőt a világban, hogy egységes tolerancia, feltételek nélküli elfogadás és tiszta, őszinte viszonyulás embertársaink felé, elég nagy önteltségnek tartom egy-egy szeletét kiragadni a problémának és felnagyítani. Összetettebb az egész történet, mint egy elszólás szétcincálása és összevissza magyarázása.

  Mellesleg az dobja az első követ, aki maga soha életében nem hibázott ilyen kaliberűt, mindig mindenkit feltételek nélkül elfogadott és egyike a legnemesebb embereknek a Földön ;) .

  Én inkább szurkolok Mirának, hogy jól teljesítsen a következő vasárnapon is, mert egy igazi kincs a torka és kár az időt szőrszálhasogatásra pazarolni, mikor a csodásan csengő hangját is hallgathatná minden őszinte rajongó.

  (Értékrendszerekről pedig annyit, hogy ha folyton a kritikát és a hibát keresi valaki, egy idő után már akárhogy erőlködik, nem fogja a dolgok szép oldalát meglátni. Mondjuk ne csak a rasszizmust lássátok a rosszul felépített mondat mögött, hanem azt is, hogy ez az ember kenyérre van kenve Mira hangjától és igazi, elsőrangú előadóként emlegeti. A pozitív kritikái vajon semmit nem számítanak, csak az a fontos, miben hibázott? Speak about hateful, picky human nature… )

 10. Nagyon sok hülye él itt! Tudják-e mi a rasszizmus? Az a magyart is érinit, nem csak a sötétebb bőrű embertársainkat! Feke Pali , lehet, rosszul fogalmazott, de abban nem volt semmi olyan, amit bele szeretnének sulykolni, nahát, Feke fasiszta, rasszista, rohadék fehér genya, ez már tetszik, kedves ” hozzászólók”?!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here