Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Most először volt izgalmas a Rising Star

Most először volt izgalmas a Rising Star

6
Oszd meg!

Hihetetlen, de igaz. Megéltük ezt is. Izgalmas volt a Rising Star! Ó nem, még véletlenül sem énekesek tették azzá, ők elég felejthető teljesítményt nyújtottak. A zsűri és a szituációk tették izgivé a vasárnapi adást, az első olyan Rising Start, ami tetszett. Amit szívesen néztem. És amit még néztem volna tovább. Ez lenne a jövő? Tényleg elképzelhető, hogy ettől a héttől kezdve ugyanilyen színvonalon pörögjön a műsor? Attól tartok ez csak egyszeri fellángolás volt, aztán vasárnap ott folytatjuk, ahol szoktuk. De a vasárnapot akkor sem vehetik el tőlem!

Gondi Helén | Rising Star | Fotó: Tv2
Gondi Helén | Rising Star | Fotó: Tv2

A zsűri mostanra végre összeszokott. Olyannyira, hogy már normális vitatkozások is lezajlottak. Sőt, még a Tv2-nek is beszóltak virágnyelven, hogy miért kell azzal nyomatni a mitudomén melyik srácot, hogy az apja megölt valakit. De a legizgalmasabb pontja a műsornak kétségkívül az volt, amikor Feke Pali miatt nem jutott automatikusan tovább Király Martina. Ahogy Mező Misi kurvaanyázott, és szó szerint majdnem nekimentek a nemet nyomó Feke Palinak, hát az hű. A feszültséget zongorázni lehetett, és később is, ahogy jöttek az újabb énekesek, és mintha azon drukkolt volna mindenki, hogy maradjon még egy hely Martinának. Vagy csak én éreztem ezt?

A zsűri | Rising Star | Fotó: Tv2
A zsűri | Rising Star | Fotó: Tv2

Az viszont tuti, hogy Mező Misi elemében volt vasárnap este, és bizony ő hozta el azt a pillanatot is, amikor konkrétan azt hittem kirohanok a világból. Eddig is meglehetősen sokszor játszott hittérítőt, de a mostani mutatványa túlment mindenen. Ahogy nekiállt magyarázni a srácnak, hogy bocsásson meg a gyilkos édesapjának, mert Isten így meg amúgy (bla-bla), erre meg szerencsétlen srác ott állt, miközben próbál új életet kezdeni, és szeretné, ha a hangjáról ítélnék meg. Mekkora geciség már. És persze, simán előfordulhat, hogy minden szerkesztői utasításra történt, és így akartak vitát generálni a zsűritagok között. Nem lennék meglepve. De akárhogy történt is, izgalmas volt a zsűri vasárnap. És ilyet, hogy egy tehetségkutató zsűritagjai izgalmasak legyenek, hát talán már évek óta nem tapasztaltam egy hasonszőrű műsorban.

Mező Misi | Rising Star | Fotó: Tv2
Mező Misi | Rising Star | Fotó: Tv2

Azért annak örülnék, ha leakadnának már a bulvárról. Értem én, hogy mi a kisfilmek lényege. A lehető legszimpatikusabbá tesszük a néző előtt a versenyzőt, hogy a szimpátia voks beinduljon. Vágom. Csak amikor már túlzásba esnek, az írtó zavaró. Most pedig nagyon elgurult náluk a gyógyszer. Pláne amikor Ördög Nóra úgy konferál fel egy nőt, hogy ő az, aki intézetben nőtt fel. Most tényleg ilyen reklám kell? És ez nem egyszeri alkalom volt, a bulvárfaktorra olyan erősen ráfeküdtek most, ami már zavaró volt.

Ördög Nóra & Tarsoly Arnold | Rising Star | Fotó: Tv2
Ördög Nóra & Tarsoly Arnold | Rising Star | Fotó: Tv2

A műsorvezetők közti összhangot viszont nagyon szeretem, Majka egyszerűen vérprofi. Kész, nem lehet rosszat mondani arra a pasira, viszi a hátán a showt. Ördög Nóra továbbra is gyönyörű, továbbra is kiabál, továbbra is ronda ruhákat aggatnak rá, de még mindig szimpatikus egy teremtés. Mondjuk nem értem miért kell ennyire ráfeküdni a ruha-témára, pláne mert egyetlen origo cikk indította el az úgymond hógolyót, amiből a Tv2 csinált egy lavinát. Izé, gratulálok?

Ördög Nóra & Majka | Rising Star | Fotó: Tv2
Ördög Nóra & Majka | Rising Star | Fotó: Tv2

A versenyzőkről is szót kellene ejtenem, de minek? Kimagasló hang maximum az a kislány volt a végén, akiből Tóth Vera 2.0.-át akarnak csinálni, így is vezették őt fel, de tényleg. Szóval, emlékezetes hangra nem emlékszem, de végül is, nem voltak rossz előadások. Két olyan előadó volt, akinek sajnáltam a kiesését. Az egyik az Aranyesőt totál hamisan éneklő nő volt, akivel szimpatizáltam, és egyben afféle kultúrmisszióként tekintve rá nem bántam volna, ha másféle zeneiséget is képvisel valaki a műsorban. A másik, akit sajnáltam, az Gergő volt. Kellemes a hangszíne, jóképű a srác, igazán maradhatott még volna, akkor is, ha hamiskásan és erőtlenül tolta el Mester Tamás dalát.

Mindent egybevetve a vasárnapi volt az első Rising Star, amit maximálisan élveztem. Megvolt az izgalom faktor, de mit tagadom, legjobban a zsűri adta most el nekem. Az őszinte (vagy annak tűnő) pillanataik, az, amikor egymással vitáztak, és néha mondtak egy-egy jó dolgot is. Szóval, soha rosszabb Rising Star adás ne legyen, és akkor lesz egy élvezetes első évadunk.

Ördög Nóra, Király Martina & Majka | Rising Star | Fotó: Tv2
Ördög Nóra, Király Martina & Majka | Rising Star | Fotó: Tv2
1939 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Goodfriend telefonáljon haza,hogy talált valamit MO-n:Abbe Lewis:)))
  Csinálja meg zongorával teljes egészében a Wrecking ball-t és tegyék fel már mp-ben.

 2. Már vártam hogy írj a műsorról, mert ezt az adást pont néztem(sajnos vagy nem sajnos 2éve nem nagyon rajongok a tehetségkutatókért).örömmel vettem tudomásul hogy nem én vagyok az egyetlen akit zavart(és még szépen fejezem ki magam) az hogy egyes prodikciók előtt kisfilmben mutatták meg miért kell az adott embert sajnálni. Még hogy egyes, az összes előtt! Félreértés ne essék sajnálom ezeket az embereket, de szerintem teljesen magánügy ki milyen családiháttérből jött, kinek ki a rokona, mi a betegsége. Persze bulvár, média értem én, de hogy valakinek az a védjegye, címkéje hogy nehézsorsú nem feltétlen a tehetségét mutatja. Az ottani emberek 90%a valamilyen történettel érkezett, és az “átlagemberrel” mi van? Jó hangja van de nem tudnak az élete köré imázst építni, nem kerül élő showba. Örültem hogy azért a közönségnek helyén volt az esze és próbált nem ezek szerint ítélni. Kövezzetek, savazzatok, de véleményem szerint ezek a dolgok mindenkinek a saját magánügye nem 2 millió emberre tartoznak

  • Szerintem egy ilyen műsorban nincs átlagember, mert még az átlagemberre is ráhúznak egy olyan sémát, hogy ne tűnjön annak. És igen, tök egyetértek, magánügyből csináltak közhírt. Gáz.

 3. Én Gergő nagyon sajnáltam ott lett volna a hely voltak nála gyengébbek is. Arnoldot én először az X-faktor második szériájába láttam jót tettek neki az évek sokkal komolyabb énekes lett. A Sárközi testvérek sem most szerepelnek először. Engem Martina előadása nem fogott meg annyira.

 4. Próbálom minden emlékem összeszedni, de én nem voltam elégedett:

  1, Az RTL-en megy az X-faktor, ennek meg nyugodtan lehetne a neve Szoc-Faktor. De most tényleg ne ez legyen már a mérvadó, és folyamatosan elhangzottak olyan mondatok, melyek a negatív körülményekre mentek rá. Nem kezdem sorolni, ti is írtátok. Édesanyám, aki nem szokta kommentálni az eseményeket, már a másodiknál megjegyezte, itt a tudás számít, s nem az valaki honnan jött.

  2, A Martinásnál tetszett a vita, de tovább nem engedtem volna, egyszerűen erőtlen volt, s egyetértettem Feke Pali nemjével. Sőt senkit nem engedtem volna tovább a be nem szavazottak közül, senki nem győzött meg. És hogy számomra miért nem demokratikus az egész? Mi az, hogy a helyosztó shown, csak ezen előadás be nem szavazottjai vehettek részt, az előző kettővel mi van. Sorry, titeket nem ide osztottunk be, megszívtátok?! A Martinás inzultus után nekem annyira egyértelmű volt, hogy a végére 7-en lesznek, és ő lesz a +1 bejutó, sőt előre megrendezettnek tűnt az egész, és lám így lett.

  3, Sárközi testvérpár és a Híd a folyót: Hm…mondom kapok egy szép duettet szép fiataloktól, észre sem vettem, hogy a srácnál nincs mikrofon, s csalódtam. A fiú meg sem szólalt. Minek neki gitár, ha a csajnál is volt? Nem értem a funkcióját, nem csinált olyan gitárakkordokat sem, amire felkaptam volna a fejem. Miért volt ott???? És az apuka, nem tudom mennyi volt a megjátszás az egészből, sejtem azért, nem kevés. Amit elért az az erős negatív visszhang, amit kiváltott belőlem.

  4, Rigó Mónika: hallottam már eleget a Nóta TV-n, én sokkal jobb aranyesőt vártam tőle, erre ez volt az egyik leggyengébb, amit hallottam. Ennyit erről, hogy amikor felvételről forog az egész kiderül, hogy mennyire a feljavított verziót kapja a néző/hallgató, itt meg kiderül, hogy mire is képes.
  Nah és a Rizingsztáros kiejtése. Aki jelentkezik egy ilyen showba, minimum, hogy ki kell tudnia ejtenie a nevét a műsornak, ezzel jól kinevettette magát, s Nóri nem volt rest a rákövetkező mondatában helyesen kimondani a műsor nevét.
  A kulturmisszió, amit képviselt volna, nekem is bejött volna csak tisztább hangokkal.

  5, Mazsi roppant ellenszenves nekem, pedig nagyon vártam. Nagyon szúrós a nézése, s látszott nagyon veszélyben érezte magát a 70%-a miatt, mintha nem örült volna mások továbbjutásának. S valószínű azért lett ilyen, mert a kudarcok tették vele, amit a tehetségkutatókban rámértek, és ugye nála nagyon rezgett a léc.

  Egyebek:
  6, Többeknek nyomtam igent, még Mazsinak is, de a legjobban Gondi Helén és Szén Alexandra tetszett.
  Majka és Nóri párosa szerintem is vérprofi, totál igazat adok benne.
  Szakács Gergő már az X-faktorban sem tetszett, ahogy itt sem, megértem nem került be.

  • Anyukádnak igaza van, tényleg a tudás számít. Kár, hogy szerintük nem :/

   Hm, lehet, hogy a Martinás tényleg megrendezett volt. Az se lepne meg.

   Sárköziéknél engem is totál meglepett, hogy a srác semmit sem csinált. Ez így elég hülyén vette ki magát.

   Igen, Mazsi nekem is ellenszenves :/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here