Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: The McCarthys

Pilotkritika: The McCarthys

0
Oszd meg!

A CBS szokás szerint kevés új sorozatot rendelt be, mert a már meglévőek is remek nézettséget hoznak. (Legalábbis ez eddig így volt, idén indult sok minden hanyatlásnak). A CBS felhozatalából tulajdonképpen egyetlen sorozatot vártam, és amilyen szerencsém van, pont az bukott meg a leghamarabb. Hétről-hétre egyre gyengébb nézettséget hoz a The McCarthys, amit nagyon sajnálok, mert az első két része alapján ez egy nagyon is szerethető sorozat. Csodálkozom is, hogy miért nem haraptak rá az amerikaiak. Pedig még azt sem mondhatjuk, hogy gagyi lenne a felvezetése, mert a Két pasi meg egy kicsi nem hoz azért annyira rosszul.

THE McCARTHYS

Amíg csak arról volt szó, hogy ez egy olyan széria lesz, ahol majd egy ír család hétköznapjait mutatják be, akik imádják a sportot, hát nem érdekelt túlzottan a The McCarthys. Aztán előhozakodtak a meleg főszereplővel, és már ott megvettek kilóra. Kész, nekem ennyi elég is volt. Ami pedig a végeredményt illeti: igen, rengeteget dob a sorozaton Ronny karaktere, de nem is ő a legviccesebb és a legjobb. Sőt, továbbmegyek: olyan, mintha nem is lenne meleg. Komolyan, a helyzetkomikumok, amiket köré írnak, akkor is működnének, ha teszem azt egy érzékenyebb heteró srác lenne. Sőt. És ez a legjobb az egészben. Nem csinálnak ügyet abból, ami másutt az lenne. Természetesnek kezelik azt, ami másutt nem lenne az, pedig tudjuk, hogy természetes. Legalábbis páran tudjuk, és jólesik látni, hogy ezzel a The McCarthys készítői is tisztában vannak.

A sorozat középpontjában mily meglepő, a McCarthy család áll. Akik igen, imádják a sportot, állandóan a szülői házban lógnak, hiába felnőtt emberek, és olyan vicces dialógusokat löknek egymásnak, amiken nem lehet nem nevetni. Komolyan, csak nézem, és dőlök a röhögéstől. Története amúgy nincs, és nem úgy tűnik, mintha nagyon törekednének rá, az egyetlen lánygyerek terhességét se verték nagy dobra, a második részben szóba se hozták. Egyszerűen a helyzetkomikumokra ugranak, lökik az egysoros dumákat, miközben egyre szerethetőbbé teszik a karaktereket.

THE McCARTHYS

A legnagyobb kedvencem természetesen a The Good Wife-rajongó anyuka, neki hatalmas beszólásai vannak, kétségkívül ő uralja a sorozatot. (Számomra legalábbis mindenképpen). A popkultúrális utalásokat pedig imádom, olyan jólesik hallanom. Valahogy közelebb érzem magamhoz emiatt a karaktereket. Amit még mindenképpen ki kell emelnem, az a színészi játék és a köztük lévő kémia. Az idei felhozatalból a Cristela mellett ez a másik olyan komédia, ahol szerintem igazán együtt vannak, és szeretik, amit csinálnak. Ezt pedig jó nézni!

Értékelés: 9/10
Már maga a pilot is odacsapott amúgy, de pont a második rész volt az, ami feltette az i-re a pontot. Ott kapott el legjobban a feeling, különösen a központi probléma miatt, és ott záporozott a legtöbb egysoros is. Kétségkívül kötelező néznivaló lesz, és remélem, hogy a kasza előtt elkészült részek is legalább annyira jók lesznek, mint az első kettő volt. Amint véget ér a sorozat, darálom is. (A The McCarthyst egyelőre még nem kaszálták el, de már csak idő kérdése az egész.)

PILOT GALLERY

1286 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here