Főoldal Érdekességek Bulvár Nagyon vicces Kulcsár Edina Miss World videója

Nagyon vicces Kulcsár Edina Miss World videója

11
Oszd meg!

A huszonhárom éves Kulcsár Edina lett Miss World Hungary, így ő képviseli hazánkat december 14-én, a Londonban megrendezett Miss World világdöntőn is.

A szépség videós bemutatkozó anyaga már felkerült a Youtube-ra, amin Budapest szeretetéről mesél, meg arról, hogy szeretne énekesnő lenni, jó a modellkedésben és fontos számára a jótékonykodás, ezért beteg kisgyerekeknek olvas fel a kórházban.

kulcsar-edina-miss-world

Edina angolul szólal meg, és hát, izé. Direkt megmutattam ezt a videót pár ismerősömnek, és ők is azt erősítették meg, amit én gondoltam: ahogy angolul beszél, hát, az elég vicces. Igen, azt hiszem ez rá a legjobb szó. (Volt olyan angolul jól beszélő ismerősöm, akinek háromszor kellett megnéznie az anyagot, hogy felfogja miről beszél a lány).

Azt viszont el kell ismerni, hogy Edina gyönyörű, és bizony jó esélye van arra, hogy rangos eredményt érjen el a versenyen. Több oldalon is lehet szavazni az indulókra, az egyiken toronymagasan vezet, a másikon pedig épp a második a Mongóliát képviseli Battsetseg Turbat mögött. Persze ezek csak online szavazások.

A bemutatkozós videó viszont nagyon kész. Nézzétek meg, derüljetek rajta egy jót! Ha pedig van kedvetek, időtök, nyilatkozzatok. Szerintetek van esélye Edinának a győzelemre? Vagy akár a top tízbe jutásra?

kulcsar-edina-magyarorszag-szepe

11 Hozzászólások

 1. Angliai egyetemen tanulóként mondom, hogy semmivel sincs durvább akcentusa, mint itt egyeseknek, csak a magyar akcentussal szemben már kritikusabbak vagyunk, de más nemzetiségek is tudnak ám durva akcentust produkálni :D Nem azt mondom, hogy ez jó és akkor ne is próbáljon senki javítani a kiejtésén de na, legyünk elnézőbbek ^^ Nem csoda, hogy annyian félünk mások előtt angolul beszélni, ha ilyen kritikusak vagyunk egymással szemben. Ami meg a szöveg minőségét illeti… hát gyanítom, hogy előre megírták neki, arról nem ő tehet :D

  • Van abban valami, amit mondasz, hogy azért félünk beszélni mert olyan gyökerek, mint én, jókat mosolyognak rajta. Én se nagyon merem szóban használni az angolt – de nem is jelentkezem szépségkirálynak. Ez a nő meg évek óta szépségversenyekre jár, szerintem alap lenne, hogy elvégez egy normális(abb) nyelvtanfolyamot, ahol a kiejtésre fekszenek rá.

   • Hát nem tudom, hogy te milyen nyelvtanárokkal találkoztál eddig, de a legtöbb nyelvtanár se tudja levetkőzni teljesen a magyaros kiejtését. Ha valamin nehéz változtatni akkor az az akcentus, főleg ha már évek óta beszéli valahogy a nyelvet az illető. Ráadásul ehhez is érzék kell szerintem, valakinek rögtön megy az anyanyelvihez húde hasonlító kiejtés, másnak meg évek kemény küszködése árán sem. Érzék kell a matekhoz is, gondolom azért mégsem gúnyolsz ki senkit, mert nem tud fejben összetett függvényeket deriválni… A négy alapművelet megy? Remek, akkor már elboldogul az életben, csak ne álljon mérnöknek. Na, hát így van ez az angollal is, csak míg a matekkal szemben elfogadjuk, hogy valakinek nincs érzéke hozzá, addig a nyelvtudáson már szeretünk gúnyolodni… Bocs, de nekem ez nagyon érzékeny téma, évekig én voltam a lány a suliban, akin nevettek, mert nem ment neki az angol, pedig nagyon igyekeztem. Szóval én tudom, hogy mennyire kínkeserves tud lenni az idegennyelv tanulás, ha valakinek nincs érzéke hozzá. Amiről meg itt beszélünk azt akcentusnak hívják, tök ismert, elfogadott dolog, ez a következménye annak, hogy különböző nyelvek különböző hangkészletet használnak. A célját Edina eléri, megérteti magát és ez a lényeg, ezen a versenyen nem kell szépirodalmi prózát szavalni. (Az azért furcsa, hogy valakinek ezt csak harmadjára sikerült megértenie, azért nem egy űrtechnológiáról szóló előadás a szöveg. Érzek én itt némi túlzást, de mindegy…). Annyira jól le tudjuk húzni egymást, ebben világbajnokok vagyunk. Érdekes, hogy mióta kint vagyok az én akcentusomra, hibás szóhasználatomra, vagy nyelvtani hibáimra soha senki még csak viccesnek szánt megjegyzést se tett. Az anyanyelvi nyelvhasználók tök elnézőek, nekik azt számít, hogy megértesd magad, a hogyan már mellékes. Mi miért nem tudunk elnézőek lenni egymással?

 2. Szerintem semmi nevetni való nincs a lány bemutatkozó videóján. Aranyos, életvidám és őszinte. :) Annyi talán a negatívum, hogy hadarva mondja a szövegét. Így akinek nincs hozzászokva a füle, hogy minden nap halljon angolul beszélőket, picit hegyeznie kell a fülét, mert pl. Edina elharapja néhány szó végét. Egyébként teljesen érhető a beszéde. :)
  Nem bántásból, de a jól angolul beszélő ismerősöddel együtt, lehet kellene kicsit jól/jobban hallgatnotok az angolt. ;) ( A nyelvvizsga során ennél gyötrelmesebb szövegű magnóhallgatásokban kell részt venni. )

 3. Értetlenül állok a videó előtt. Minden egyes szavát elsőre megértettem, deka problémát nem okozott. Szeretnék én ennyire magabiztosan és folyamatosan beszélni, bár ez azért nagyon alapszöveg volt szerintem.

  Egyetemi tanulmányaim során idén alkalmam adódott nemzetközi csoportba keverednem, ahol van 3 ázsiai, a kontinens különböző részeiről + 1 francia. Na ha őket meghallanád, az nagyon durva, totál máshogy ejtik ki a szavakat is, és sokszor a tanárnak is meggyűlik vele a baja. És a négy ember közül a franklish a legdurvább változat.

 4. Szerintem sem volt a videóval semmi probléma, elsőre megértettem mindent, pedig alapból németes voltam. :D Szerintem jó lett

 5. Az akcentus oké lenne, de hogy egy világversenyre csinált bemutatkozó videóban ennyi nyelvtani hiba legyen, az azért mégiscsak ciki. Legalább egy tanár megnézte volna a szöveget és utána ezt tanulja be a leányka.

  • Olvasva ezt a kommentet, úgy döntöttem átnyálazom még egyszer a szöveget, oké, hogy megértettem belőle mindent elsőre, de akkor nézzük a nyelvtanát.

   Itt viszont egyet kell értenem: kilóg a lóláb, de nagyon. I borned-ot mond I was born helyett, amikor előbbit sosem mondunk, vagy a sima like után to +Vinget/V1-et használ -inges alak helyett nem is egyszer és még akadt 1-2.
   Bár a célját elérte azzal, hogy megértette magát nálam.

  • Ebben szerintem az az igazán elszomorító, hogy senki nem segített neki… Gondolom nem egyedül alkotta meg ezt a videót,

 6. Szerintem érthető volt, bár az tény, hogy kicsit mintha elhadarná a szavak végét. De ez annak is betudható, hogy esetleg izgult, hogy angolul kell elmondania. Egyébként ha nem anyanyelvi tanártól tanulja az ember szerintem mindig is lesz akcentusa, elkerülhetetlen. Pl nem rég voltam egy konferencián, ahol nagyon sokféle nemzetiségű emberrel találkoztam, és például a svédek nem, de a román srác simán kiszúrta a magyar akcentusomot. Ezt sajna nem könnyű elhagyni. De például a németet már anyanyelvivel tanulom és ott már német akcentusom van állítólag.
  De a lényeg, hogy drukkoljunk neki, hogy így vagy úgy de szép eredményt érjen el!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here