Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Rising: Nem volt nagy durranás az első élő show

Rising: Nem volt nagy durranás az első élő show

11
Oszd meg!

Szerettem volna Élő Bloggal köszönteni a Rising Star első hivatalosan is élő adását, de sajnos magánéleti problémák miatt ez nem jött össze. Ezen a héten viszont ha a fene fenét eszik is, lesz Élő Rising Star Blog vasárnap este, úgyhogy legyetek résen. Igazából azért is szeretném az Élő Blogot, hátha úgy érdekesebb lesz, az amúgy elég unalmas adás. Számomra legalábbis mindenképpen, aztán meg remélem azoknak is, akik velem együtt nyomják végig az estét.

Ördög Nóra nagyon élvezi a műsort :) | Fotó: Tv2
Ördög Nóra nagyon élvezi a műsort :) | Fotó: Tv2

A műsort Majka nyitotta, a legnagyobb slágereiből nyomott le egy mash-upot, ami egyszerűen zseniálisra sikeredett. (Vagy csak én szeretem túlságosan Majka dalait :)). Ami viszont kínosan érintett, az Feke Pál magyarázkodása. Továbbra sem értem miért mosakszik ennyire bénán. Nem lenne egyszerűbb ezt mondani: „Sajnálom, ha megsértettem az LMBT közösséget. Igazán nem állt a szándékomban, a nemem csupán a produkciónak szólt. Elnézésüket kérem”. Tessék, ennyi, és máris nem nézek úgy rá, mint egy gyilkosra. Így viszont húzzon a francba. De most lapozzunk, ez a gyökér nem érdemli meg, hogy foglalkozzam vele.

A legnagyobb kérdés bennem továbbra is az a Rising Starral kapcsolatosan, hogy nem tudom mire megy ki a játék. Mármint, nem látom át hogyan működik a show, mit is szeretnétek a kreátorok. Az amerikai ABC csatornán már lefutott a Rising Star, szóval az alapján próbáltam elemezni, hogy mi is várhat majd ránk a továbbiakban. Tehát, perpillanat az “Válogatók” szakaszban vagyunk, amikor kiválogatjuk a zsűrivel együtt a legjobb énekeseket. Ezt követi “A Párbaj”, amit nem igazán tudok értelmezni. Nem a The Voice-féle duettről van szó, hanem mindkét előadó énekel, és itt is lesz valamilyen játék a fallal, gondolom aki több szavazatot kap, annál emelkedik fel. Érdemes lenne játszania a Tv2-nek a koncepcióval és duettpárosokat kialakítania, így nagyobb lenne a dráma-faktor is.

Fehérvári Gábor Alfréd tényleg *-* | Fotó: Tv2
Fehérvári Gábor Alfréd tényleg *-* | Fotó: Tv2

A műsor harmadik szakaszában már csak tizenhárom versenyző menetel tovább, és itt is lesznek szórakozások a fallal, de őszintén szólva én már totál elvesztettem a fonalat. Egy ideje böngészem a wikipédiát, átolvastam már nem egyszer, de nem értem mire megy ki a játék. Hol felemelik a falat a nézők, hol nem, meg viszonyítási alap lesz az, hogy énekelt az előző csóka… Totális káosz az egész. A teljes formátum értelmezhetetlen. Persze, majd ha odajutunk és Ördög Nóra beleordibálja a képünkbe hatvankétszer majd megértjük, csak ez így most totálisan értelmezhetetlen a számomra. (Esetleg ha valaki végignézte az amerikai Rising Start írhatna egy vendégposztot, amiben kifejti a műsor menetét is. Nagyon hálás lennék érte :) )

No de ne foglalkozzunk annyit a jövővel, ideje kitérnem a vasárnap látottakra is. Ami elég gyérre sikeredett. A felvezető kisfilm konkrétan értelmetlen volt, hiszen javarészt a zárt szobás válogatót ismételték el – azt meg ugye már végignéztük korábban, tehát nem sok újdonságot tartalmazott. Az énekesek produkciói egy-két kivételtől eltekintve felejthetőek voltak, bár azért akadt olyan hang, amire felfigyeltem. A legjobb kétségkívül az Instagramról beesett Olivér volt, de a 18 éves apuka és a zuhanyzós szexi srác is meggyőzött. Ja, meg Gyopár is. A Takács gyerek viszont nagyon nem volt meggyőző (annál iritálóbb). A zsűri megszólalása totál értelmetlen, nem sok értelmeset tesznek hozzá. A legidegölőbb, ahogy egy témán lovagolnak. Zuhanyozz, ne zuhanyozz, félj a lábfejektől vagy sem, ahelyett, hogy megpróbálnának szakmai tanácsot adni. Ami viszont pozitívum az Ördög Nóra és Majka kettőse, nagyon szimpatikusak, Nórát kifejezetten imádom, jó látni, hogy mennyire élvezi a műsort.

Azért lássuk be, a fal nagyon látványos | Fotó: Tv2
Azért lássuk be, a fal nagyon látványos | Fotó: Tv2

Egyelőre tehát nagy kérdőjel számomra a Rising Star, és ezt nem Feke Pál (szerintem) homofób dumái miatt mondom. Nem látom át a rendszert, kicsit unalmas és vontatott az egész. Az pedig kicsit sérti a büszkeségem, hogy azt mondják a nézői voksok döntenek el mindent, holott a zsűri 28%-ot számít, ha pedig azt levonjuk a végeredményből, akkor kábé a nézők senkit sem juttattak volna tovább az első héten… Amúgy az applikációs szavazás jópofa, de amint kikerül a hülye fejem a képernyőre szerintem már nem lesz olyan érdekes állandóan bejelentkezni és szavazgatni. (Bár, haláli volt látni az ismerősöket a falon. Pl. mikor múlthéten megláttam állandó kommentelőnket, PP-t, jót mosolyogtam :)).

Összességében tehát annyit mondhatok, hogy nézem tovább a műsort, reménykedem benne, hogy jobb lesz, de annak örülnék a legjobban, ha lenne Megasztár 7 forgó székekkel meg applikációs szavazással…

Ez a Takáts Máté nagyon irritáló... | Fotó: Tv2
Ez a Takáts Máté nagyon irritáló… | Fotó: Tv2
2425 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

11 Hozzászólások

 1. Én azon csodálkoztam hogy csak 3-an estek ki. Voltak jó produkciók. Nekem Mráz Anita produkciója nem tetszett. A latin zenét játszó páros jó de kérdés az hogy más stlusú dalt is ilyen jól nyomnak-e. Én is biztos nézni fogom. A jövő héten lesz minum két olyan ember akit nem ismerünk mert ott van az Instagramos dolog és lesz élő meghallgatás is és onnan is befognak kerülni emberek.

 2. Szerintem itt is bejött a Voice effektus, legalább is amit Mező Misi csinált, hogy szavazunk már az első kiejtett hangnál…Nagyon gyorsan felmentek azok a számlálók, nem értem miért kell ilyen elhamarkodottan dönteni az embereknek, számomra voltak olyanok, akiket nem engedtem volna tovább a továbbjutottak közül.
  Annak viszont örülök, hogy Takáts Máté nem csak engem irritál :) Utálom az ilyeneket akik jelentkeznek egy ilyen műsorba, de apuci vagy anyuci nevével akarnak felkapaszkodni. Ahhoz képest, hogy nem akarják reklámozni, hogy kinek is a fia egész szépen sikerült megszólaltatni a híres apukát is megint!

  • Ó igen, az engem is nagyon zavart, hogy Mező Misi rögtön nyomott. Annyira tipikus :D A számláló viszont nem ment olyan gyorsan fel, volt amikor már csak 20 másodperc volt hátra a dalból.

 3. Én nem néztem vasárnap, mert nem is tetszik meg szerintem semmi értelme nincs a műsornak. Talán ha lesz időm és kedvem, akkor visszanézem.. de amint olvasom a kritikád, ez az adás is unalmas volt.

 4. Nagyim elaludt a műsoron konkrétan. :’D Pedig ő aztán tényleg mindent megnéz, legyen az bármilyen unalmas is (kb. ötödszörre nézi végig idén a Story4-en a Született feleségek ismétlését.).

 5. Nekem nagy csalódás volt az egész, pedig én annyira szerettem az előző adást. Ott vagyok, ahol te, nem értem az egészet. Elmondom, mi az én legnagyobb bajom, és ennek Feke Palihoz egy deka köze nem lesz:

  Addig oké, hogy tartottak egy előszűrést, mert mindenfajta utcakölykét azért nem lehet beengedni a fal elé. De ha már megvolt, akkor miért kell megmutatni a közönségnek és a zsűrinek is az énekest. Szerintem ez úgy lenne a fair, ha megmondanák mettől meddig lehetne szavazni a nézőnek, de csak az adott HANGra. Így nem kellene a felkonferáló kis videó sem, ami tulajdonképpen a múltkoriak megismétlése. Ezáltal pörgősebbé válna az egész is, és elkerülhető lenne az esetleges részrehajlás is a zsűri részéről már ha van ilyen. Lehet valaki jó volt a selejtezőn, itt nem annyira, de mégis ad neki 7%-ot, mert ő látja benne, hogy ki tudja majd hozni magából, amit akkor. S ugyanez előfordulhat azokkal is, aki valamiért nem volt szimpatikus az elődöntőn a zsűritagnak, s most sem adja meg neki a voksot, pedig jó volt. Mondom, leszek naiv és nem tudom előfordulhat-e ez, de ha csak a hangot hallaná mindenki, akkor igazán teljesítmény alapon mehetne. A fal meg legkésőbb a végén úgyis felemelkedne. Az, hogy az énekes belül látja a szavazatok/arcok érkezését azzal nincsen gondom. Szerintem a falnak pont, hogy most lenne a legfontosabb funkciója, de ezt elvesztette.

  Az énekesek: ami érdekes, hogy meg nekem szinte csak Takács Máté tetszett, sokakat végig sem hallgattam, annyira nem tetszettek. Értékelésekre meg pláne nem maradtam. Még egy embert neveznék meg: Fehérvári Gábor Alfrédet, ő az, akinek nem tudtam eldönteni tetszik-e a produkciója vagy sem, mindenesetre a hangszínét azt nagyon szeretem és szerintem egyedi is. Viszont nem adta azt az élményt meg nekem, mint az eredeti előadás az Ocho Macho által. Ő az egyetlen, akinél gondot okozott volna a szavazás.

  A bejegyzésed utolsó mondatával pedig 100%-os egyetértésben állok.

 6. Hát, nem tudom, én elvoltam a műsorral. Most nem azt mondom, hogy agybafőbe várni fogom a vasárnap estét, mert nem, de kellemesen el lehetett vasalgatni alatta. :)

  Nekem a végére összegyűlt, továbbjutott csapat is színesnek tűnt, bár tény, hogy nem az énektudásuk miatt, hanem mert egyéniségként színesek voltak, viszont a kisfilmjük is ezt erőltette, hogy ki hogy énekel, hát az kb senkit nem érdekelt. Se a nézőt, de még a zsűrit sem. Talán Kero Tanár urat.

  A zuhanyozós gyerek tényleg egész jó vizuális élményérték, de a dal igencsak uncsi volt tőle. A 18 éves (lassan kétszeres) apuka eléggé hamis, a lelkes takarítólányka is az szerintem. Mondjuk nekem nincs hallásom, az is tény. Én Takács Mátét is bírtam. A kubai hangulat is jó volt, de nem értem, mit keresnek ők egy tehetségkutatóban. Mindegy is.

  Ami idegesített, az Mező Misi, illetve, hogy miért nyomja meg a gombot már 3-5%-nál. Talán egyszer nem nyomta meg, amikor még Kero is, na azt meg nem értettem.
  Azt sem, hogy ha volt válogató, akkor miért juthat be az utcáról is valaki csak úgy, instagramról, meg Árkádos aznapi válogatóról.

  És ha már Árkád, eljutunk lassan Majkához, akinek számait én is jobban kedvelem, mint megérdemelné, abban azonban nem teljesen értek egyet, hogy ő mennyire jó volt. Szerintem csúnya és amatőr hiba, hogy “elfelejti” bemutatni társnőjét, illetve, hogy fogalma nincs róla, hogy ő lesz a műsorvezető az általa felkonferált (Árkádos válogató) műsornak.
  Elég gyerekcipőben jár még a műsor, kizárólag az újdonságfaktor az, ami tartja az érdeklődést az emberben…

  • Gondolom mostanság járhatnak le az X-Faktoros szerződések, így aki kiesett az X mostani válogatóján elmehet a Risingba, ha akar. Talán ez lehet az Instás/Árkádos dolog lényege.

 7. Hogy miért utálom a tehetségkutatókat? Mert nincs benne süllyesztő! Gondolom nem vagyok egyedül ezzel. Ideje lenne pl. az izraelieknek mixelni a Maradj talpont a megújúlt Rising Starral és a Voice-al. Én így csinálnám a műsort: Ha tetszik vagy nem tetszik a zsűrinek, közönségnek és a TV nézőknek az énekes hangja, applikáció és a helyszínen kiosztott nyomógombok segítségével felemelhetik a falat vagy elsüllyeszthetik az énekest. A zsűri az utolsó, aki megláthatna az énekest, mivel ők háttal vannak. A nézői 50%-os sikeres aplikációs szavazat után a zsűri eldöntheti, hogy aktiválja-e a forgószéket a megforduláshoz. Ám hiába aktiválják, addig nem fordul meg a szék, amíg a TV nézők és a közönség nem látta meg az énekest. A LED fal 60% után kezdene meg a felemelkedést, de amint megjelenik a Rising Star felirat a Led falon, a stúdió elsötétül. 75% után a fények ismét működésbe lépnek, a füstgép aktiválja magát, a fal teljesen felemelkedett, másodpercek kérdése, hogy meglássuk, kit is takart a fal, ki bitorolja ezt a hangot, ami ennyi embert lázba hozott. A közönség és a TV nézők meglátták, ki az énekes, a zsűri széke is megfordul. A zsűrinek a szavazás során maximuk 10% szavazat jut összesítve. 5 zsűritag vagy mentor van a műsorban. 90% felett a versenyző automatikusan bekerül az élő showba. A többieknek párbajozni kell. A párbajozókat a nézők döntik el applikázió segítségével. A párbajon ismét leereszkedik a LED fal, a nézők, a közönség és a zsűri nem tudja, ki a párbajozó énekes, kit hall. A párbajon már a zsűri nincs háttal a LED falnak és 55% után láthatóvá válik mindenki számára az énekes. A 2. dal duett dal. Aki kevesebb százalékot kap a párbaj párosból a dal végén, az automatikusan elsüllyed és kiesik. Ha lenne pénzem és beleszólásom egy műsor készítésébe, akkor biztosan megcsinálnám ezt a műsort. Nagyjából ennyi. (remélem nem zavarodtam bele és érthető számotokra is).

  • Ez így elég követhetetlen lenne, mármint a terved. A nézők az egyszerűséget szeretik, és még a Rising Star formátumát sem igazán értjük.

 8. nem a műsorral van gond, hanem abból, hogy sok már ezekből a tehetségkutatókból…inkább a többi tehetséget kellene támogatni, és az odaadó tanárokat, edzőket http://glurl.co/peldakep . jelölhettek ti is, köszönjük MOL

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here