Bajos csajok reunion: Így emlékeznek a film sztárjai

  0
  Oszd meg!

  A már megmutatott Bajos csajok reunion képek mellé érkezett az EW-től egy hosszú cikk is, amiben a szereplők meséltek a filmről. Most ennek a fordítását olvashatjátok el Márton Dávid-nak köszönhetően. (Dávid, tényleg köszi ezt a remek fordítást).

  02-sor

  Bajos Csajok Reunion – Fordította: Márton Dávid

  Ha netközelben voltál Október 3-án valószínűleg észrevetted a nosztalgikus ömlengéseket a 2004-ben készült Bajos csajok című film kapcsán. A film főszereplőjéhez fűződik ez egy idézet: ’Október harmadika van’.

  Ez ugyan kevéske indoknak tűnik, hogy egy egész napot szenteljünk rá, viszont azt jelzi, hogy a filmnek az idők alatt sikerült megőriznie a lelkes rajongóit. A sikerfilmet történetét Tina Fey írta és Mark Waters rendezésének munkája, a főszereplő pedig Lohan kisasszony, aki egy új iskolába kerülve szembekerül a menő csajokkal, vagyis a ’plasztik’ brigáddal.

  bajos-csajok-01

  Ahogy a népszerű lányok között mindig, itt is akad egy méhkirálynő, aki nem más, mint az álnok és gonosz Regina George (pont ezért imádjuk), a hű alattvalók között pedig megismerhettük Gretchent (Lacey Chabert) és Karent (Amanda Seyfried). A film nem várt sikereket ért el, 129 millió dollárra tettek szert a készítők világszerte, amelyet már csak a DVD kiadások tetőztek. Már tíz éve, hogy a Bajos csajok csatlakozott minden idők két kedvelt tinimozijához, a Spancserekhez és a Tizenhat Szál Gyertyához.

  A tizedik évfordulóra az Entertainment Weekly meghívta az egykori szereplőket egy kis traccspartira, ahol az emlékeikről, kulisszatitkokról és egyéb nyalánkságokról beszéltek.

  A KEZDET:

  2002-ben Tina Fey szerepelt a Saturday Night Live-ban, ahol mesélt Rosalind Wisemanről és az által írt könyvről, a ’Queen Bees and Wannabes’-ről és a tinik akkori viselkedési szokásairól. Azt gondolta, hogy ez egy remek alapanyag lenne egy tini-komédiához (nem lőtt mellé) és megemlítette ezt főnökének is, Lorne Michaels-nek (a film későbbi executive producere)

  Tina Fey (Ms. Norbury): “Mikor először szóba hoztam Lorne-nál, azon gondolkodtam, hogy szeretnék egy olyan filmet írni, amiben a lányok közötti ’agresszivitás’ (cicaharc) kerül előtérbe. Erre a rendező csak annyit kérdezett: Ugye ennek ellenére nyomulhatnak majd a szereplők trendi ruhákban, trendi autókkal? Tina erre csak annyit felelt: Ó, hát persze.”

  bajos-csajok-02

  SZEREPLŐVÁLOGATÁS:

  Tina Fey tudta, hogy ő akarja eljátszani a filmben Ms. Norbury szerepét, de ehhez szüksége volt olyan színésznőkre, akik nem csak, hogy képesek lennének eljátszani a lányok szerepét, de jól is csinálnák.

  Lindsay Lohan (Cady Heron): “Épp, hogy befejeztük a ’Nem férek a bőrödbe’ című film forgatását, már utaztam is Torontoba az ’Egy hisztérika feljegyzései’ forgatására. A rendező egyszer csak betoppant az ottani hotelem ajtaján és megkérdezte, hogy szeretném-e ezt a filmet? Eredetileg Regina-t akartam eljátszani, mivel eredetileg mindig a nem-menő csajt játszottam a filmekben. Még mindig 17 éves voltam és én akartam lenni a menő csaj a forgatáson. Szóval háborúskodásba kezdtem a rendezővel, de ő csak ennyit válaszolt: ’Nem, Cady a szerepben a heroin és te pont ilyen vagy’. Végül elfogadtam. Amanda is Regina szerepére jelentkezett, de végül Rachel szerepét kapta meg és hozzá is pompásan illett a szerep.”

  Rachel McAdams (Regina George): “Eredetileg Cady szerepét szerettem volna, de mindenkit megkavartam egy kicsit. Imádtam Regina karakterét – kissé gonoszkodó és ördögi, egyszerűen zseniális. Egy kicsit idősnek tartottam magam a szerephez, akkor 24 vagy 25 éves voltam, de Mark (rendező) csak annyit mondott, hogy Regina felül kell, hogy emelkedjen picit a többieken és menni fog a karakter megszemélyesítése.”

  Tina Fey: “Egy ponton arra gondoltam, nem Lindsay kéne, hogy legyen Regina? És aztán Mark és Lorne annyit mondtak: ’Nem, neki kell majd ellene fordulnia’. Lindsaynek meg akartuk mutatni az ártatlan oldala mellett az ördögit is.”

  Lacey Chabert (Gretchen Wieners): “Azt gondoltam, hogy nem vagyok megfelelő Gretchen karakterének megformálására, a karakter fizikailag nagyon távol állt tőlem, és én soha nem voltam az a bizonytalan fajta. De imádtam Gretchen karakterét és a többi szereplő is teljesen eltért a való világban a filmbéli karakterétől.”

  bajos-csajok-03

  Amanda Seyfried (Karen Smith): “Mark Waters annyit mondott nekem: ’Van valamid, amit akarok. Meglátjuk mennyire passzolsz, mint Karen’. Elképesztő volt. Meglátta a vicces oldalam, amit én előtte nem láttam magamban és ezért nagyon hálás vagyok neki. Mindenkinek vannak fura korszakok az életében és én akkor nagyon benne akartam lenni ebben a filmben. Amikor megkérdezték, hogy játszanám-e Karent, csak annyit mondtam: ’Remek! Legyen.’

  A FILM:

  A filmet 2003-ban forgatták, rengetegen vettek részt a forgatáson köztük Amy Poehler, Jonathan Bennett, Tim Meadows és sokan mások.

  Tina Fey: “Mindannyian ugyanabban a hotelben laktunk. A tűzriasztó majdnem minden este megszólalt ismeretlen okból, a hotel hibájából. Épp akkor tértem vissza az SNL-ről, New Yorkból és furán éreztem magam a repülés miatt ezért leszálltam Winnebago-ban és autóztam Torontóba. Tiszta hülyeség.”

  Amanda Seyfried: “Épp akkoriban ballagtam el a középiskolából. Rémisztő volt! Nem tudom mit csináltam volna Lacey Chabert nélkül. Ő volt a mentőangyalom.”

  Lacey Chabert: “Amanda és én nagyon gyorsan közel kerültünk egymáshoz, remek idők voltak. Épp akkor lettem 21 éves, amikor a plázás jeleneteket vettük fel. A stáb adott nekem egy tortát és az egész pláza nekem énekelte a Boldog szülinapot. Ekkor volt a Hálaadás és mindenkit áthívtam.”

  Amanda Seyfried: “Lacey megtanított pekandiós pitét készíteni. Mágikussá és biztonságossá téve számomra az élményt.”

  tina-fey-bajos-csajok

  Tina Fey: “Emlékszem, amikor a 17 éves Lindsay Lohan küldetésben volt, hogy találjon magának egy pink csizmát. Mintha ezen dolgozott volna. És volt egy nap, amikor azt próbálta elmagyarázni Amynek és nekem a panaszait Hilary Duff-fal és olyan gyorsan elhadarta, hogy nem tudtuk követni sem.”

  Lindsay Lohan: “Azért próbáltam pink Uggs lábbelit találni magamnak, mert akkor az illett a pink szoknyámhoz a jelenetbe, amikor a forgatókönyv szerint bele kellett esnek a szemetes kukába. ’Kellenek azok a pink Uggs csizmák!’ – nyugtattam magam. – És Swarovski kristályokkal volt kirakva a telefonom, ez egy fura korszak volt.”

  Amanda Seyfried: “Az egyik kedvenc jelenetem, amikor a kis csivava megharapja Amy Poehler mellbimbóját. Olyan jó volt.”

  Rachel McAdams: “Becsúsztattak egy pici bécsi virslit a melltartója alá, azt hittem, hogy darabokra fogja szaggatni. De nagyon hatásos volt, mesterien végigcsinálta. Próbált profi lenni és megcsinálni a jelenetet és a kutya közben a mű cicjeit harapdálta. Zseniális volt, sose fogom elfelejteni.”

  AZ ÖRÖKSÉG:

  A film április 30-án debütált és befutott világszerte, egyike a legtöbbet idézett filmnek.

  Tina Fey: “Egy időben beszélgettünk a folytatásról és valamilyen okból azonnal nemet mondtam. Most visszagondolva már bánom, dehát sajnos már túl késő.”

  Rachel McAdams: “Egyszer a semmi közepén voltam Írországban és az ágyamban feküdtem, amikor a szálloda tulaj unokája feljött hozzám és adott egy rózsaszín papírt, valamint megkért, hogy írjam fel a kedvenc Bajos csajok idézeteimet. Olyan aranyos volt. De ez jóval a film után volt és már nem jutott eszembe semmi, szóval megkérdeztem, hogy melyek a kedvencei és azt válaszolta: ’A vajban van szénhidrát?’”

  Mean-Girls-ruinion

  Tina Fey: “Egyik nap a színházból jöttem kifelé, amikor a srácok odakint megkérdezték: ’Milyen nap van ma?’ És valaki azt mondta: ’Október 3’. Hirtelen nem tudtam mire gondolni, de aztán beugrott.”

  Lacey Chabert: “Az unokaöcsém október 3-án született és amikor a bátyám jött haza a munkából mesélte, hogy odabent mindenki azt mondta, hogy milyen szerencsés a kissrác, hogy Bajos csajok napon született. Erre csak annyit kérdezett, hogy az mi?”

  Lindsay Lohan: “Mariah Carey és én ugyanabba a szépségszalonba járunk és akármikor találkozunk mindig azt mondja: ’Szerdán rózsaszínbe bújok.’ Imádja a filmet.”

  A JÖVŐ:

  Az Entertainment Weekly megkérdezte a plasztikoktól, hogy vajon milyen lenne a karakterük most, 10 évvel később..

  Karen valószínűleg a saját kis trendi kutya ruhakollekcióit dobná piacra, Cady Afrikában dolgozna és gyerekeken segítene, Gretchen legalább hét gyereket szült volna és Regina egy igazi feleség lenne egy csomó szabadidővel és egyéb ’Reginákkal’.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here