Főoldal Hírek Conchita Wurst erőteljesen harcol a toleranciáért

Conchita Wurst erőteljesen harcol a toleranciáért

3
Oszd meg!

Amikor Conchita Wurst megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált sokan kiakadtak, de ez sem állította meg Conchitát, aki azóta is az elfogadásért és az egyenlő jogokért áll ki a nyilvános fórumokon. Törekvései egyre sikeresebbek, ezt bizonyítja az is, hogy hétfőn Wurst az ENSZ-központban mondhatott beszédet, énekelhetett el két dalt a diplomaták és a vendégek széles közönsége előtt.

Az Eurovízió-győztes az ENSZ-főtitkár, Ban Ki Mun meghívására érkezett a rendezvényre, ahol a világszervezet feje beszédében kijelentette, hogy büszkén vezeti az egyenlőség iránti harcot, ennek jelképeként azon ENSZ dolgozók is megkapták az élettársi kedvezményeket, akik azonos nemű partnerrel osztják meg az életüket. “A diszkriminációnak nincs helye az ENSZ-ban, sem a 21. század világában” – jelentette ki a főtitkár.

Conchita Wurst és az ENSZ-főtitkár, Ban Ki Mun
Conchita Wurst énekes-előadó, és az ENSZ-főtitkár, Ban Ki Mun

Az éneklés mellett Conchita beszédre is lehetőséget kapott, amiben elmondta, olyan jövőről álmodozik, ahol nem számít a bőrszín, a vallási hovatartozás vagy a szexuális orientáció. “Sajnos még sokan vannak a világban, akik úgy gondolják, hogy az emberi jogok csak egyeseket illetnek meg, pedig tudjuk, hogy ez nincs így” – mondta a gyűlésen. Eurovíziós győzelméről annyit mondott el, hogy szerinte az nem a saját győzelme volt, hanem azoké, akik hisznek a kölcsönös tiszteleten és a tolerancián alapuló jövőben.

Kétségkívül botrányosra sikerült Conchita Eurovíziós szereplése, de ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy ne ért volna el olyan eredményeket a tolerancia és az egyenlőségért folytatott harcban, ami ne lenne tiszteletreméltó. Legalábbis én így gondolom, de kíváncsian várom a ti véleményetek is a témával kapcsolatban.

3 Hozzászólások

  1. Nekem van szerencsém már két hónapja kint élni Ausztriában, nem messze Bécstől. Még jövő szeptemberig itt fogok lenni, ha minden sikerül. Ebből azt akarom kihozni, hogy bár itt nem láttam mér meleg vagy éppen leszbikus párokat, azt látom, hogy még úton útfélen is Conchita reklámoz mindent, nagyjából a legtöbb bank és egyéb nagyobb vállalat boltjainál kint van pár hatalmas plakát vagy matrica róla. A lényeg, hogyha szóban nem is vagy látszólag nem is fogadták el a másságot, valahol mégis megtették, mert, ha elutasítanák, akkor nem lehetne vele reklámoztatni semmit. Ha minden jól megy, jövőre el is megyek az Eurovízióra, remélem, hogy ott élőben láthatom. Igaz, hogy nem vagyok érte oda, de mégis érdekel, hogy valóban így néz-e ki. :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here