Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Scorpion

Pilotkritika: Scorpion

0
Oszd meg!

A Scorpion pilotja olyan volt, mintha egy rövidebb filmet néznék, aminek nyitva hagyták a végét, hogy folytathassák, ha megvan a siker. Ez a 40 perc arra volt elég, hogy megismerjük a sorozat világát, vázolják a főbb konfliktusokat és persze azt is, hogy miről szólhat majd a sorozat a továbbiakban. Mindezt figyelembe véve amondó vagyok, hogy a kezdés alapvetően nem volt rossz, de “a filmet végignéztem, a folytatásból nem kérek”. Nem azért, mert olyan gyenge lett volna a pilot, hanem mert már mindent láttam, ami érdekelt.

scorpion-cbs

A történet egy zsenicsoport életét mutatja be, akik közös vállalkozásba fogtak. A pilotban a csapat megbízást kap egy ügynöktől, kiderült ugyanis, hogy meghackelték a repteret (ha jól értettem), félő, hogy a repülők vagy lezuhannak, vagy le kell lőni őket, és a zsenicsoportra hárul a feladat, hogy mindezt megakadályozzák. Persze, vannak személyi tényezők is, az egyik zseni egy szerencsejáték függő, a másik rühelli az ügynököt (amire jó oka van), meg amúgy is, nehéz az együttműködés.

A pilot alapvetően látványos és szórakoztató volt, de nem adott semmi pluszt, ami miatt igazán látni akarnám a folytatást. Tipikus felépítéssel kooperáltak ugyanis az írók, előre látni lehetett milyen csavarral viszik tovább a sztorit. Idővel pedig egyre gázabbá váltak az ötletek, amit arra eszeltek ki, hogy megmentsék a gépet. A legnyomibb az volt, amikor a repülő a kocsi alá repült, a csaj pedig fogta a kezében a laptopot, hogy wifit szolgáltasson a repülőnek, ami a fejük fölött repült el. Egy utasszálító. Komolyan, ez tényleg így volt. Mentek a kocsival, és a fejük fölött 2 méterrel repült az utasszállító. Látványos volt, de a hitelességi faktor egyenlő a nullával.

scorpion-01

A karakterek alapvetően papírmasék, láttuk már őket ezerszer, az egyetlen érdekes szereplő Paige (Katharine McPhee a Smash-ből), aki egyedül neveli a  gyerekét, akit különcnek hitt, holott kiderült, hogy “csak zseni”, de majd a zsenicsapat segít neki, hogy normálisan felnevelje a gyereket és ne távolodjon el tőle… Igen, tudom, bénán hangzik, de McPhee jól alakította a karaktert, úgyhogy nem volt gáz. A többiekkel sem volt, amúgy gond, hozták a kötelezőt, igaz, attól nem többet. (Elyes Gabel pedig egész jó eye candy-nek). Azért azt nem tagadom, hogy megvan a potenciál a sorozatban, azoknak, akik szeretik a heti ügyes sorozatokat, és némileg a krimit, azoknak ez is bejöhet majd hosszútávon.

Értékelés: 5/10
A látvány tetszett, sokat költhettek a pilotra, szóval ez tipikusan a Szirmai Gergő-által emlegett “autópornó“, csak a tévében. Történetileg komoly gondok voltak, de egynek elment, a folytatásból viszont nem kérek. Nézettségileg nincs vele gond, garantált a második évad.

1212 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here