Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Faking It: Kritika a második évad elejéről

Faking It: Kritika a második évad elejéről

2
Oszd meg!

Hű gyerekek, én annyira félve kezdtem el nézni a második évad első részét. A Reign nagy csalódást okozott, én pedig attól tartottam, hogy majd a Faking It is ezt teszi. Ráadásul pontosan tudjuk milyen gyakori az, hogy egy szuper első évadot sokkal gyengébb folytatás követi. No kérem szépen itt erről szó sem volt. A Faking It továbbra is ugyanolyan vicces, eredeti és szórakoztató, mint amilyen az első évadban volt. Én pedig továbbra is legalább annyira szeretem ezt a sorozatot, mint amennyire tavaly. És még mindig azt mondom, hogy kezdje el nézni az, aki csípi a vicces dramedy-ket. (Lentebb kifejtettem miért gondolom annak).

faking-it-liam
Gregg Sulkin vetkőzései továbbra is jól mutatnak a képernyőn :)

Persze, még mindig magán viseli azokat a jegyeket a sorozat, amik okán sokaknak nem szimpatikus a sorozat (csekkoljátok Facepalm kommentjét a miértekért). Én viszont már az első etapot is imádtam, a folytatást pedig egyértelműen annak a jegyében készítették el. Egyelőre még csak négy részt láttam, a maradékot majd megnézem egyben a szünet után, az pedig nagyon király hír, hogy berendeltek plusz tíz részt a második évadhoz. Innen  spoileresen folytatom , csak az olvassa el, akit ez nem zavar :)

Szóval, a második évad pontosan ott folytatódott, ahol az első véget ért. Lauren titka veszélybe került, Liam és Amy próbálják eltitkolni Karma elől, hogy szexeltek, a sorozat pedig pörög tovább. Ugyanolyan tini dramedy ez, mint eddig, amit komoly dolgokkal árnyalnak. Méghozzá igencsak komoly dolgokkal. Nagyon szeretem például azt, ahogy Karma és Amy próbálják ugyanúgy folytatni, ahogy a nagy vallomás előtt tették, de rá kell döbbeniük, most már semmi sem ugyanolyan, és ezzel meg kell bírkózniuk. Azért tartom ezt igencsak komoly témának, mert nem egyszerű egy LMBT fiatalnak úgy elfogadnia a másságát, és egyben kivernie a fejéből azt, akibe szerelmes, és aki történetesen a legjobb barátnője. Itt pedig ezt a szálat nagyon jól kezelik, Karma beszólásait imádom.

Egyre inkább érik az a szerelmi háromszög Liam, Amy és Karma közt
Egyre inkább érik az a szerelmi háromszög Liam, Amy és Karma közt

Amikor kiderült Lauren titka, hát én dobtam egy hátast, és akárcsak a többiek, én is kicsit más szemmel nézek a lányra. Lauren ugyanis interszex, és hormonokat szed azért, hogy a női részét erősítse. Ezen információ pedig tényleg más színben mutatja meg a karaktert, az összes eddigi és jövőbeli tettét. Örülök, hogy nem hagyták őt meg “egyszerű szőke ribancnak“, hanem elmélyítették. Így kell ezt! Legjobban pedig az a jelenet tetszett, amikor elmondta a titkát a “csicskásainak”, akik megölelték őt, elkezdték sorolni a saját bajaikat, mire előjött a tipikus, beszólós Lauren. Imádtam :)

A többiek szála is pörög rendesen, Amy karakterét pedig egyre érdekesebbnek látom. Szerettem az anyjával való kapcsolatát, annyira sajnáltam őt az anyja miatt, és a legszebb az egészben, hogy valahol anyut is meg lehet érteni. Amy egyértelműen össze van zavarodva, az sem lepne meg, ha rájönne, hogy biszexuális. (És akkor tényleg megvalósul az a hármas… :D ).

Kíváncsi vagyok mikor derül ki az Amy – Liam szexeltek titok, már egyre többen tudják, szóval csak idő kérdése. Gondolom ez lesz a novemberi félévadzáró cliffhangere. Liam eddig elég szürke karakter volt, aki azon túl, hogy nagyon dögös nem adott túl sokat hozzá a történethez. A magánéleti szála, az, hogy a nővére az édesanyja nagy dobás volt, tetszett az is, hogy mindezt Amyvel éli át, van egy olyan érzésem, hogy most egy szerelmi háromszöget építenek. Bejött az is, ahogy összeveszett Shane-nel és besértődött, bár ott meg pont azt vártam volna, hogy egy “pasisabb barátot” akar magának, mint amilyen az új csóka is.

Remélem Shane is kap már egy önálló szálat
Remélem Shane is kap már egy önálló szálat

Tényleg, vannak új szereplőink, akik egyelőre nem sok vizet zavarnak, bár a feka csávó szimpatikus, különösen amikor egy jelenetben van Laurennel. Amit viszont sajnálok, hogy Shane nem kerül előtérbe. Remélem – Laurenhez hasonlóan – ő is kap majd valamilyen saját szálat. Ideje lenne már Shane karakterét kilibbenteni a “jókat beszólok, jó barát vagyok” titulusból. Reméltem, hogy a szerelmi kapcsolata a szűzességet fogadó sráccal majd lehet ez a pont, de sajnos nem így lett. Alapjáraton pedig érdekes a srác, kezdjenek is vele valamit az írók!

Értékelés: 10/10
Számomra a Faking It továbbra is nagyon jó szórakozást jelent. Szeretem a főszereplőket, örülök a komolyabb témák behozatalának, ahogy annak is, hogy mindezek mellett megmaradtak a sírva röhögős poénok is. Csak ne okozzon csalódást az évad második fele! :)

4439 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Nálam a sorozatban továbbra is Shane a legjobb karakter, aki remek párost alakít Laurennel és nekem speciel a kedvenc jeleneteim közt van torony magasan mikor ők ketten alkotnak valamit és ebben az évadban bőven lesz ilyen (nem akarok spoilerezi). Egyébként amilyen irritálóan indult Lauren karaktere az első évadban az egyik legszínesebbé nőtte ki magát, a titka meg tényleg nagy csattanó volt.
    Ha nagyon őszinte akarok lenni, engem a sorozatban leginkább Karma idegesít.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here