Főoldal Hírek Boldog születésnapot! – Kovács Kati 70 éves!

Boldog születésnapot! – Kovács Kati 70 éves!

0
Oszd meg!

Minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője, Kovács Kati tegnap ünnepelte a hetvenedik születésnapját. A nevéhez olyan kortalan slágerek fűződnek, mint a Most kéne abbahagyni, Nem leszek a játékszered, Találkozás egy régi szerelemmel, Ha legközelebb látlak vagy az Úgy szeretném meghálálni.

kovacs-kati-70

Az énekesnő a Ki mit tud? tehetségkutatón tűnt fel, 1965-ben első díjat nyert, azóta megkapta a Liszt Ferenc-díjat, Budapest díszpolgára lett, Magyar Köztársasági Érdemrendi tisztkeresztje díjat kapott, Artisjus Életműdíjat, idén pedig Kossuth díjat is. Kati azon énekesnők közé tartozik, akik külföldön is nagy sikert arattak, az 1972-es Drezdai Nemzetközi Fesztiválon első helyezett lett, akárcsak két évvel később, az írországi Castlebar Song Contesten. Angliában és Németországban is a legnépszerűbb külföldi énekesnő díjat nyerte el.

Kovács Kati tegnap lett hetven éves, és még mindig aktív énekesnőnek számít. Fellép a Sziget és a Volt fesztiválon, 2013 őszétl a No Commerce zenekarával indult koncertturnéra. A Dal eurovíziós nemzeti dalválasztó zsűrijének is a tagja lett, több köztévés műsorban is feltűnt már. Mi mást is mondhatnék még, boldog születésnapot drága Kovács Kati! Alább pedig a slágereiből találtok némi ízelítőt, lefogadom, hogy a legtöbbet még a legfiatalabbak is ismerik :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here