X-Faktor 2014: Második döntő – ÉLŐ BLOG

  40
  Oszd meg!

  Úgy döntöttem ma is előrukkolok egy X-Faktoros Élő Bloggal, köszönhetően annak, hogy a múlt hetit sokan elolvastátok (már több, mint 7.500 oldalletöltésnél tart), no meg annak ellenére, hogy melós Élőzni, én nagyon szeretem csinálni :)

  A mai este a “Szeretlek is, meg nem is” jegyében telik a dalválasztások terén, tizenkét produkcióra számíthatunk. Múlt héten meglepően jól teljesítettek az énekeset, de ne feledjük, ez lesz az első olyan döntő, hogy csak egy hetük volt felkészülni az adott feladatra, úgyhogy kíváncsian várom miként teljesítik majd a kihívást.

  Szóval, hajrá, nemsokára kezdünk! Ha valamilyen technikai baki adódna, azt Facebookon jelzem, de remélem ezen a héten is megússzuk. Ha van időtök, kedvetek, csatlakozzatok hozzám az Élő Blog során, de máskor is visszaolvasható a teljes cikk. Jó szórakozást.

  02-sor

  Szabó Zsófi és Istenes Bence | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Szabó Zsófi és Istenes Bence | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 20:00 – Vicceskedő videóval indított az X-Faktor, amiben Istenes Bence exei tűntek fel. Nagyon funny :) Most a szereplőket mutatják be.

  – 20:03: Hm, úgy tűnik Szabó Zsófi nem csak az X-Faktor kísérőműsorában lesz majd látható, hanem az X-Faktort is vezeti. Most nem azért, de nem sok mindent tedd le az asztalra ahhoz, hogy máris műsorvezetői posztot kapjon egy nagy nézettségű élő showban. De lehet én gondolom rosszul. Ja, a Celeb vagyok, ments ki innen-es utalások meg csillagocskák, beszélgetések elég gázak. Keresztpromó… Mehh.

  – 20:06: Ó, de vagány, Tóth Gabi beállós póza nagyon brutál :D

  – 20:08:Nagyon hiszek bennük, jók lesznek ma. Minden héten egyre újabb arcukat mutatják meg” – süvíti Gabi. “Túléltük a párbajt, bizakodásra ad okot, mert minden ami nem pusztít el, az megerősít” – vigyorog Szikora. “Sok színházi munkám van, de nem a mennyiség számít, hanem a minőség” – tér ki a lesz-e időd a mentoraidra kérdés elől Alföldi. “Jól érzem magam, minden rendben van, panaszkodni nincs okom” – mondja Little G, miután Szabó Zsófi boldogan bejelenti, hogy mindketten újak.

  – 20:09:Idén sokkal-sokkal kevesebbe kerül egy szavazat, csupán 195 ft” – mondja Bence megszégyenítve a Viva TV-s ‘telefonálj és nyerj és találd ki, melyik betű hiányzik a ci-i szóból‘. Ja, ez ciki, de azért respekt, hogy olcsóbb az sms. Jövőre már remélem itt is telefonos applikációs cucc lesz. Ingyen!

  02-sor

  Szabó Richárd | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Szabó Richárd | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 20:11 – Szabó Richárd:Az igazi tehetségekből a színpad a legjobbat hozza ki. Ez a legjobb, egy nagy meglepetés” – konferálja fel a srácot Alföldi. “Jó volt látni, hogy sikerült teljesítenem a mentorom elvárásait” – szól Szabó. Most pedig táncolni fog és bulit csinálni, hát, arra kíváncsi leszek. “Annyira mindent meghazudtolóan rendben van” – röhög Alföldi. Ez medvetánc lesz :D

  – 20:15: Miért énekel angolul egy olyan srác, akinek a kiejtése ennyire béna? Oké, ez nem Bikicsunáj szint, de ahhoz közelít. Amúgy jól áll neki ez a vidámabb dal, a színpadot is meglepően jól uralja a lányokkal kooperálva. Sokkal jobban tetszik most, mint a múlt héten, de valahogy továbbra is sok nekem ez a srác.

  – 20:17:Ricsikém, laza voltál, mint a rigalánc. Így kell elkezdeni egy versenyt” – vigyorog Gabi, aki korábban is látta a srác csibészségét. Hol? Az áriák között? Szikora úgy érzi, mintha Smukk Andor kampányfilmjét látta volna. “Nagyon hullámzó a teljesítményed, ez most nem volt jó, elég komikusnak tűnt” – köszönöm szépen Little G. Szabó arcáról meg a vigyor úgy szaladt le, hogy azt le kellene menteni gifbe. “Itt nagyon sokszor ordibálás volt, nem éneklés” – zárja sorait egy vita után Little G.

  – 20:18: Szabó Zsófi mennyivel mélyebb hangon beszél, mint a dzsungelben. Hát nem egy Ördög Nóra, de majd az RTL kineveli.

  02-sor

  Ilyés Jennifer | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Ilyés Jennifer | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 20:20 – Ilyés Jennifer:Az emberek általában a külsőm alapján ítélnek. Úgy gondolják nincs lelkem, nincs szívem” – panaszkodik Jennifer. Szikora meg az énektanár is kitér a lélekkérdésre. Amúgy ha attól félnek, hogy lelketlenül énekel, mi a francért nem kap tingli-tangli popdalokat? Miért nyomatnak vele áriát?

  – 20:22: Naná, áriázik, érzelmes dallal jön. Színészkedik, az arcával próbálkozik, de hát, izé… Most hangban sem valami jó. Úgy érzem rajta, hogy erőlködik, ez pedig nem tesz jót a produkciónak. Továbbra is sokkal szebb, mint ahogy énekel. Pláne így, hamiskásan. Ez a fejhang meg fájt, mi a ráknak tapsolt rá a közönség? Néző vagyok, ments ki innen!

  – 20:24:Először a verseny folyamán láttam a lelked, gratulálok. Voltak énekhibák” – mondta Little G. “Most már vannak érzelmek, de úgymond általánosak” – Alföldi kitért arra is, hogy a letérdelés sok volt. “Gyúrni kell még ezt, a lelkedet. Jó produkció volt, szép vagy” – naná, hogy Gabi is a külsőt emeli ki. “Az érzelmek húrjain tudtál bazseválni” – Szikora mondta így, hogy bazseválni. Jennifer pedig azt elemzi, hogy múlt hét óta elmentek a lelki dolognak a hang ellenére. Hát azt hallottuk!

  02-sor

  Andelic Jonathán | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Spoon | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 20:26 – Spoon: Jönnek a cuki fiúkák! “Ők nem egy fiúcsapat, hanem egy igazi négytagú zenekar” – mondja Gabi. Lehet a streamem rossz, de a kisfilmben futó háttérzene nálam hangosabb, mint Gabi és a többiek hangja. Nálatok is ilyen? Te, remélem ezek nem One Directiont énekelnek. “Nekem van egy olyan félelmem, hogy sok ember előtt énekelni, és megnyitni. Őszintének lenni szerintem nehéz, nem mindig merek” – mondja a cuki énekes fiú akinek fingom sincs mi a neve.

  – 20:29: Megint egyforma ruhácskákban vannak… Nagyon tetszett a színpadi kép az elején, ahogy a sötétből hirtelen “megvilágosodtak” a cuki fiúk. Hangilag most mit mondjak? Becsukom a szemem, és nem vagyok elragadtatva, ezért inkább nyitva tartom. És az úgy jobb :D Annyit azért elmondanék, hogy most sokkal erősebbek, mint a múlt héten. Most pedig nagyon röhögök azon, ahogy Gabi dobálja magát a mentorszékén. LOL.

  – 20:31:Nagyon aranyosak, jóképűek vagytok. Végül is jó az, amit csináltok. Szerintem ez egy átlagos produkció” – mondta Little G, mire Gabi ki is borul, hogy a zenekaroknak nehezebb az X-Faktorban, mert nem csak egy énekesről van szó. Ja Gabikám, ezt tavaly te sem vetted észre. “Nagyon nagy lehetőség van magukban. Nem lehet ennyire a komfortónában maradni, akkor van tétje. Akkor hat igazán. Magukban ott van… fiatalok, mitől félnek?” – Alföldi is kritizál. “Ti, mint négy kis kanál, bátortalanul nyúltatok bele” – oké, Szikorától nem idézek, nem tud beszélni ez az ember! Most azt akarja, hogy odáig eljussanak a kanalak, mint a ByTheWay. Hát az nehéz lesz. LOL Zsófi hogy beszólt, hogy időben maradjanak. Gabi nem tudott megszólalni. “Én elképzeltem minden fájdalmamat életemben” – mondja az énekes. “Sok fájdalmad volt?” – reagál Zsófi. “Hát látod a haját” – dobja le a bombát Istenes Bence. Behalok :D Vá, de feszítenek a srácok a voksokért :D

  02-sor

  Andelic Jonathán | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Andelic Jonathán | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 20:35 – Andelic Jonathán:Az X-Faktor a legjobbat hozta ki belőle, nagyon jó formában van” – konferál Little. “Most indult be igazán bennem a versenyszellem. Nem a többiekkel, hanem magammal szemben” – mondja Andelic. Kíváncsian várom hogy produkál.

  – 20:37:  Hm, most ő is táncosra vette a figurát. No neki ez a váltás jobban összejött, mint Szabónak. Hangban továbbra is jó a srác, mozgásban sem rossz. Az egyetlen problémám, hogy kicsit modorosnak érzem, de nem olyan mértékben, hogy az nagyon zavaró legyen. Fejlődés a múlt héthez képest. Tényleg jó ez a mezőny (kivéve Jenniferke). Könyörgöm, ezeket a dal végi kacsintásokat felejtsék már el!

  – 20:40:Ez teljesen rendben van, hogy táncol, nagyon jól áll neki, de kicsit túl lett táncoltatva” – mondja Alföldi. “Annyira erős karakterű előadó vagy, ha önmagad csinálsz egyedül valamit, az egy csoda. A kevesebb több” – mondja Gabi. Szikora a kincsekről beszélt, ez már The Voice Somló Tamás szint. “Nem másolsz, nem koppintasz, a saját stílusodban adod elő” – nyal mélyre Little G. Pár másodperccel később Szabó Zsófi süvít elmélyített hangon.

  – 20:41: Reklám.

  02-sor

  Tha Shudras | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Tha Shudras | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 20:50 – Tha Shudras: Akik elvileg nagyon szépek, legalábbis Gabi szerint. “Mi egy szerelmes számot fogunk előadni” – mondja az egyik, és rájátszanak erre a bolygós cuccra, nyomatják a maszkokat, és vá. “Gabival jól tudunk együtt működni, mert ő is egy másik bolygóról jött, mint mi” – mehh. Ez az anyus szkeccs cuki volt.

  – 20:53: Eddig tetszettek a feldolgozásaik, de ez most elég erőltetett és gyenge. Nem tetszik a zenei alap, túl rockos lett, az énekes sem remekel. Sajnálom ám, mert a hülye maszkjaik ellenére eddig szerettem, amit csináltak. Hát ezt most nem.

  – 20:57:Nagyon bírtam, azt a fajta zenét, ami szólt. Viszont a kapitány olyan, mintha kicsit fáradt lenne. Erőtlen volt” – igaza van Alföldinek. Hát ez kész, Szikora beszéde közben Gabi olyan lesajnáló fejet vág, hatalmas :D “Nagyon jó zenét csináltok” – mondja Little G. “Csodállak titeket, büszke vagyok rátok. Az a fajta alázat, zeneiség, hanghatás, amit te tudsz, de kell ez is. Szerintem nagyon szexi voltál baby” – üvölti Gabi. Szabó Zsófi meg nagyon örül, mert tudja a zenekar tagjainak a hülye álneveit. Hát bakker, ez a dolga, hogy tudja.

  02-sor

  Horányi Juli | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Horányi Juli | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 20:59 – Horányi Juli:Kíváncsi vagyok lesz-e olyan hét, amikor nem könnyezem meg a produkcióját. Erre egy kicsit várni kell” – konferál Little G. “Mindig vártam rá, hogy egyszer egy ilyen produkcióban fogok énekelni, de sosem mertem elhinni. Most már elhiszem, mert ez a valóság” – mondja Juli, aki nagyon élvezi az énekórát a rappelő kutyákkal. De jó ilyen vidámnak látni ezt a csajt.

  – 21:02: Általában azt pártolom, ha egy előadó kilép a komfortzónából, és valami olyan oldalát mutatja meg, amit eddig nem láthattunk. Horányi Juli viszont a kivétel. Mert neki annyira fekszenek ezek az érzelmes, szívbemarkoló dalok és előadások, hogy nem is akarok ugrándozós popslágert látni tőle. Utóbbit hagyjuk meg a lelketlen Jennifernek, Horányi pedig továbbra is énekeljen ugyanígy, ennyire gyönyörűen, meghatóan, tele lélekkel és csodálatos érzésekkel. Köszönöm az élményt.

  – 21:04:Amit mi láttunk, az csodálatos volt” – mondja Szikora, akit szintén elbűvölt Juli. “Most végre éreztem, hogy neked is úgy tud fájni. Köszönöm, hogy beengedtél” – szól Gabi, Alföldi pedig repült Julival tovább. “Kitűnő énekesnő vagy, elképesztő téged hallani. Tökéletes harmóniában vagy” – dicséri Little G. És most látom Juli papíros ruháját, nagyon menő!

  02-sor

  Borbély Richárd | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Borbély Richárd | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 21:06 – Borbély Richárd: Na jó, ebből nem tudok idézni. Folyamatosan bevágják a mentorok korábbi kommentjeit. Most éppen arról beszélnek, hogy van valamilyen fal, amit le kellene bontania. “Nem kell kontroll, engedni kell” – mondja Alföldi. Valamilyen falat akarnak berobbantani, remélem a Wrecking Ballal, kíváncsi lennék hogy adja elő. “Most felvállalom magam, kíváncsi vagyok az emberek mit mondanak erre?” – ó, drágám, coming outolsz?

  – 21:08: Mennyivel jobban áll neki ez a frizura, mint a múltheti göndörkés. Szeretem ezt a dalt, nem egy Wrecking Ball, de jól állt neki. Erőteljes az előadás, képes arra, hogy az egyedüli jelenlétével megtöltse és élettel telivé tegye a színpadot. Az arcmimika néha sok, biztos a szakmájából adódik. (Színész a srác). Hangilag amúgy sokkal kiegyensúlyozottabb, mint a múltkor, kevesebb a hamis hang, de néha megbicsaklott. Pláne az “oh, nooooo” részeknél. Jobban áll neki amúgy, amikor a magas hangokat hajlítással zárja le, kevésbé tűnik ordibálásnak, mint amúgy.

  – 21:11:Drága Richárd, ez nagyon egyben volt. Elvarázsolt a mosolyod. Mosolyogj sokat, mert jól áll” – és Gabi is majdnem belézúgott. “Ilyen dalt nem mindenki mer. A hangod nem parízel, egy frankó hang” – LOL Szikora. “Ez a legjobb produkciód volt a versenyben” – dicsér Little G. “Nagyon jó volt, majd sírunk együtt” – röhög Alföldi. Zsófi már támad is, ezer wattos vigyor, elmélyített hang, túlzott lelkesedés. Lesz ez még jobb is.

  02-sor

  Tóth Andi | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Tóth Andi | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 21:15 – Tóth Andi:Ezerwattos tinilány, aki ösztönösen tud a színpadról mindent” – konferál Szikora. “Laza voltam, hála Isten, ha izgultam volna, ráfaragtam volna a produkcióra” – mondja Tóth Andi és bevallja, hogy már átélt szerelmi csalódást. Nohát. Most rockról lírikus szerelmi dalra vált. Kíváncsian várom!

  – 21:17: No, a mai szerkója és sminkje után semmi sem menti meg ezt a kiscsajt a modell léttől. Minden adottsága megvan hozzá, de az énekléshez is. Most tudtam legjobban koncentrálni a hangjára, amit továbbra is imádok. Annyira ösztönösen csinál mindent, és olyan sok lélekkel és tiszta energiával énekel, amit öröm hallgatni. Hihetetlen, ez a lírai oldal is ennyire jól áll ennek a lánynak. Őstehetség.

  – 21:19:Megpróbált felnőtteskedni, miközben az a cunami magában, hogy vállalja a 15 éves lényét” – Alföldi, nagyon kritizál, szavai elsősorban Szikorához szólnak. “Óvatosan a magassarkú cipővel, a színpadról lejövéssel, ez sokat tud rontani. Sajnálom, mert tudom, hogy több van benned” – ahogy Tóth Gabi is. “Ennek a számnak egy kicsit érnie kell” – Little G-nek sem jött be. “Te vagy a műsorunknak a szeme fénye.” – véd Szikora. Jajj, és Andi nehogy elsírja magát. Nahát, de fura, én annyira imádtam ezt az előadást.

  – 21:20: Reklám.

  02-sor

  Benji | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Benji | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 21:32 – Benji:Szerintem nagyon jót fog tenni nekem az X-Faktor, megtanulhatom, hogy lehetek jobb előadó” – mondja Benji. Most pedig azon aggódik, hogy ki tud-e nyílni, és nehéz esetnek is tartja Alföldit, nem érti mire gondol. “Ne tartsa páncélként maga előtt a hangját” – hát ja, ezt én sem értem. Szegény srác :D

  – 21:34: Emlékeztek a válogatására? Ő volt az a srác, aki azt mondta, hogy Grammy díjakat akar nyerni, az a legfőbb vágya/álma. Hát kérem szépen, hétről-hétre egyre inkább elhiszem, hogy Benji egyszer Grammy díjat fog nyerni. Csodálatos a hangja, engem teljesen magával ragadott az előadása.

  – 21:37:Örülök, hogy bevállaltál pár hamis hangot, mert sokan azt mondják, hogy playback a műsor” – mondja Szikora. LOL, hát Jennifer erről már gondoskodott bőven :D “Nekem most ez egy kicsit lapos volt” – mondja Gabi. “Nem uralod a színpadot, ezt hiányolom” – kritizál Little G. Hm, úgy tűnik a mentorokat nem nyűgözte le Benji produkciója.

  02-sor

  Jakab-Péter Izabella | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Jakab-Péter Izabella | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 21:39 – Jakab-Péter Izabella:A mezőny egyik legangyalibb teremtése, akiből ma egy kis ördög előbújik” – konferálja fel Szikora. “Úgy álltam fel oda a színpadra, hogy amíg engem nem juttatnak tovább, le nem szállok onnan. Szerencsére ez sikerült” – örül Bella. Szeretne még minél többet mutatni abból, amire képes. “Eddig az angyalkás énemre került a hangsúly, de most eljött az ideje, hogy megmutassam, ott van bennem az ördög is” – no, erre kíváncsi vagyok.

  – 21:42: De jól áll ennek a csajnak ez a vagányabb stílus, akárcsak a dal. Jó a szerkó, jók mellette a táncosok (bár korántsem tűnnek olyan helyesnek, mint a Sztárban sztár táncosai). Mozgásban is ütős Bella, hangban pedig olyan közepes. Néhol beugrott egy-egy hamis hang, de alapvetően tisztán tolta végig. Bejött amit csinált. Örülök ám annak is, hogy más színezetet kapott általa a dal, mint Dér Henitől. Nem azt mondom, hogy jobb. Azt, hogy más, és ez fontos, ha a saját képükre tudják fordítani az adott dalt az előadók.

  – 21:45:Egy teljesen más arcodat mutattad, és ennek nagyon örülök. Az alsó hangtartományban csúszkáltál néha-néha, de nagyon jó volt” – imádom Little G szakmai kritikáit. “Ez a szabadság és lazaság a jó irány. Remélem nem sértő, ha elmondom, elképesztő lábai vannak” – de cuki ez az Alföldi. “Végre, valaki ki mer lépni a komfortónájából. Nagyon tetszett” – röhög Tóth Gabi. “Nekem tetszelődtél” – de köcsög ez a Szikora, hogy az erdélyi tájszóláson viccelődik.

  02-sor

  Nagy Richárd | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Nagy Richárd | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 21:47 – Nagy Richárd:Sokkal jobb kiállni úgy, hogy az ember saját magát kíséri. Kevésbé izgultam így, tudtam, hogy mindent én fogok csinálni, és minden rám van bízva” – mondja Richárd. Nohát, örülnek annak is, hogy Majka is posztolta a múlt heti előadását. “Ha már ennyi munkát belém fektet, szeretném, ha büszke lenne rám. Remélem ezt így is fogja érezni“. De jópofa ez a srác.

  – 21:49: Drukkoltam, hogy magyarul énekeljen most is, eddig az állt neki nagyon jól. Nem vészes az angol kiejtése, de sokkal jobban odacsapott eddig, amíg az anyanyelvén énekelt. Ez az előadása korrekt volt, de semmi extra. Tipikus popsztáros fellépés, ami simán vállalható, hamis hang és sallang-mentes, de semmi olyan extra, mint a Belehalok, vagy a mentorházas produkció esetében.

  – 21:52:Most legszívesebben lenyomnék egy szép nagy puszit a szép orcádra” – LOL Tóth Gabi. “Nagy Ricsi, tényleg nagy voltál” – Jézusmária Szikora Róbert. “Dalterminátor, Rambót ma te adtál a műsornak” – hát ez kész Szikorának elszállt az agya. “Mindent beleadsz, így kell csinálni” – dicséri Little G, Alföldi meg nagyon elégedetten bólogat. És nagyon büszke is. “Most sajnálom igazán, hogy elmúltam 18 éves. Gabi, pacsizhatunk, ez a fiú tud valamit” – nahát, Zsófi kezd egyre szimpatikusabb lenni :)

  02-sor

  Kállai-Kiss Zsófi | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Kállai-Kiss Zsófi | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 21:54 – Kállay-Kiss Zsófi:Rengeteg akadályon van már túl. Igazán megérdemli azt a sikert, ami itt várhat rá. Megérett a Zsófi, ez a műsor adja meg neki a lehetőséget, hogy végre meg is mutathassa” – szól Little G, aki Zsóficicának hívja a lányt. Zsóficicának…  Most nyomatják a bulvárfaktort, szerelmi csalódás a téma.

  – 21:56: Ez az első alkalom, hogy igazán tetszik ennek a lánynak az előadása. Ez az első alkalom, hogy nem látom őt lelketlen profinak, hanem csak egy lánynak, aki nagyon jól énekel, és lecsupaszítja a lelkét a színpadon. De örülök ennek a pozitív “csalódásnak”. Remélem ezek után marad a magyar nyelvnél, és a hasonszőrű daloknál. Bár a kiabálós éneklést nem csípem továbbra sem. Az a rész viszont, amikor “beszélve énekel” annyira kifejező!

  – 21:59:Bátor volt ez a számválasztás. Nagyszerűen ideidézted a ’60-as évek táncdalfesztiválját. Számomra is ismeretlen volt a dal” – nahát Szikora, miről beszélsz? “Nekem nem idézett táncdalfesztivál hangulatot, nem éltem a ’60-as években. Bennem felidézte azt, amit én is többször megéltem az életben. Gratulálok a mentornak, hogy bevállalták ezt a dalt” – ó, Alföldi <3 Gabi köszöni az élményt. “Nagyon ragaszkodtál ehhez a számhoz, alig vártál, hogy magyarul énekelhess, és a hallgatók érezzék és értsék miről énekelsz” – mondja Little G. Bizony ezért kellene minél többször magyarul énekelni. Nem 12 produkcióból 2-ben…

  – 22:00:Annyira ügyes vagy Zsófi egész nap, ez az első műsorvezetésed” – mondja Bence. Hát jah, ahhoz képest tényleg jól nyomja, sokkal jobban, mint Csobot Adél. A sztárfellépő Rácz Gergő lesz, remélem acapellában nyomja majd. Reklám!

  – 22:13: Most ismétlik a ma esti előadásokat. A legjobban Horányi Juli, Kállay-Kiss Zsófi, Tóth Andi és Benji tetszett, a legkevésbé pedig a Tha Shudras és Ilyés Jennfier. Remélem ők mennek majd párbajozni.

  – 22:17: Most is kaptunk egy teljesen vállalható közös produkciót, amiben igazából senki nem emelkedett ki, de jó volt hallgatni. Bár, most, hogy Horányi Juli már a sokadik szólót kapja, meg kell említeni, hogy mennyire jól áll neki. Az pedig, hogy Jennifer az egyetlen sorában is képes volt hamis lenni, röhej. De legalább nagyon szép. (A második szóló sora már jobban sikerült).

  – 22:20:Elképesztő volt, le vagyok nyűgöződve” – szól Szikora. “Tele van a szívem” – vigyorog Alföldi. “Büszke vagyok a srácokra, és megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek, aki a háttérben dolgozik” – de jó fej volt Gabitól, hogy ezt is megemlítette. “És ez az utolsó szám mennyire szép volt, őrület” – mondja Little G.

  02-sor

  Rácz Gergő az X-Faktorban | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  Rácz Gergő az X-Faktorban | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 22:25 – Rácz Gergő a színpadon: Ezen a héten ő a sztárvendég, és örülök neki, hogy itt van. Nagyon szeretem a csóka munkásságát, a tavalyi Dalos dalát pedig még mindig szívesen hallgatom. Ez az új nótája nem annyira erős, de lehet, hogy csak többszöri meghallgatás után érik be. Mindenesetre a színpadi kép, az acapella elemek behozatala nagyon tetszetős. Van egy olyan érzésem, hogy a 2015-ös A Dal sem telik el Rácz Gergő nélkül.

  – 22:28: Recap a múlt heti kiesős cuccról, a szereplők narrálják, hogy mennyire nehéz nekik az eredményhirdetés.

  – 22:30: A szavazás lezárva, színpadon a 12 döntős és mentoraik.

  – 22:35: A ma esti biztos továbbjutók: Kállay-Kiss Zsófi (totálisan megérdemelten); Jakab-Péter Izabella (bizony, megéri magyarul énekelni);  Tha Sudras (nem örülök), Borbély Richárd (most nem emelte fel Alföldit, ne már :D); Spoon (naná, a cukik továbbjutnak :)); Nagy Ricsi (kérlek, jövőhéten magyarul csapasd); Horányi Juli (sima ügy); Szabó Ricsi (micsoda meglepetés…); Benji (igen!). Már csak hárman vannak, és ha megint Jennifer megy tovább, hát behalok.  Utolsó továbbjutó Tóth Andi (megérdemelten).

  – 22:36: A ma esti párbajozók tehát Ilyés Jennifer és Andelic Jonathán.

  02-sor

  A ma esti párbajozók | Fotó: RTL / Kovács Tamás
  A ma esti párbajozók | Fotó: RTL / Kovács Tamás

  – 22:47 – Ilyés Jennifer:Nagyon kevés ilyen igazi, súlyos gyémántot talált az X-Faktor” – konferálja fel a lányt Szikora Róbert. Hm, Jennifer is érzi a tétet, mert most már látok benne érzelmeket, de sok hamis hangot hallok, úgyhogy egyértelmű a távozása. Már meg is írtam a kieső posztját, amit az adás után közzéteszek.

  – 22:52 – Andelic Jonathán:Nagyon nagy ritkaság nem csak Magyarországon, hanem bárhol a világon. Saját hanggal, saját egyéniséggel” – konferál Little G. Komolyan olyan dalt énekel, aminek az van a dalszövegében, hogy “Nem akarok tovább itt maradni, nem akarom ezt a játékot játszani?”. Az előadása amúgy szokatlanul erőtlenül kezdett, de aztán belejött. Szikora is szomorkásan bólogatott a dal közepén, hát ja, Jennifer esélytelen.

  – 22:58:Nagyon szépen énekelsz, nagy lélek van ott. Büszke lehet a közösség, hogy te Istent dicsőíted a színpadon. Ez neked egy hivatás. De nem biztos, hogy itt kellene a hivatást gyakorolnod, hanem a gyülekezetben” – de kemény most Szikora. Jennifer lelkét szerinte megsebezték, és naná, hogy neki kell maradnia szerinte. “Nagyon tehetséges fiatal énekesnőnek tartalak. Hallottam már ennél jobbat is, de ami fontos veled kapcsolatban, hogy nem érzem igazán az egyéniségedet. Nem érzem, hogy kivételes lennél” – Little G Jennifer távozását favorizálná. “Jennifer, elmondtad, hogy mennyi mindent kipróbáltál az életben, és mennyire érdekel a művészet, a modellkedés. Neked reflektorfényben van a helyed.” – Gabi spirituálisan hisz Jotában, ezért Jennifert küldené haza. “Jennifer, magának ezt kell csinálnia, bátornak kell lennie, felborítani az asztalt, megtalálni a saját útját. Az, hogy jól elénekel egy dalt, az kevés. Muszáj látnom a verejtéket, a küzdelmet, a szenvedést” – így Jennifer megy haza. Nem fog hiányozni.

  – 23:03: No, véget ért a ma esti adás is. Szkeptikus voltam, az elején gyengélkedett is, de aztán nagyon belejött a műsorvezetésbe Szabó Zsófi. Őszintén szólva nem bánnám, ha jövőhéten is itt lenne. Az adásból kiesett Jennifer pedig tényleg nem fog hiányozni, de drukkolok a modellkarrierjéhez. Jövőhéten pedig újra X-Faktor, egy Élő Bloggal várlak titeket akkor is. Köszönöm, hogy velem tartottatok :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here