Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok X-Faktor 2014: Első döntő – ÉLŐ BLOG

X-Faktor 2014: Első döntő – ÉLŐ BLOG

61
Oszd meg!

Bizony, eljött a mai nap is, itt az X-Faktor ötödik évadának az első élő adása. Ma egy Élő Bloggal emlékezünk meg az eseményről, akárcsak holnap, amikor valakit búcsúztatni fogunk.

Többen és többször is említették, hogy a mostani az X-Faktor legerősebb mezőnye. Hm, van benne valami, tényleg sok a jó hang, de… Párszor már leírtam, és tényleg fontosnak tartom, hogy ne feledjük el. Szép és jó, ha a válogatón és a táborban/mentorházban jól énekelt valaki, de élő adásban bizonyítani már nehezebb. Éppen ezért számítok ma egy-két csalódásra, de remélem minél kevesebbet “gyűjtünk majd be”.

elo-blog

Ma eldől az is, hogy a négy tiszta lapos versenyző körül ki kerülhet be. Bő egy hétig szavaztatok a blogon. Úgy tűnik, hogy ti Benjinek drukkoltok, ő szerezte meg a voksok 47%-át, míg Gwendolyn 43%-ot gyűjtött be. Úgy látom Horváth Krisztiánt (7%) és a Rosweoodot (3%) nem szeretnétek a döntőben látni.

Arról is voksolhattatok, hogy ki a kedvencetek a tizenkét biztos döntős közül. A top háromba Tóth Andi (21%), Nagy Richárd (20%) és nagy meglepetésemre a The Shudras (10%) került, míg a többiek 7% alatti eredményeket értek el. Kíváncsian várom, hogy pár hét múlva, amikor már csak hatan lesznek, hogyan oszlanak el a voksok.

Nos, pár óra és kezdünk. Sokáig fog tartani a műsor, ébernek kell lennünk, de megoldjuk, igaz? Stream-ről nézem majd az adást, így talán egy-két perccel le leszek maradva. Remélem a technika ördöge sem viccel meg minket! Szóval, ha van kedvetek csatlakozzatok hozzám az Élő Blog során, de bármikor visszaolvasható a bejegyzés.

02-sor

A Tiszta Lapos versenyzők | Fotó: RTL Sajtóklub
A Tiszta Lapos versenyzők | Fotó: RTL Sajtóklub

– 20:25: Ahogy az várható volt, csúszik a műsor a Celeb vagyok, ments ki innen miatt. Most pár perc reklám. Fantörpikus! Ami viszont jó hír, hogy holnap nem lesz X-Faktor, ma már az is eldől, hogy ki esik ki :)

– 20:33: No végre kezdünk. Némi múltidézés, egy kisfilmmel nyitunk az eddigiekről. “Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a három emberrel dolgozhatok” – mondja Alföldi. “Izabella, az angyalarcú bandita, Jennifer a végzet asszonya, Andi, a rocker gimnazista, szerintem tarolni fogunk” – Szikora Róbert okkal tűnik magabiztosnak. “Azért hiszek maximálisan a versenyzőimben, mert három kiforrott egyéniségről beszélhetünk” – szól Little G. “Az idei év más lesz. Nem csapatok, hanem zenekarok vannak. Hiszek bennük” – mondja Tóth Gabi.

– 20:36: Közös produkcióval nyitunk, Istenes Bence is beszállt énekelni. Nem is olyan rossz.

– 20:40:Most nyilván könnyebb dolgotok volt, mert megadtam az elejét” – viccelődik Bence. Hm, egyelőre úgy tűnik egyedül is boldogulni fog. A Spoon srácok meg de helyesek! Bence be is szólt a mentoroknak. Ő sincs megelégedve a tiszta lapos mezőnnyel. Wow, respekt Bence, kimondtad amit az ország gondolt.

– 20:43: LOL. Szóba hozták Sixx kritikáit a comment:com-ról. Nagyon poén :D Érkeznek a mentorok a színpadra, Tóth Gabi ugyanúgy állt be, mint tavaly, sírva röhögök :D

Az X-Faktor mentorai | Fotó: RTL Sajtóklub
Az X-Faktor mentorai | Fotó: RTL Sajtóklub

– 20:47: A mentorok elregélték, hogy büszkék a mentoráltjaikra. Most a tisztalaposok miatt kampányolhatnak a mentorok. Alföldi -> “Benji született tehetség.” Tóth Gabi -> “Földreszállt angyalok“. Szikora Robi -> “Az ország egyik legjobb kezdő hangjára szavazzanak“. Little G -> “Nem csak egy fantasztikus énekes, hanem egy fantasztikus ember is“.

– 20:50: Mekkora szívás lehet már, hogy mind a négyen hónapokon át készültek, reménykedtek, és még nem is énekelhetik el a dalukat. Ez annyira köcsög dolog. Benji a tizenharmadik döntős. Gwendolynnak drukkoltam, remélem a lány jövőre visszatér.

– 20:55: Wow, nagyon jót tesz a műsornak Bence vicceskedése. Jövőhéten pedig Szabó Zsófi debütál az After X műsorvezetőjeként.

02-sor

Pálinka Republik | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Pálinka Republik | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 20:56 – Pálinka Republik:Nagyon különleges energiájú zenekar, szabadságot érzek, mikor őket hallgatom. A világ kinyílik, amikor ők énekelnek” – mondja Tóth Gabi. Most pedig bemutatják a srácokat.

– 20:59: Hát, ez eléggé lakodalmas hangulat lett. Amivel igazából csak az a baj, hogy egy lakodalmas zenekar mit keres az X-Faktorban? Értem értem én a zenei sokszínűséget is, amit a zenei medley-vel akartak összerakni, de a végeredmény emiatt elég kaotikus lett. A srác hangja amúgy nem rossz, meg jó fejnek tűnnek, de ez így most kevés, bármennyire rázza magát Gabi a mentorszékben. De legalább spanyolul is énekeltek.

– 21:02:Így kell elkezdeni egy élő showt az X-Faktorban” – mondja Szikora, meg szerinte nagyon eredetiek voltak. Little G szerint hatalmas bulit csináltak, Alföldi is kiemelte a hangulatot, és őt is zavarta a medley. Üdv a klubban! “Le a kalappal fiúk, itt a helyetek az X-Faktorban” – visítja Gabi.

02-sor

Jakab-Péter Izabella | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Jakab-Péter Izabella | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 21:04 – Jakab-Péter Izabella:Ő mindig jó volt, olyan, mint egy eminens tanuló, egy angyalka. Hibátlanul énekelt” – mekegi Szikora. A kamerák most Izabella erdélyi otthonát mutatják, Brassó környékén laknak. Szimpatikus ez a lány, kíváncsi vagyok mennyire lesz jó.

– 21:07: Tényleg jó ennek a hangja, abszolút nem éreztem hamisnak, a magas hangokat pedig gyönyörűen kiénekelte. Amit viszont sajnálok, hogy az egész produkciót valahogy unalmasnak éreztem, pedig szeretem ezt a dalt. Mégis, olyan unalmasnak tűnt. Pedig Bella hangja nagyon profi. Tavaly egy ilyen jól éneklő lány sem volt a kategóriában – még az a kicsit molettebb lány sem, akinek már elfelejtettem a nevét. (Ja, tehetségek jönnek-mennek. Jövőre rá sem fogok emlékezni).

– 21:10: Technikai zavar volt, elromlott a ledfal, nem tudott időben belépni, Tóth Gabi most üvölti mindezt, és nagyon gratulált. “A kezdeti zavarok és a kicsi hamisság betudható ennek” – replikáz Little G. “Ezt a dalt te választottad Bella, én nem bíztam ebben a dalban” – legközelebb talán hallgasson a mentorára.

– 21:11: Itt az első reklám.

02-sor

Tha Sudras | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Tha Sudras | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 21:20 – Tha Shudras:Különlegesek, titokzatosak és ördögien jól bánnak a hangszereikkel. Egyértelmű volt, hogy jönnek velem az élő showba, mert kiváló zenészek” – mondja Gabi. Egyszerűen rosszul vagyok a szarságaiktól, kiver a frász attól, amit képviselnek. Utálom az ilyen vicceskedést, ráadásul marketing az egész. Nem örülök, hogy itt vannak, csak sajnos (?) jól zenélnek.

– 21:23:Reméljük, hogy nem a külsőnk alapján fognak megítélni minket, hanem az alapján, hogy zenélünk” – mondja a frontember. Hát kérlek, vedd le a maszkod, és akkor beszélhetünk, oké? Szokás szerint ez a feldolgozás is zseniális volt, akárcsak a mentorházas. Mondom mindezt úgy, hogy alapvetően nem tetszik ez a rockosabb beütés, de ahogy ők csinálják, az zseniális. Csak ez a maszkos hülyéskedés….

– 21:26:A ritmusszekció húzhatott volna egy kicsit jobban” – de amúgy bejött Little G-nek a produkció. Szikora viccelődik egy kicsit, Alföldi pedig sajnálja, hogy nem 20 éves, mert akkor ott csápolna minden koncerten. “Fiúk, eljátszani egy dalt könnyen lehet, de stílust teremteni nehéz. Ez az, ami ment nektek” – hehe, Gabi nagyon brutál fejet vág, poénos.

02-sor

Kállay-Kiss Zsófi | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Kállay-Kiss Zsófi | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 21:28 – Kállay-Kiss Zsófi:Aki évek óta dolgozik ezért, és végre eljött az ő ideje. Egy igazi díva, egy kitűnő, magabiztos énekesnő” – mondja Little G. Érkezik a színpadra Danics Dóra legjobb barátnője. Eddig olyannak tűnt, akárcsak a BFF-je. Kiváló hang, érzelem nuku. No majd eldől ma este hogy produkál.

– 21:31: Oké, ez kellett ide! Nem egy nagy ária amihez érzelmek kellenek, mert úgy tűnt eddig, hogy az neki nincs. Viszont ez a dal nagyon jól passzolt hozzá, a táncosok izgalmassá tették a színpadi képet, Zsófi hangja pedig egész jó. Még a “Simply the Best” szövegrész kihangsúlyozásán is csak mosolyogni tudtam. Szóval, ez egy kellemes meglepetés volt.

– 21:32:Fantasztikus voltál, komolyan mondom. Olyan érzésem volt, mintha egy díjátadót néznék, ahová megérkezik a következő sztárvendég” – Tóth Gabi megmondta a tutit. “Maga nem csak, hogy kiforrott személyiség, hanem kiforrott előadó. Nem is akárhogyan. És szívből gratulálok mindenkinek, eszement szexuálisan néz ki ez a hölgy” – imádom Alföldit. Amúgy, ez volt az este eddigi legjobb előadása. Nem hittem, hogy tőle fog majd jönni.

02-sor

Borbély Richárd | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Borbély Richárd | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 21:36 – Borbély Richárd: “Vonzó külső, elképesztő hang, hihetetlen szorgalom és alázat.” – mondja Alföldi. Richárd azt szeretné elérni, hogy a valódi Ricsit lássák a nézők. Most épp az öccsét mutatja a kamera. Jó fejnek tűnik most így.

– 21:40: Nekem már a válogatón is szimpatikus volt, és nem csak azért, mert helyes. Szerintem tök jó hangja van, és ezt most is bizonyította. Őt is egy kiforrott előadónak érzem, hangilag pedig tényleg a toppon van. Ez a dal iszonyú jól állt neki. És most ezen a ponton fel kell tennem a kérdést: lesz itt bárki, aki hamisan énekel? Hihetetlen. Oké, a vége átcsapott üvöltözésbe és erőlködésbe… Pedig szépen kezdte el. Kár érte.

– 21:43: Szikorát nem érintette meg belülről, hiányzott neki valami. Alföldi szerint ki kéne nyitni a szívét. Tóth Gabinak se nagyon jött be, Little G szerint modoros volt. Alföldi ki van akadva, vicces, ahogy ideges. Már üvölt. Sírok a nevetéstől.

– 21:45: Ismét reklám, előtte meg nyomatták a Twittert. Csak tudnám miért vannak annyira rákattanva a Twitterre.

02-sor

Andelic Jonathán | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Andelic Jonathán | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 21:55 – Andelic Jonathán: No, most mutatják Jonathánt. “Édesapám lelkész, így a hit és Isten nagyon fontos nekem” – mondja Andelic, aki arról is beszél, hogy a zene is fontos számára. Tanít is, méghozzá zenét.

– 21:58: Igazából ugyanazt tudom elmondani, mint Bellánál. Jó hang, de unalmas előadás. Pedig Jonathan még táncolni is próbált, és nagyon mutatta, hogy mennyire átjárja őt a zene. Valahogy mégis unalmasnak látom. Amit azért sajnálok, mert hangban tényleg nagyon jó, a közepénél pedig olyan rekesztéseket csinált, ami előtt le a kalappal. De azért jó volt ez.

– 22:00: Jonathang hallgatva az élet szép, legalábbis Robi szerint. “A szentek téged azért küldtek ide a földre, hogy megtisztítsd az embereket és életerőt adj” – Tóth Gabi LOL. Little G. pedig nagyon büszke Jonathánra.

02-sor

Ilyés Jennifer | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Ilyés Jennifer | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 22:01 – Ilyés Jennifer: Szikora szerint ő is egy díva, Jennifer meg örül, hogy valóra vált az álma. Most éppen a palotát mutatják, amiben az egykori Miss Balcsi lakik a családjával. “A zene a legfontosabb most az életemben, mert úgy gondolom ezzel tudom adni a legtöbbet az embereknek. Úgy érzem az X-Faktorban most önmagam lehetek” – nyilatkozta a végzet asszonya.

– 22:04: Naná, hogy nagy áriával jött, ezúttal a Listen szól Beyoncétól. A magas hangoknál hamis, az átvezető részeknél pedig bizonytalan, néhol pedig meglepően fülsértő fejhangon énekelt. Nem is értem mit keres itt, pláne tudva, hogy a tőle klasszisokkal jobban éneklő Gwendolyn kiesett.

– 22:06:Szeretném látni a lelked, téged. Sajnos nem éreztem most” – mondja Gabi, és mondja azt is, hogy kitanult hangja van. “Nem szabad ennyire elzárni a személyiségét” – szól Alföldi, miközben Szikora majd’ felrobban a méregtől. Little G is osztja a társai véleményét. “Mintha magadtól tudnád, hogy kijössz és nagyon jó lesz” – folytatta Little G. Szikora azt emeli ki, hogy Jennifer mennyire szép, és ezért duplán kell neki teljesítenie.

– 22:08: Már megint reklám.

02-sor

Spoon | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Spoon | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 22:17 – Spoon:Felejtsék el, amit eddig a fiúcsapatokról tudtak.” – mondja Gabi, és nagyon hiszik benne. A srácok egyen pólóban elmentek a régi gimijükbe. Jópofák nagyon, akárcsak tavaly a ByTheWay. Kíváncsi vagyok, hogy ők meddig jutnak majd idén. “Ez nekünk nem a csillogásról és a hírnévről szól, hanem, hogy együtt váljunk jobb zenészekké” – mondja egyikük.

– 22:21: Wow. Odapakolták ezerrel, nagyon jó hangulatot varázsoltak a színpadra. A dal akkor szólt a legjobban, mikor mindannyian énekeltek benne. Valahogy az énekesnek olyan “vinnyogó” a hangszíne, néha olyan tónusban nyomatja, ami zavaró a fülnek. De a szemem elé csodálatos látvány terül, úgyhogy nagyvonalúan megfeledkezem mindenről, ha kell. (Hát ja, van ez így drágáim).

– 22:24:Srácok a pálya a tiétek, ilyen sikoltozást utoljára akkor hallottam, mikor a ByTheWay énekelt. Kis energia még kell, nem jött meg az igazi freedom” – szólt Szikora. Little G szerint aki énekel, foglalkozzon egy kicsit a közönséggel. Háhá, Alföldi szerint is elképesztően néznek ki. “Amikor produkció van, nyomni kell, nem kell óvatosnak lenni” – fűzi hozzá.

02-sor

Horányi Juli | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Horányi Juli | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 22:27 – Horányi Juli:Mindig csodálatos pillanatokat szerzett. Az érzelmek közlése egy jó előadás alapköve, amire hétről-hétre szükségünk lesz a műsorban” – mondta Little G. Most mutatják a szintén zenész párját, cukik így együtt. Bár a tervezést nem szívesen hagyná abba, de szeretne Juli több időt tölteni zenéléssel is.

– 22:30: Sokan próbálkoznak azzal, hogy érzelmes dalokat énekeljenek, olyanokat, amik az ember lelkének a legmélyéig hatolnak. A legtöbben elbuknak vele. Juli azonban nem. Neki ez nagyon megy. Nem is feltétlenül hangilag csap oda, mert néha hamiskásan szólt. Egyszerűen olyan kisugárzása van ennek a nőnek, ami magával ragad. Olyan jó nézni és hallgatni őt. Elvarázsolt.

– 22:33:Erre szoktuk azt mondani, hogy kiszakít magának egy szeletet térből és időből. Azt érezte mindenki, hogy csak nekem énekel” – mennyire igaza van Alföldinak. Tóth Gabi szerint magával ragadó, amit Juli csinál. Szikora szerint a nő egy angyal. Csak nekem tűnik úgy, mintha ma is begombázott volna Szikora bácsi? :)

02-sor

Szabó Richárd | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Szabó Richárd | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 22:35 – Szabó Richárd:Kiejted a nevét, és mosolygunk. Van benne valami ősember szeretet, ami manapság nagyon ritka” – röhögi el Alföldi. Ricsi bácsi koleszban lakott eddig, most azt mutatják, de egyből bevetették a gyerekeket is, mutatják a kicsiket, meg a bácsit, ahogy tanít. Kicsit sem hatásvadász, á, dehogy.

– 22:37: Megkaptuk a Ghost főcímdalát. Az eleje jól indult, korrekt kezdés. Aztán a közepe táján jöttek a hamis hangok, ahogy átváltott a magas frekvenciába, a Caramel-féle fejhangok hallatán pedig a fejemet fogtam. A vége felé azért már szépített úgy-ahogy. Csak az utolsó másodpercek lettek hamisak. Csak tudnám mitől van elájulva a zsűri, nagyon vigyorognak.

– 22:39:Egy nagyon jó produkciót láttunk, még az sem zavart, hogy voltak benne hibák. A lelked elvitte az egészet” – mondta Little G. Ricsi nem egy Ricky Martin, de betört ide a szíve, szólt Szikora. Gabi pedig nagyon a hatása alá került. “Nagyon örülök, ha bármiben tudok segíteni, hogy maga boldog legyen” – ó, Alföldi mennyire cuki!

– 22:40: Reklám.

02-sor

Benji | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Benji | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 22:49 – Benji:Be fogja bizonyítani, hogy nem véletlenül ő az, aki a négy nagyon tehetséges tisztalapos közül itt van ma este” – mondta Alföldi, aztán Benji arról mesél, hogy örül a lehetőségnek és nagyon hálás. Az édesapja 20 éve jött Vietnámból Magyarországra a munkalehetőség miatt. “Az öcsém a vietnámi nyelvet nem beszéli, a szüleim pedig a magyart, így én fordítok itthon” – gyereknevelés a felsőfokon. (Bocsánat, ez kiszaladt).

– 22:52: Imádom a srác hangját. Az, ahogyan ő énekel tényleg világszínvonal. A ma esti fellépők közül pedig egyértelműen a legjobb. Egyedül Gwendolyn lehetett volna az ellenfele, de ő meg sajnos lehetőséget sem kapott. Annak viszont nagyon örülök, hogy Benji bekerült végül a műsorba. Csodálatos hangja van, és az, ahogy énekel, tényleg egy ajándék.

– 22:55: Teljesen kiráz a hideg. Utoljára akkor éreztem így, amikor tavaly a ByTheWay előadta a Cupsot – és ez még annál is jobb volt. Wow. Most jön a zsűri! “Hű, Benji” – kezdi Gabi, de majd’ elsírja magát – “Nagyon elérzékenyültem és meghatódtam. Eddig a te produkciód volt rám a legnagyobb hatással. A legnehezebb dolog, hogy egy ilyen stressz után kiállni és elénekelni“. Szikorának zokog a lelke Gwendolyn miatt, de elismeri, Benji nem érdemtelenül áll itt. A két Robi kezet is fogott. “Jó volt, de nem volt kiváló. Remélem, hogy elég lesz neked, én nem estem hasra a produkciótól” – mondja Little G, mire Gabi üvöltve replikáz – “Te hol jártál G? Papírgurigán keresztül nézted?“. De vicces :D Alföldi kiemeli, hogy Benji tizenévesen milyen mély dolgokat közvetít. Pontosan!

02-sor

toth-andi
Tóth Andi | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 23:00 – Tóth Andi: Most jön a zseni lány, aki már a válogatón elvarázsolt. És hű, mennyire szépen rajzol. “Tök menő lenne, ha magamnak terveznék ruhát, és abban mennék ki énekelni” – ó, de cuki. És elmentek a gimijébe is, tök cukik az osztálytársak reakciói. “A többség szerintem leszarja, hogy én megyek most X-Faktorba, vagy sem. A suli nem fog hiányozni, de az emberkék igen” – hát ez hatalmas ez a csaj. Nagyon brutál :D Van pofája :D

– 23:03: Két évadnyi Az ének iskolája után nem kellene meglepődnöm azon, hogy kvázi gyerekek ennyire tehetségesek is lehetnek, és mégis… Annyira nő volt a színpadon ez a tizenöt éves lány, hogy az hihetetlen. Most énekelt olyan nagyot, de ahogy mozgott és uralta a színpadot, azt egyszerűen tanítani kellene. A hangját pedig továbbra is imádom ám.

– 23:06:Nem tudok mit mondani. Elképesztő” – Alföldi röhögése óriási. – “Mindent tud, vérprofi, a szó legnemesebb és legnagyszerűbb értelmében” – fejezi be Alföldi.  Tóth Gabi teljesen elájult a csajtól, naná. “A tanulás nagyon fontos, de neked a színpadon a helyed” – szólt Little G, majd Gabi belepofázott – “Megértem, hogy unatkoztál, neked a színpadon a helyed“. Szikora mondta a legjobbat: “Isten ne adja, hogy jöjjön egy cunami, de azt rólad neveznék el” – háhá :D

02-sor

Nagy Richárd | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Nagy Richárd | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 23:07 – Nagy Richárd:Bizonyíték arra, hogy a kitartás, az elhivatottság és a munka meghozza a gyümölcsét” – ő az idei “tavaly kiestem, most visszatérek” versenyző. Remélem jövőre Gwendolyn lesz majd az! Nahát, itt mindenkinek otthoni stúdiója van? Ennek a srácnak is. “Minden zsigerében ott van a zene. Az ilyenekre szokták mondani, hogy őstehetség” – mondta róla Alföldi.

– 23:10: Wow! Gondolkodnom kellett egy ideig, hogy melyik ez a dal. Zseniális ez a feldolgozás, és az sem érdekel, ha kiderül, hogy a netről szedte. Ahogy elénekelte, és kísérte magát közben zongorán, hát emelem a kalapom. Ez brutálisan jó, és végre valaki magyarul énekel. Vérprofi volt ő is. Komolyan mondom, annyira jók ma a srácok. Ez lesz az X-Faktor valaha volt legjobb évada!

– 23:14:Brutálisan jó volt. Helyes fickó vagy, jól énekelsz, nagyszerűen zongorázol, igaz minden érzelmed” – mondja Szikora. “Ez egy nagyon érett produkció volt, a korodat teljesen meghazudtolóan” – naná, hogy Little G is dícsér. “Felnőttél Ricsi, itt vagy, megértél” – Gabi arról beszélt előtte, hogy mennyit fejlődött a tavalyi mentorházas óta. “Gabi, jól döntöttél tavaly. Kellett ez az egy év, hogy ilyen legyen most” – védte be Gabit Alföldi.

– 23:26: Épp most mutatják az összes versenyző előadását. Brutálisan erős a mezőny, öröm látni. Ez lesz a legjobb X-Faktor évad, ez most már egyértelmű.

Szikora Róbert és a lányok | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
Szikora Róbert és a lányok | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 23:27:Nagyon sok kritikus kritikus szemmel nézni az adást, de tényleg vannak új csodák” – mondja Gabi. Egyetértek, tényleg csodálatos volt. Szikora Bencét emelte ki, akinek jó a dumája. “Mindenki büszke lehet arra, hogy itt van. Rengeteg tehetség van” – mondta Little G. Még pár percig lehet szavazni. Most érkezik Danics Dóra. No, ezen is essünk túl gyorsan.

– 23:35: No, Dóra is leénekelt, már csak egy perc van hátra a szavazásból. Amúgy döbbenet, hogy hiába telt el egy év, továbbra is ugyanolyan modoros maradt Dóra.

– 23:40: No itt van végre az eredményhirdetés. Bence a neveket nem a végeredmény sorrendjében mondja. Tehát, akik jövőhéten is itt lesznek: Benji (aggódtam egy kicsit, sok sms-t kellett már rá küldeni a tisztalapos cucc miatt is); Tha Sudras (nem tudok örülni – vegyétek le a maszkot, majd figyelek a zenére is); Nagy Ricsi (tudjátok, a sírós, aki csodás volt ma); Tóth Andi (ezaz!); Horányi Juli (kíváncsi lennék ám egy új oldalára is, de ma kétségkívül csodás volt); Szabó Ricsi (a tanárbácsi Ricsi); Andelic Jonathán (ja, nem volt rossz); Spoon (annyira cukik, más érdemük perpillanat nem nagyon van, de ez most még nekem elég); Kállay-Kiss Zsófi (most úgy teszek, mint aki meglepődött); Borbély Richárd (a színészgyerek) valamint Ilyés Jennifer (a picsába, pedig a kiesésének úúúúúgy örültem volna).

– 23:45: A ma este két párbajozója tehát: a Pálinka Republik és Bella.

– 23:48: Valami technikai baki van, a párbaj még nem kezdődik. Van egy olyan érzésem, hogy Bella kiborult. De remélem nincs így.

A ma esti párbajozók | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub
A ma esti párbajozók | X-Faktor | Fotó: RTL Sajtóklub

– 23:51 – Pálinka Republik:Szeretném, ha színesedni tudna a zenei paletta. Nekik helyük van a színpadon, a fesztiválokon” – mondta Gabi. Hát, ez már kevésbé lakodalmas feeling, de továbbra sem érzek nagy erőt a srácokban. Tuti, hogy ők búcsúznak ma este.

– 23:55 – Jakab-Péter Izabella:Kicsit paff vagyok, de nem a bűvős sárkány. Tsizta lélek, tiszta tekintet, ő Jakab-Péter Izabella” – dühös a Szikora egy cseppet. Egyértelmű, hogy Izabellának kell maradnia, csodálatos ez a dal. És most unalmasnak sem látom őt. Így kell ezt! Harcolj!

– 23:57: Egyértelmű, hogy kinek kell távoznia. Tóth Gabi, tök ideges. “Nem tudnék nevet mondani, mert fantasztikus erővel és tehetséggel bírtok.” – de maradjon a Pálinka Republik, micsoda meglepetés. Szikora Robi is Izabella mellett döntött, naná, a mentoráltja. No most kezd izgalmas lenni. Alföldi Róbert: “Azt gondolom, hogy igazán egyikőjük sem volt meggyőző. Izabella, az erő és a szenvedély, ami a dal utolsó harmadában megjelent, azt hiányoltam ma egész este. Uraim, végtelenül szeretem azt, amit csinálnak. De nem érezhetem azt, hogy ennek nincs tétje. A Pálinkra Republik menjen haza“. Little G is Bellát favorizálja.

– 00:03: Véget ért a mai adás, Bella jutott tehát tovább. Nagyon izgalmas esténk volt. A jövőheti mottó a “Szeretlek is, meg nem is lesz”. Köszönöm, hogy együtt izgultuk végig az estét, jövőhéten találkozunk, ha szeretnétek, akkor egy Élő Blog keretein belül.

15573 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

61 Hozzászólások

 1. Veled tartok este! :) Most néztem az RTL honlapján, hogy holnap nem lesz X-faktor. Szerintem akkor este fog búcsúzni valaki.

 2. Kíváncsi leszek a ma esti felhozatalra… meg hogy mennyire volt jó döntés egy kettő. Mert még mindig nem vagyok biztos benne hogy a tiszta laposok közül kellene valakinek távoznia. Pfff…

 3. Remélem, hogy Gwendolin jut be. Még sosem szurkoltam senkink ennyire a magyar X-ben. Olyan hangja van, hogy nem igaz. Szerintem nem fer ez a szavazósdni, inkább választhattak volna 4 embert.

 4. Krisztián befért volna valamelyik lány helyett, a Rosewood mehetne, Dzsennifer helyett Gwendolin kellett volna. A színész idióta helyett meg mehetett volna Benji. Szerintem…nem nekik kellett volna Tiszta Lap… egyébként sejtettem hogy Benji fog bejutni :D

 5. Azt hittem eloszor elenekelhetik a tisztalaposok a dalait es utana zarjak le a szavazatokat. ugy lettvolna fer.

 6. Nagyon sajnálom Gwendolint hogy kiesett, ő volt a kedvencem, rajta kívól nibcs senki aki annyira szimpatikus lenne és olyan jó hangja lenne mint neki. Remélem jövőre újra próbálkozik és bejut az élő showba! Hajrá Gwendolin!

 7. Jó hangja van a Zsófinak de képernyőn keresztül is átjön hogy nagyon odavan magával… én így érzem. Jön a színészgyerek… neeeeee

 8. Nekem tetszett Zsófi, de ha jól tudom nem ő Danics Dóra barátnője, hanem Horányi Juli de nem vagyok benne biztos, lehet csak azért gondolom mert külsőben ő hasonlít rá jobban.

 9. Ez az Istenes Bence kegyetlen…. Nem tud beszelni…5 perce nezem a műsort Jonatan helyett Jotan, mik lesznek meg :D

 10. Jennifer nem volt valami jó, simán bejuthatott volna helyette Gwendolin, csak mint tudjuk Szikora nem a hangot nézte hanem a külsőt. Nála rosszabb mentor a magyar tehetségkutatók történetében még nem volt. Ha nem ő kapja a lányokat valószínűleg Gwendolin bejutott volna 3-ban, Jennnifer max. tiszta lapot kapott volna, de azt se érdemelte meg. Menjen inkább szépségversenybe, ne az X-Faktorba. Szikora süket, egy tehetséget így elenged, egy tehetségtelen lányt pedig visz magával.

 11. Imádom ezt a srácot, természetes tehetség, nagyon örülök, hogy ő a 13. Mindig libabőrös leszek ha ő énekel. :) #Benji

 12. Tóth Andit nézve végig olyan érzésem volt, mintha 8-10 évvel ezelőtt Tóth Gabit nézném a Megasztárban. A hangja, a külseje, a stílusa… Tiszta Tóth Gabi.

 13. Andi nagyon jó volt. Ricsi… Ez a dal. Ez jóóóó és meglepett. Tényleg jól tette hogy visszajött.

 14. A Mad Worldöt egy korábbi X-faktor évadban a válogatáson egy fiú jobban elénekelte mint Benji, ő sokkal több érzelmet adott bele. Sajnos a nevére nem emlékszem, de Keresztes ejtette ki a mentorházból.

 15. óóóó, Sírós Ricsi előadása annyira, de annyira tetszett, hogy én is sírtam közben. Pedig ilyen már rég történt meg velem bármilyen tehetségkutatós műsor során. Egyszerűen ez a művészet. Nem az éneklés, hanem ez. Adott valamit, ó, de még mennyit. Kis ideig el is hittem, hogy ő írta a dalt, mert annyira átérezte az egészet. És jobb volt, mint az eredeti (először én is alig ismertem meg).

 16. Nekem a ma esti kedvenceim: a Tha Sudras, Horányi Juli, Benji és Nagy Ricsi voltak, remélem ők maradnak.

 17. Hát, asszem Dórika dala olyan, mint ő maga: mű és egoista. “Csak én, csak én…” Ráadásul, csak szerintem üvöltött néha artikulátlanul?

 18. Huh… szerintem Jennifernek vagy Zsófikának (Dórika besztfrendjének) kellett volna hazamennie, de a Pálinka Republikot sem sajnálom nagyon. Bellának meg örülök, hogy jövő héten is ott lesz. :)

 19. Bocs, hogy megkérdezem, de te meleg vagy? Mert eléggé meglep, hogy cukizol szépfiúkat férfinévvel.

  Amúgy egyetértek, Bella, Juli, Nagy Ricsi, Tóth Andi voltak a legjobbak, Bella kiesése vicc lett volna. Jennifer egy nulla, ahogy szerintem tantóbácsi Ricsi is, a nyálas Spoonról nem is beszélve.

 20. Pálinka republik egy kicsit gyengébb volt hiányzott az energia produkcióból. Spoon produkciója energikus volt Nagy Ricsi nagyon jól adta elő a dalt zongorával jó hogy visszatért. A leggyengébb Ilyés Jennifer volt szertintem nem jó dalt választottak neki A többiek is jók voltak ez tényleg erős mezőny.

 21. Nekem a műsor a Spoonnal indult be igazán. Utána Andi, meg Nagy Ricsi hozta még azt, amiért most nézem ezt a műsort.
  Borbély Ricsi meg Zsófi külön kedvenceim, habár nem az ő produkciójuk volt a legjobb.
  A párbajjal én meg voltam elégedve, esetleg még Jennifert láttam volna ott.

  Én is nagyon sajnálom Gwendolint, én is őt tettem volna be vmelyik lány helyett. De ez a tiszta lapos mizéria tök kicseszés volt, én szívesen meghallgattam volna mind a 4-et énekelni élőben.

  Azt sajnálom még, hogy nagyon sokszor a mentorok a versenyzőkkel együtt a hatásra akarnak rámenni, meg megmutatni, hogy nézzétek, én ilyet is tudok, pedig szerintem sokkal jobb, ha hangulatot, bulit csinálnak…

 22. Szerintem,Borbély Richárd nagyszerüen el tudná énekelni a Scorpions:Send me an angel cìmü dalát.Ha valamivel,akkor azzal a dallal biztosan átjön mindenki szàmára az érzelem.

 23. Örülök Benjinek mert a többiek nem voltak szimpatikusak, Gwendolin sem. Sokan kritizálják de én bírom Borbély Ricsit, a dalválasztása miatt külön tetszett és nekem vele indult el igazán a műsor. Rajta kìvül Benji, Tóth Andi és Nagy Ricsi a kedvenceim

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here