Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Cristela – Ezt látnod kell!

Pilotkritika: Cristela – Ezt látnod kell!

1
Oszd meg!

2 Broke Girls rajongók gyülekező! Készen álltok? Itt vagytok? Akkor vessétek rá magatokat Cristelára! Azért mondom ám ezt, mert stílusában teljesen a 2 Broke Girls-re emlékeztetett, eltekintve a disznó viccektől. De amúgy tök olyan, ami marha jó!

Sejtettem ám előre, hogy csípni fogom Cristelát, 80%-os várási fokot írtam mellé még májusban. Az viszont, hogy ennyire brutál jó lesz a pilot, számomra is óriási meglepetés. Nem is tudom hirtelen, hogy mikor varázsolt el utoljára ennyire egy vígjátéksorozat. Sőt, hogy eleve mikor nevettem utoljára ennyit egy komédián. Talán bő négy éve, a 2 Broke Girls első részén.

cristela-01

Biztos észrevettétek ti is, hogy újabban más jelleget öltöttek a komédia sorozatok. Most már nem feltétlenül a viccek pattogzása a cél, ráadásul egyre több az Így jártam anyátokkal stílusára hajazó romantikus komédia. Mindezzel nincs is gond, de időnként jólesik könnyesre röhögnöm magam, mint annak idején a Rém rendes családon, a Már megint Malcolm-on, vagy újabban a 2 Broke Girls-ön. Ha a Cristela tartja a minőségét a folytatásra, akkor simán csatlakozhat eme sorhoz.

No de miről is szól ez a sorozat? Kapunk egy mexikói családot, ahol nagyi még a határon túlról érkezett az országba, a lányai pedig már Texasban nevelkedtek. Cristela ügyvédnek tanul, és állást kap egy menő jogi cégnél. Eközben a nővérénél kénytelen élni, annak férjével pedig vannak bizonyos problémái. De most ezt így átgondolva, felesleges is sztorit kanyarítani ehhez a pilothoz, mert itt a karakterek és a poénok eladják az egészet.

cristela-02

A 2 Broke Girls-szel ellentétben itt nem a szexes poénokra mentek rá. Sok volt a bevándorlós vicc, a latinok helyzete. A kedvencem ez volt: “Minden takarító latin, de nem minden latin takarító”. Kétszer tekertem vissza, mire leesett. Vagy: “Nem tudsz úszni? Akkor hogy jutottál el Texasig?“. De nem csak ez ütött nagyot, hanem a helyzetkomikumok is, mint amikor Cristelát takarítónőnek nézi a főnök lánya. Sok apróság, sok sírva röhögős poén.

A karakterek is odacsaptak ezerrel. Szinte minden színészen éreztem, hogy mennyire imádják a sorozatot, és hogy ez számukra tényleg az álommunka. A legnagyobb lelkesedést a főszereplő, Cristela Alonzo produkálta, aki egyben kreátora is a sorozatnak. Míg utóbbi a Mulaney-nál katasztrofálisan sült el, itt ez talán a legnagyobb előny.

cristela-03

Mivel a pilot nagyon minőségi volt, egy kicsit tartok ám attól, hogy mit hoz a folytatás. Nehéz lesz megugrani ugyanezt a szintet, de bízom benne, hogy sikerülni fog nekik. Alonzo lelkesedése biztos nem fog csökkenni! Jó hír amúgy, hogy itt szerepel a telenovella-sztár Carlos Ponce (A gonosz álarca, Kettős élet) és a Wizards of Waverly Place-ből María Canals Barrera is. Az összhang pedig a színészek között csodálatos. De ezt már mondtam :D

Értékelés: 10/10
Annyira nagyon jó volt ez a pilot! Könnyesre röhögtem magam, a karaktereket nagyon megszerettem, és alig várom már a folytatást. A pilot megtekintését mindenkinek ajánlom. De tényleg! Nézzétek meg!

cristela-04

1441 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Jaj tényleg Carlos Ponce volt :D nekem le se esettt, mondjuk telenovellában nem igen láttam, inkább énekesként ismerem, főleg onnan, hogy anno-anno Romantican a sorozatok között, reklámban egyik klippjét vagy 100x lejátszották :D

    Amúgy tényleg jó volt a pilot, én is sokat nevettem rajta, úgy voltam vele, hogy letudom, megnézem ezt a piltot, aztán nagyon megtetszett :) ha most nem is nézem folyamatosan, de esélyt látok rá hogy később ledarálom :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here