Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Vámpírnaplók 6×02: Yellow Ledbetter

Vámpírnaplók 6×02: Yellow Ledbetter

3
Oszd meg!

Sokakkal ellentétben az évadnyitóban találtam érdekességeket, okkal kapott tőlem hét pontot. A folytatás színvonala viszont ismét megtörni látszik. Olyan erővel zúdult most ránk a szappan, aminek a fele is sok. Az egész rész Elenával ment el, tele volt flashback jelenetekkel, és konkrétan alig haladtunk előre valamit. Mindez pedig azért zavaró, mert a bemutatott két mellékszereplő, a megharapott fekete lány, és a polgárőrséget vezető csóka kezdenek nagyon érdekesnek tűnni.

Elena meg… Igazából nem tudok most haragudni rá. Már évek óta nem bírom a csajt, de elismerem, durva dolgokon ment keresztül, Damon elvesztése pedig tényleg nagyon brutál lehetett a számára. Valahol normális, hogy bemutatják a drámáját, az is érthető, hogy Alaric nem csak egyszerűen elfeledtette vele a Damonhoz köthető érzéseit, hanem gyökerestől tépte ki az elméjéből. De az, hogy az egész epizód átment flashback jellegbe, és kaptam a pofámba a szappanos nyálat, hát azért az elég gáz.

vampirnaplok-enzo

A legszomorúbb pedig az, hogy nem csak Elenánál működött a nyálfaktor. Stefan részénél is hasonlót éreztem, ott pedig mindez azért bántott, mert érdekes volt a szála, és tetszett az, hogy végre, valaki elfogadja, hogy Damon halott és nincs mit tenni. Mert ez lenne a normális. Elfogadni, továbblépni és kiírni a karaktereket. Persze erről szó sincs, Bonniék 1994-ben ragadtak, de hát könyörgöm, annyira nem érdekelnek, hogy az hihetetlen. Ahogy Stefan újabb drámája és kiborulása sem igazán köti le a figyelmemet.

A mellékszereplők most érdekesnek tűnnek, Mattel is úgy fest, hogy végre kezdenek valamit. Jeremy esetében hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ő is sok embert elveszített az életében, kezdetnek a szüleit, és Bonnie immáron a harmadik halott barátnője Vicky és Anna után, úgyhogy nála sem meglepő a kiborulás, csak ez a depresszív hangnem nem áll jól a sorozatnak. Hiányzik az izgalom. Talán az új mellékszereplők elhozzák ezt nekünk.

Értékelés: 5/10
Nem akarok többet pofázni erről a részről, mert nem igazán érdemli meg. Gyenge közepes volt, mert nem haladtunk semerre a történetben, és túlságosan szappanos lett az egész kivitelezése. Több akciót várnék, és akkor a szappan is elviselhetőbbé válna. Tudom, sokat remélek.

vampirnaplok-damon

3 Hozzászólások

  1. Ííííííígyvan.majdnem elhánytam magam a csöpögös Delena flashback-ektől.Nem lepődtem meg hogy stefan uj csaja ment a levesbe hiszen mindig ezt csinálják..hamarosan Tripp is ki lesz nyiffantva az tuti.az uj lány meg sztem vagy elena vagy bonnie féltestvére lesz.de talán inkább bonnie-é.tök érdektelen rész volt ezis…

  2. Nem tudom, nekem ez a rész jobban bejött, mint a premier. Persze, tocsogott a nyál a képernyőn, de valahogy most mégsem zavart annyira. Én ezt értékelném 7/10-re és az évadnyitót 5/10-re.

  3. Elenából már tényleg sok, évek óta nem bírom . Most, hogy nem emlékszik mit érez Damon iránt, megint kezdődik minden elölről. Ha Damon visszakerül, nem hiszem, hogy olyan gyorsan emlékezni fog rá. Befog még valami kavarni, hogy szenvedjenek, mint ahogy szoktak. A halálnak már semmi értelme, nem is izgalmas. Stefan olyan egy bunkó lett, rendesen idegesít. Enzot bírom most, pedig eddig nem igazán kedveltem. Katherinet visszahozhatnák, hogy legyen valami erős karakter is. Boonieval cserélhetne. Mi lett szegény sorozatból?

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here