Reign: Elkezdődött a második évad

  3
  Oszd meg!

  A Reign mondhatni tökéletes első évadot zárt – éppen emiatt is féltem attól, hogy egy jóval gyengébb második évadot köszönthetünk. Sok sorozatnál előfordul ez, hogy a zseniális első évadot egy rossz második követi, mert az írók egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a történettel. Attól tartok, hogy itt is ez lesz, mert a Reign első két része sajnos nem volt túl bizalomgerjesztő. Persze, arról is lehet szó, hogy túl magasan volt az a bizonyos léc, és én vártam sokat a sorozattól. Akárhogy is, az biztos, hogy ettől többre is képes a sorozat. Spoileresen folytatom a kép alatt!

  reign-season-2-01

  Sajnálom, hogy olyan hamar lezárták a pestises szálat. Izgalmasnak ígérkezett, kíváncsi lettem volna mihez kezdenek vele bővebben. Sajnos az írók nem láttak benne rációt, pedig a 2×01 legjobb jelenetei pont azok voltak, amikor Catherine és Mary egymás mellett ültek a trónteremben, azt remélve, hogy majd a tűz távol tartja tőlük a kórt. Imádtam amúgy a kettejük közti feszültséget, mindketten brutálisan jó karakterek, akikben annyi a lehetőség, remélem mindet ki is fejtik majd. Az pedig különösen tetszik, hogy egyre több párhuzamot vonnak a két nő köré, így válik egyre izgalmasabbá kettejük játszmája.

  Míg a főszereplők úgy-ahogy izgalmasak voltak, addig most a mellékszereplők simán besültek. Egyedül talán Lola és a baba mizéria az, amiben látok rációt, no de a többiek… Bash és Kenna jelenetei maximum cukik voltak, Leith meg a szerelmi háromszög egyszerűen röhejes, ahogy az újonnan bemutatkozó nemes mellékszereplők sem keltették fel egyelőre az érdeklődésemet. Nostradamus pedig hát, izé, olyan erős karakter lehetne, de annyira bénán bánnak vele, hogy az hihetetlen.

  reign-season-2-02

  Az első két rész mondhatni egy problémát járt körbe, epizodikus jelleggel operált, és talán annyi célja volt, hogy mélyítse Mary jellemét, és az ellentétét Catherine-nel, de amúgy nem éreztem túl erősnek most ezt a királyi politikai játszmát, pedig általában szeretni szoktam amikor Mary rafináltkodik. Lehet amúgy, hogy az volt a bajom, hogy túlságosan bejött a pestis, mint ötlet, és csalódott voltam, mert egy főbb szereplő sem halt meg (naná, rohadtul hiteles), ráadásul behoztak egy új szálat.

  Eddig is jelen volt a sorozatban a természetfeletti, de nem éreztem túl jelentősnek. Talán azért, mert Nostradamushoz volt köthető, róla meg tudjuk a történelmi ismereteink alapján, hogy mi volt, így könnyebben elfogadtam. Most azonban sajnos elkezdtünk szellemesdit játszani, Henry szelleme is kísért, vélhetően bosszúra szomjazik, és ez meg annyira hülyén veszi ki magát. Egy alapvetően realista sorozatban miért kell szellemekkel szórakozni? Most komolyan, van elég dráma, bőven lehetne merre haladni, erre be kell hozni a természetfelettit? Attól még nem lesz jobb a nézettség.

  reign-fb

  Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az írók terve a sorozattal. Merre haladunk tovább? Követjük a természetfelettti szálat? Hűek leszünk a történelemhez? Merre tovább? Erre a 2×01-02 sem adott választ, de talán nem is kellene ezen törnöm az agyam, pláne most, hogy kicsit komolyabb problémákkal “vagyunk kénytelenek szembenézni”. Mindenesetre ha az írók ügyesek lesznek, akkor lesz ráció ebben az egészben, csak ügyesen kell adagolni a szellemes témát. Harry ijesztése például elég creepy volt. Szóval, megpróbálok bízni az írókban, nagyon várom a folytatást, ami remélem már jobb lesz.

  Értékelés: 6/10
  Summa summárum, kicsit csalódott vagyok, mert jobbra számítottam, hiszen a Reign tényleg tökéletes első évadot zárt. Mindenesetre még semmi sincs veszve, ki lehet még ezekből is hozni a maximumot. A nézettségen viszont lenne mit javítani, a 0.4-es demó bizony már kaszaszint, ha így marad, akkor a Reign nem éri meg a harmadik évadot.

  reign-season-2-03

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here