Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Manhattan Love Story – Ami szupercuki!

Pilotkritika: Manhattan Love Story – Ami szupercuki!

3
Oszd meg!

Múlt héten debütál az ABC műsorán a Manhattan Love Story című szitkom, elég gyatra nézettséggel, szóval nem lesz túl hosszú életű, aminek igazából örülök is. Még anno májusban írtam a sorozatról azt, hogy “Filmen két órában tényleg ütne a dolog, de mindez jó esetben 22 részen keresztül?“. Igazam lett.

A Manhattan Love Story nagyon aranyos első résszel rukkolt elő, és jelen esetben tényleg az aranyos a legjobb jelző. Romantikus komédia ez, olyan kis cuki humorral, amit a hősnő karaktere szolgáltat. Dana Hopkins (Analeigh Tipton – America’s Next Top Model) New Yorkba költözik, hogy elérje az álmait, és a Nagy Almában, egy könyvkiadónál dolgozzon. Kicsit esetlen és ügyetlen, de végtelenül szimpatikus teremtés. Leendő párja, Peter (Jake McDorman – Greek) tipikus New Yorki agglegény, cinikus de azért jószívű.

manhattan-love-story-jake-mcdorman

A sztori pedig igazából annyi, hogy a közös barátaik révén Dana és Peter elmennek randizni, amit aztán jól elszúrnak, majd a pilot végére rájönnek, hogy igazán szimpatizálnak egymással, és elmennek egy második randira. Ami pedig pikánssá teszi az egészet, hogy halljuk a szereplők gondolatait. Ezzel elérik azt, hogy még szimpatikusabb legyen Dana, másfelől pedig ad egy különös színezetet a sorozatnak. Mondhatni egyedibbé varázsolja az egészet. Az egész “belelátok a fejedbe” dolog csak akkor volt zavaró, amikor összekavarodtam, hogy most mi a párbeszéd, és mi a gondolat. De ez is csak egy-két alkalommal fordult elő, az ötlet megvalósítása amúgy zseniális.

A folytatásra mindenképpen kíváncsi vagyok. A szereplők szimpatikusak, senkinél nem éreztem azt, hogy én most lekaparom a falat kínomban. A humor aranyos és szerethető, a helyzetkomikumok pedig elviszik a hátán az egész showt. No meg Analeigh Tipton, annyira cuki az a nő, és olyan kis zavarodott gondolatai vannak, hát meg kell zabálni. A mellékszereplők is hozták a vicces vonulatot, szóval ja, telitalálat volt az egész.

manhattan-love-story-annaleigh-tipton

A pilotot elnézve azonban továbbra sem látom miként lehet(ne) ebből egy hosszú sorozat. Meddig lehet érdekes az alapszituáció? Vagy netán a Jóbarátokról is ezt mondtam volna húsz éve, ha pilotkritikát írok a sorozatról? (Hat évesen… :)). Nekem így tényleg úgy tűnik, hogy amit a szituáció önmagában rejt, az egy filmben tökéletesen kiaknázható, no de egy sorozatban? Oké, tudom, nem kellene ezen lovagolnom, csak nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a pilot, és kíváncsi vagyok milyen irányba viszik majd el a kreatívok. Ez pedig alapvetően jó jel.

Értékelés: 8/10
Nagyon kellemes első rész volt ez, amint elkaszálja az ABC, és/vagy eljutunk jó pár részig, bedarálom egyben az egészet. Jó lesz ez, sajnálom, hogy nem cuppantak rá az amerikaiak.

manhattan-love-story-poster

1925 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Jó, jó, úgy mint a A to Z, de vhogy most mégsem folytatom… A főszereplők amúgy együtt vannak az életben :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here