Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Vámpírnaplók 6×01: I will Remember

Vámpírnaplók 6×01: I will Remember

8
Oszd meg!

Gondolom emlékeztek az ötödik évadzáróról írt kritikámra, amiben azt taglaltam, hogy Damon szembe köpött. Most nyitott a hatodik évad, a látottak alapján pedig kijelenthetem, nem is lett olyan gyenge ez az évadnyitó, mint amilyenre számítottam. Persze, picsogós volt az egész, és már most messziről látszik, hogy mire akarják kihegyezni a teljes szezont, de ez most valahogy nem tűnt annyira bénának.

vampirnaplok-elena-sir

Természetesen szokás szerint Elena körül forgott a világ. Elena szomorú, Elenát annyi gyász érte már élete során, amit más el sem tud képzelni, mondogatták a karakterek, és végiggondoltam, hogy ja, tényleg. Meghaltak az igazi szülei, az édesapja és az édesanyja is az életét adta érte, meghalt a nagynénje, Vicki barátnője, most a pasija, akkor ugye Bonnie. Hát ja, halmozottan hátrányos a csaj.

Amikor hallottam erről a vámpírdrogos hallucinációról csak lestem, úgy voltam vele, hogy ezt még ők sem gondolhatják komolyan. Nagy meglepetésemre működik a dolog, és végre színészi kihívás elé állítják Nina Dobrevet is, amit a lány meglehetősen könnyedén teljesített. Tetszik, ahogy a függőséget párhuzamba vonták a gyásszal, az ikerboszorkányok bevonása a képletbe pedig még egyedibbé teszi az egészet. Szóval, bármennyit is bömbölt Elena, most nem idegelt annyira.

vampirnaplok-elena-damon

A többi karakterrel továbbra sem érzem, hogy bármit kezdeni akarnának. Caroline konkrétan csak van (bár nála próbálkoznak a “megtalálja a visszautat Mystic Fallsba szállal), míg a többieknél csak a felszínt kapargatják. Szívesen látnám, hogyan dolgozza fel komolyabban Alaric azt, hogy egykori vámpírvadászból nemhogy vámpír, de kvázi eredeti vámpír lett (legalábbis ha jól értettem a dolgot). Tylernél sem nagyon domborították ki az erejének az elvesztése miatti félelmeit, ahogy Jeremy és Matt részéről is csak a felszínen kapargatták a tetteik mivoltát. Az ikrek visszatérésének örültem, remélem sokáig maradnak.

Perpillanat azt érzem, hogy jó irányban van a sorozat. A gond viszont az, hogy többször éreztem már így. Nem ez az első alkalom, amikor úgy látom, hogy helyes iránymutatással és jó írókkal meg lehetne ezt még menteni. Elfogadtatni Elenáékkal, hogy Bonnie és Damon halott, és nem térnek vissza, végignézni, ahogy feldolgozzák a gyászt az életben maradtak, és jönnének az új bonyodalmak. Ez lenne az a mód, amivel még jobb, még érdekesebb lehetne az egész. De ismerjük az írókat, a nyakamat rá, hogy pár részen belül visszatér Damon, hogy ismét szembeköpjön, és még inkább tudatosítsa bennem, ebben a sorozatban senki sem hal meg igazán, hiába fosatnak minket álladóan ezzel.

Értékelés: 7/10
Nyugodt szívvel kiszórom most a hét pontot, mert mindenképpen fejlődést érzek az évadzáróhoz képest. Valószínűleg nem sokáig fog tartani ez a pozitív vonulat, de maga az évadnyitó egész kellemes volt. Bár, az is lehet, hogy én helyeztem túl alacsonyra a mércét. Jövőhéten érkezem az újabb értékeléssel, legyetek résen.

vampirnaplok-s06e01

8 Hozzászólások

  1. Hűha hát nekem most szöges ellentétben van a véleményem.nálam 1/10.es lett ez a rész.ilyen botrányosan szar részt én még nem láttam..Azthizsem most jutottam el konkrétan oda hogy nálam elérte a mélypontot a sorozat.nemtudom kaszálni megszokásbol majd valahogy véginézem de ha igy halad akkor kinszenvedés lesz.mindenki totál érdektelen volt nekem..de totálba.elena sipákolása soha nem idegesitett ennyire..régen nem igazán értettem mért utálják őt ennyire de mostmár énis rühellem..az egész részt végigpicsogta..hányinger.szerintem a csapkolódása a kriptában szinészileg is rohadt gagyi volt.jeremy rohadtul nem érdekel,iszik és csajozik..hű de nagy meglepetés pont erre számitottam..matt csak ugy van mint eddig kb..tyler szála is rohadt uncsi megint azt a mindentől idegessé váló barmot játsza mint anno az első évadban..Boooring..ugyis 1-2 rész mulva megöl valakit és kiváltja ujra az átkot..ez tuti…Caroline szegény megint biodiszlet lett.próbál visszamenni az időben ahogy látom és kb mindenki szarik a fejére..már bocsi de igy van nem? Alaric visszahozásának kb 2 évaddal ezelőtt örültem volna mostnemtudok mit kezedni vele..kinos a jelenléte egyenlőre..Stefant sem nagyon tudom hova tenni.sztem csak adja az arcot hogy ő feladta a reményt.. Damon és bnnie szála kevésbe sem érdekelhetne.úgyis pár részen belül kiszabadulnak majd onnan ahol vannak.ez tuti..ez a TVD ha nem hoznák vissza azokat akiket kinyirtak akkor bele is pistulnának..nem érzik ezt már unalmasnak?mert én már rohadtul..! amit elena a rész végén kért alarictól..arra is mit mondjak?sztem nem lépik meg..ha meg is lépik akkor majd visszaforditják max mert ugyis viszahozzák damont.. Ezvan..én most nagyon sötéten látok mindent.. :/

    • Csatlakozom. Nem.birtam egyhuzamba megnezni a reszt mert szornyen.unalmas volt es Elenatol meg mar falra maszok. Ilyen rossz reszt… -.- egy nagy 0 volt

  2. Tetszett a rész és tulajdonképpen számíthattunk rá, hogy az egész leginkább Elena köré íródik, de szerintem azért Damon halála elég nagy esemény volt, fura is lett volna ha túllép pár hónap alatt és teljesen happy. Logikus volt a reakciója, Nina nagyon jól játszotta. Tetszene a Tyler-Liv szál mert az ikreket nagyon csípem… Jó volt újra látni Alaricot is de a kórházas nő nem való hozzá. Én Stefanból szeretnék többet, hogy ő hogy érzi magát… mihez akar kezdeni. A rész végén nem értettem, mit csinált ott Bonnie és Damon, de várom a folytatást :D

  3. Egy picit azért többet vártam az első résztől(az én hibám :) ). Nem sok minden történt,Elena,hogy drogozik kicsit fura,mármint ha ember lenne még ok,de egy drogos vámpir. Alric-nak nem tett jót a vámpirlét,de megláásuk mit,hozz majd ki belőle a későbbiekben,lehet,hogy ő lesz majd a nagyfőnök,aki probál rendet teremteni.

    Csak még annyi,hogy merem remélni nem fogják majd 22 részen keresztül a Damon meghalt storyt vinni mert az nagyon gáz lenne. Várok egy gonoszt aki végre helyre tenné a dolgokat Mistyk Falls-ban :)

  4. Én épp most írom a kritikát, de nagyon nehéz közben Elenát nem elásni a föld alá gondolatban…annyira igyekszem valami jót írni róla, de egyre inkább érzem, hogy esélytelen :D
    Amúgy szinte teljes egészében egyetértek veled, bár még filózom a 6 és a 7 pont között…:/ :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here