Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: NCIS: New Orleans

Pilotkritika: NCIS: New Orleans

1
Oszd meg!

Amikor megfogadtam, hogy az évad összes debütáló újonc sorozatáról írok majd kritikát, botor módon nem számoltam az NCIS: New Orleans létezésével. Végül erőt vettem magamon, és három részletben sikerült megnéznem a pilotot. Egyszerre nem bírtam, túlságosan untam a sztorit, de harmadolva úgy-ahogy fogyaszthatóvá vált, de egyértelmű, hogy továbbra sem én vagyok a célközönség. Sokan szeretik amúgy cikizni az NCIS típusú sorozatokat, megy az utálkodás ezerrel, és ez alól én sem vagyok kivétel. Azt viszont így, látva a New Orleans-i kiadást el kell ismernem, okkal ennyire sikeres a franchise. Alapvetően nem annyira az ördögtől való ez a nyomozós cucc. Egyszerű kis sorozat ez, ami kikapcsolja és szórakoztatja azokat, akik csípik a nyomozós sorozatokat.

ncis-new-orleans-02

Mindettől függetlenül én rohadtul untam az NCIS: New Orleans-t. Sokszor pedig csak kapkodtam a fejem, mert sorra jöttek a cameók, a (gondolom) már ismert arcok az NCIS-ből, akikről fogalmam sem volt, hogy kicsodák. Végig kizárva éreztem magam, a karakterekről sem igazán tudtam meg semmit. Oké, a backdoor pilot már lefutott az NCIS-ben, de azért gondolhattak volna az új nézőkre is. Mindenesetre nem fogom emiatt telesírni a párnámat. Pláne mert a karakterek érdektelennek és egydimenziósnak tűntek, erre meg az írók rá is segítettek, amikor ugyanazt a béna poént az összes főszereplő elismételte. Jelesül az egyik csaj full sminkben vonult a parton, mire mindenki elmondta neki, hogy fáradt az arca, nehéz éjszakája lehetett, a nyomozónőnk meg ötödször is elismételte, hogy debilek a szomszédai és nem tud aludni. Ha már ilyen béna a forgatókönyv, legalább ne full sminkben rohangált volna a nő, akkor talán elhiszem, hogy meggyötört az arcocskája. Amin még megorroltam, hogy mennyire próbálták Scott Bacula karakterét minél szerethetőbbé tenni. Ő a gyerekéért aggódó apa, az igazságért küzdő hős, a jó zsaru, aki még sportol is, meg okos és vicces és ó, a fenébe, ez aztán a karakterizálás…

ncis-new-orleans-03

A nyomozós cuccon jót nevettem. Elég durván próbálták elhitetni azt, hogy hiába élünk a modern korban, a nyomozók eszén senki és semmi nem járhat túl. A legdurvább az volt, amikor valamilyen kódot néztek, egy számsort. A nő pedig meglátta a számot, azt hiszem a 3941 lehetett az, és hangosan megszólalt “én ezt már láttam valahol”. Gondoltam magamban “ja, én is láttam már, majd szívrohamot kaptam, mert kábé ennyit költöttem a hétvégén a Sparban“, de ő persze másra gondolt. Konkrétan rájött, hogy ez az ananász kódja a mitudoménmiben, egy perccel később pedig már le is vezette a gondolatmenetet: a csókánk drogcsempész. Hát én csak lestem. Ezt ők sem gondolhatják komolyan. (Vagyis de, mert már tizenegy éve fut a sima NCIS). Afelől pedig senkit ne érjen kétség, hogy ne használnák a számítógépes technikát, pár másodperc alatt olyan kereséseket futtat le a gép, hogy csak na. Szóval ja, a nyomozás enyhén érdektelennek tűnt.

Értékelés: 2/10
Számomra ez kábé az értékelhetetlen kategória, de az NCIS rajongók minden bizonnyal ezt is szeretni fogják. A nézettsége jó, garantált a teljes évados berendelés.

1808 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Én nézek vagy 50 sorozatot, viszont ez alól kivételek a CSI/NCIS sorozatok, pedig a nyomozósokat is szeretem (Criminal Minds egyik kedvenc sorozatom), de ezek sose vonzottak. Minden pilotot meg fogok nézni én is, de ez az egy kivétel lesz. A CSI:Cyber viszont jól kitolt velem, ugyanis lesz benne James Van Der Beek, így azt kivételesen kénytelen leszek megnézni… XD

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here