Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Sztárban sztár: Gangam Style és Lagzi Lajcsi a színpadon

Sztárban sztár: Gangam Style és Lagzi Lajcsi a színpadon

4
Oszd meg!

Hétről-hétre egyre szórakoztatóbb a Sztárban sztár. Mese nincs, úgy tűnik a Tv2 nagyon ért a saját “fejlesztésű” műsorainak a jóvá tételéhez, a Nagy Duett mellett pedig ez is egy igencsak működű formátum. A legnagyobb erénye pedig az, hogy szórakoztat. Kezdetben azt hittem, hogy majd áttekerem a zsűrit, de egyszerűen lehetetlen, mert sokszor ők mondják a legjobb poénokat. Oké, a Lagzi Lajcsi alázással talán kicsit messzire mentek, de ettől függetlenül dőlök a beszólásaikon, és ez jó.

A versenyzők is egyre inkább kihozzák magukból a maximumot, most vasárnap is láttam nem egy olyan előadást, amitől majdnem dobtam egy hátast. A nézettségen pedig látszik, hogy a nézőknek is bejön a show. Már 1.8 millióan nézik a Sztárban sztárt, a premierje pedig 1.2 millió környékén tanyázott. Bravisszimó! Alább az énekeseket értékelem külön-külön.

vastag-tamas

Vastag Tamás, mint Vastag Csaba

Azért lássuk be, egyszerű dolga volt a srácnak, bármennyire is megpróbálja azt előadni a médiában, hogy mennyire nehéz ezt így. Tóth Verának nehéz volt a tőle x kilóval, és tőle más stílusban éneklő húgává alakulnia, de Tamás és Csaba közt maximum a manírok mennyisége a különbség, a külső jegyekben meglévő hasonlóságokról már nem is beszélve. Meg lehetett volna ezt nagyon jól is csinálni, de én inkább csak gyengének éreztem.

sipos-peter-koos-janos

Sípos Péter, mint Koós János

A külső hasonlóság egyszerűen döbbenetes volt. Ha nem tudom, hogy ez a Sípos Peti, hát ki nem találtam volna, hogy kit rejt a maszk. Hangilag, külsőre és még gesztusaiban is tökéletesen hozta Koós Jánost. Síposnál gyakran felmerül, hogy mekkora előnnyel indul az Irigy Hónaljmirigy miatt, de most már igyekszem erre nem is odafigyelni, mert amit most letett az asztalra, nagyon figyelemreméltó volt.

dukai-regina-jessie-j

Dukai Regina, mint Jessie J

Először is, nagyon nem értem miért gondolja a zsűri azt, hogy Jessie J nem tud énekelni. Mert szerintem brutál jó hangja van, amit már nem egyszer bizonyított. No mindegy, ez mellékes. Regina átalakulása szerintem ütős volt. Csípem ezt a nőt, hétről-hétre egyre jobban teljesít. Alig várom már, hogy a jövőhéten Kylie Minogue-ként feszítsen :)

keresztes-ildiko-michael-jackson

Keresztes Ildikó, mint Michael Jackson

Oké, lássuk be, ha egy ötvenéves nőt befestenek feketére, és megpróbálják elmaszkírozni egy tíz (?) éves kisfiúvá, a látvány nagyon sokkoló lehet. És igen, ez a legpontosabb kifejezés arra, amit a színpadon láttam. Hangilag is volt egy csomó probléma. De az is lehet, hogy az a gondom, hogy Ildikó annyira magasra tette a lécet a Pink előadása után, hogy azt várom el tőle, ez pedig nagyon messze állt attól a színvonaltól.

kokeny-attla

Kökény Attila, mint Lagzi Lajcsi

Nem meglepetés, ezzel van tele a média, Lajcsi megsértődött, és tegyük hozzá, valahol tök jogosan. Nem menő valakit lealázni 1.8 millió ember előtt, pláne ha nem tudja bevédeni magát. Kökény amit kihozta ebből az egészből a maximumot, mert lássuk be, nem igényel nagy kihívásokat, ha Lagzi Lajcsivá kell lényegülni. Oké, azért belátom, jókat röhögtem a zsűri beszólásain, mégha etikailag és morálisan nem is értettem velük egyet.

toth-vera

Tóth Vera, mint Balázs Fecó

Egyszerűen félelmetesen jó ez a nő. De tényleg, döbbenet, hogy mennyire tehetséges. Ahogy előadta a Maradj velem című kultikus dalt, hát azt tanítani kellene. Annyira gyönyörű volt még hallgatni is. Persze, az eredetihez nem feltétlenül ért fel, és más tónusban is szólalt meg, mint ahogy Balázs Fecó, mert ez kicsit megmaradt Verásnak. De, és ez a lényeg, voltak olyan apró nüanszok, ami miatt kijelenthető, hogy nagyon jól megoldotta a feladatot. Hallgatni pedig tökéletes volt.

pal-denes-psy

Pál Dénes, mint PSY

Le a kalappal Dénes előtt! Olyan sok Gangam Style volt már a magyar tévékben, de eddig mindenütt elmismásolták a dolgot, és csak az angol refrént nyomatták. Erre jött Dénes, aki bemagolta a koreai szöveget, és így még ütősebb lett az egész előadása. Oké, simán lehet, hogy ezerszer belebakizott a szövegbe, de kit izgat, ha végig pörögte, mozogta és táncolta a dalt. Mintha PSY-t láttam volna a színpadon. Ezzel Pál Dénes ki is érdemelte, hogy lekerüljön a neve elől a “gyönyörű” jelzőt, mert már nem ez a legfőbb értéke (ha fogalmazhatok így), hanem az a tehetség, alázat és szorgalom, amit a zene iránt tanúsít.

pasztor-anna-marilyn-manson

Pásztor Anna, mint Marilyn Manson

Külsőre szerintem passzolt az átalakulás, hangban pedig a fene tudja. Sose hallgattam végig egy Manson dalt sem, mert mindig irritált az a pasi, szóval emiatt nem is vártam sokat Annától. Úgy érzem jó volt ő is, ezerrel élt a színpadon, és ebbe a műsorba szerintem pont ez kell. Sajnálom, hogy kiesett, nélküle valahogy nem lesz olyan színes a mezőny.

hevesi-tamas-little-richard

Hevesi Tamás, mint Szörényi Levente

A dal nem volt túl ismerős a számomra, az eredeti előadóról sem tudok túl sokat, így nekem ez mondhatni “premier” volt. Emiatt nem is igazán tudok mit hozzáfűzni, azon túl, hogy tetszett az, amit láttam.

4 Hozzászólások

  1. nem értem hogyan lehet még versenyben Dukai.. abszolút nincs hangja és szerintem egy értékelhető produkciója sem volt még. :D persze más meg mást mond, ez az én véleményem.

    Keresztes hangja viszont jó, Kökényt nagyon bírom és a Psy-féle előadása is a srácnak tökre tetszett

    • A bemutató kisfilmben tökre más volt Regina hangja, és élőben tényleg nagyon jól énekel! Nem elfogultságból mondom!

  2. Örülök, hogy neked egyre jobban tetszik Regi előadása, produkciói. Szerintem is nagyon jó volt,bár a vége felé már majdnem elment a hangja. De Jessie-t is nehéz énekelni.

  3. Hevesi Tamás nagyon jó volt habár a dalt amit énekelt csak feldolgozásba hallottam. Keresztes Ildikó most nem volt olyan jó. Vastag Tominak tényleg könnyű dolga volt mert még a hangja is hasonlít Csabiéhoz. Pál Dénes jól lenyomta Psy slágerét. Sipos Petin meglepődtem nem hittem volna hogy ennyire jól énekel. Pásztor Annának olyan dalt adtak amit sokan feldolgoztak jó lett volna más dal. Végre jövő héten az egyik versenyző lesz a másik vagyis Sipos Peti Hevesi Tamás lesz.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here