Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok X-Faktor ötödik évad: Az utolsó válogató

X-Faktor ötödik évad: Az utolsó válogató

12
Oszd meg!

A héten véget ért az X-Faktor válogatós szakasza. Valami különös oknál fogva a szerkesztők az összes tehetséget az utolsó adásra tartogatták… Bátran ki merem mondani, hogy a mostani egyetlen adásban több tehetséges énekes fordult meg, mint az előző három válogató során összesen. Talán éppen emiatt is, de ez volt a legjobb válogató idén. Megvolt a Viccfaktor is, akadtak bohókás, vicces figurák, de ezzel együtt felbukkantak igazi tehetségek is. Előbbieken szokás szerint jól szórakoztam, talán még hiányozni is fognak :)

Némelyik előadó láttán én is csak így lestem
Némelyik előadó láttán én is csak így lestem

Persze, tudom, az, ha valaki a válogatón jól teljesít, hosszútávon még nem jelent semmit. Teljesen más dolog, ha összeszedetten, koncentráltan, akár heteken át gyakorolva ugyanazt a dalt jelenik meg valaki a színpadon, mintha minden héten egy-kettő új dalt kell megtanulni, koreográfiával, élőben előadva azt. Éppen ezért becsapósak ezek a válogatós adások, mert ilyenkor azok is tehetségesnek és jónak tűnnek, akiket majd hetek múlva szidni fogok az élő showk alatt, hogy “mennyire bénák, essenek már ki“. Most azonban még nem tartunk itt. (Ha logikusan belegondolunk, Zámbó Krisztián vagy Tóth Marci sem énekelte el annyira bénán a válogatós dalát tavaly, meg tavaly előtt).

Ez a kiscsaj nagyon keményen odarakta. Azt hiszem ő az, aki a legjobban tetszett eddig.
Ez a kiscsaj nagyon keményen odarakta. Azt hiszem ő az, aki a legjobban tetszett eddig.

Ami miatt pedig a leginkább lelkes vagyok, az a jövőhét. Végre, hazánkba is begyűrűzik a székes játék. Az Amerikai X-Faktorban már láthattuk ezt, most a Brit is bevetette. Ez egy nagyon menő dolog, a lényege az, hogy a mentor a hozzá tartozó tizeniksz emberke közül hatot ültethet le, akiket magával visz a mentorházba. Ha teszem azt leült már hat előadó, de az utolsó nagyon jól nyomja, akkor valakit fel kell állítania. Senki nincs biztonságban, ráadásul aztán jön még a mentorház is. Ez az X-Faktor legizgalmasabb újítása, ami úgy érzem a magyar verzióban is működni fog, perpillanat pedig úgy tűnik, éppen elég tehetséges delikvens maradt talpon ahhoz, hogy izgalmas lehessen. Alig várom már, hogy odajussunk!

A jövőheti adások pedig csak még jobbak lehetnek. Alig várom már a tábort!
A jövőheti adások pedig csak még jobbak lehetnek. Alig várom már a tábort!

12 Hozzászólások

 1. A brit X-ben most van a “székes” rész, és nagyon durva volt az első ilyen adás. A második adást majd holnap megnézem, de Cheryl szegény nagyon ki volt.

  Kíváncsi vagyok, hogy a magyar X-ben milyen lesz ez.

 2. Én ezt a székes dolgot még nem hallottam de már kíváncsi vagyok rá én is :) nem tűnik rossz dolognak
  A felhozatal a végére tényleg elég jó lett, a reklámban volt hogy valami lesz a Gabi meg a Szikora között… az is érdekes lehet mert elég komolynak tűnt.
  . Persze tudom hogy nem kell mindent kapásból elhinni ;)

 3. A brit X nem idén hozta be, csak idén újította be a nagy X színpadot hozzá, ami az amcsi verzióban is volt. Tavaly óta nézem az X-factor UK-t, és tavaly is ezzel a székes módszerrel csinálták már, csak a színpad volt más.

 4. Ja de egyébként nagyon örülök, hogy behozzák, én ezt a részt szerettem a legjobban mindig.
  Amúgy ebben a részben, a legelején az a srác, nemtudom honnan. Annyira kínosan éreztem magam, úgy látszott, hogy meg van rendezve. Tök ciki, amikor kimennek mucsaröcsögére, és mutatják, hogy indul útnak, mert akkor úgyis tudod, hogy biztosan tovább jutott. :D

  • Én pont azt hittem, hogy emiatt esik majd ki. Jól bepromózzák, megadják az érzelmi löketet, erre kiderül, hogy béna a srác és kiesik. Végig azon drukkoltam, hogy jól énekeljen :)

 5. Örülök hogy Ricsi visszatért neki az elő showban van a helye. A fiatalok közül szerintem csak Andi fog sokáig eljutni a többiek nem. Kiváncsi leszek a bandából kivált lányra is. Borbély Ricsi is ismerős volt nekem ő is volt már régebben, de most egy kicsit rossz volt a dal választás. Danis Elizára én is emlékszem a Megaztárból de ő sem fog sokáig jutni itt. A sok nemzetiségű és a Gabi ismerőseiből álló csapat is jó volt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here