Főoldal Oldal Blog Borítótervező pályázatot hirdetek a regényemhez!

Borítótervező pályázatot hirdetek a regényemhez!

6
Oszd meg!

Bizony, eljött a nagy nap, a Könyvmolyképző kiadó magyar szerzői közül utolsóként, de annál nagyobb lelkesedéssel hirdetem meg a borítótervező pályázatot. No de miről is szól ez az egész? Azon vállalkozó kedvű grafikus palánták, akik szívesen töltik az idejüket a Photoshop előtt, elkészíthetik a regényem borítóját. A beérkezett tervek közül a legjobbakat és a személyes kedvencemet továbbítom a kiadó vezető, Katona Ildikó számára, és nagy valószínűség szerint ezek közül kerül majd ki a regény végleges borítója. A nekem legjobban tetsző terv pedig meg is kapja tőlem ajándékba a regényt, ami e-book változatban lesz kapható, de ha papírkiadásban is megjelenik, akkor dedikálva eljuttatom hozzá azt is. Érdemes ám nevezni, de nem csak a nyeremény miatt, hanem mert egyrészt jó móka borítókat tervezni, másfelől pedig akár egy szakmai önéletrajzot is feldob, és egy portfólióban is jól mutat. De lássuk be, már csak a móka kedvéért is megéri az egész :)

Köszönöm mindenkinek, aki időt szán rám, és borítót tervez nekem :)
Köszönöm mindenkinek, aki időt szán rám, és borítót tervez nekem :)

A szabályzat:

– A borítón szerepeljen a Szivárvány kör logója (klikk), a szerzői nevem (Rácz-Stefán Tibor) és a mű munkacíme, ami – tadám – a Tiniterror. (Korábban „A gyilkos áldozat” címen futott a regény, de új címet kapott).

– A borítókon nyugodtan rajzolhattok, grafikázhattok és elkészült stock fotókat is választhattok. Kérlek, csak jogtiszta képeket használjatok fel. Ilyeneket a Dreamstime oldalon találhattok, ahol egy gyors regisztráció után a vízjeles képeket fel is használhatjátok. (A végleges borító tervéhez tartozó képet a kiadó megvásárolja, így vízjelek nélkül kerül majd a Tiniterrorra.)

– Nagyon örülök annak, ha valaki lelkes, és több tervet is szeretne beküldeni. Viszont, arra kérnék mindenkit, hogy személyenként 5 tervtől többet ne küldjetek. Ennek igazából két oka van: egyfelől tudom, mennyi idő és energia elkészíteni egy tervet, másrészt pedig így nekem is egyszerűbb lesz a végén meghoznom a döntést.

– A terveket e-mailen (racztibor1988[kukac]gmail.com), a szerzői Facebook oldalamon (link) vagy a Media Addict Facebook oldalán (link) várom sok-sok szeretettel.

– Október 11-ig tart a pályázat, eredményhirdetés egy nappal később, azaz október 12-én várható.

Legalább ennyire fogok örülni minden egyes tervnek, amit elküldtök :)
Legalább ennyire fogok örülni minden egyes tervnek, amit elküldtök :)

Segítség a tervek elkészítéséhez:

– Ha lehet egy tippem, érdemes a 600*900-as méretben gondolkodni, az úgy saccperkábé a standard méret. Ha nincs Photoshop programod, online is használhatod, teljesen ingyen.

– A Tiniterror tervezett fülszövegét ide kattintva elolvashatjátok. Összefoglalva: a történet két barátról szól, akik együtt kezdik meg a gimnáziumi tanulmányaikat. Petra a szegénysége árnyoldalaival küzd, és tapasztalja meg az élet keményebbik oldalát, míg Dávid számára Áron okoz nehéz pillanatok, ugyanis hamar szerelemre lobban a fiú iránt. Az események végül nem várt, és sokkoló fordulatokba torkollnak.

– Az Aranymosás oldalra még tavalyelőtt felkerült a regény szerkesztetlen változata. (1. részlet + 2. részlet) Azóta a szerkesztés során jelentős javításon és átíráson esett át a mű.

– Mit látnék szívesen a borítón? Igazából bármit. Korábban azt hittem, hogy csak „emberes borítót” tudnék elképzelni, de azóta úgymond felnyílt a szemem, és mindenre nyitott vagyok. Szóval, ha fogalmazhatok így, szabad kezet kaptok :)

– Hogy néznek ki a szereplők? Ha valaki mégis szeretne „emberes borítót” küldeni, annak némi segédlet. A főhőseim tinik. Petra szőke hajú, kék szemű, melltájékon nem túl domború. Legjobb barátja, Dávid túlságosan sovány, ami zavarja is őt rendesen, mert állandóan gyengének érzi magát miatta. Amúgy, világos barna, rövid haja van.

Illetve, továbbra is sok szeretettel várom az ajánlásokat, amik be is kerülnek majd a regénybe. Erről bővebben itt írtam.

Azt hiszem minden lényeges dolgot megírtam már, így nem is marad más hátra, minthogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki eddig is mellettem állt, és várja a Tiniterror (hű, szokni kell még a címet) megjelenését. Erre most már tényleg nemsokára sor kerül, lassan a borító is meglesz, úgyhogy hajrá, robogunk ezerrel előre. A terveiteket pedig tényleg sok szeretetettel várom!

6 Hozzászólások

  1. Szia Tibi! Annyit szeretnék kérdezni, hogy a nevedet ezzel a logóval kell feltüntetni vagy akár használhatunk más betűtípust is? Előre is köszi a válaszodért! :)

    • Máshogy is írhatjátok, ezt csak segítségként osztottam meg, ez a Könyvmolyképző “hivatalos szerzős-betűtípusa”.

  2. Köszi az összefoglalást. Neki is állok kezdeni valamit, aztán ha úgy gondolom, hogy érdemlegeset alkottam, be is küldöm, hátha. A névváltoztatásról annyi, hogy nekem sajnos nem tetszik. Az eredeti sokkal jobb volt, ez a Tiniterror olyan lapos. :/ Persze lényegretörő, és könnyen megjegyezhető, de A gyilkos áldozat sokkal hangzatosabb és elgondolkodtatóbb volt. De ez csak az én véleményem.

    • Kíváncsian várom a terved, biztos szuper lesz :) A cím kapcsán is köszönöm szépen a véleményed. Ez még nem végleges, folyamatosan gondolkodom valami ütősebben.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here