Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: A to Z avagy Így jártam anyátokkal 2.0.

Pilotkritika: A to Z avagy Így jártam anyátokkal 2.0.

5
Oszd meg!

Van egy olyan érzésem, hogy az A to Z című sorozatot nagyon fogják értékelni az Így jártam anyátokkal rajongói. Nem csak azért, mert “anyu”, azaz Cristin Milioti a főszereplő, hanem mert hangulatában egyértelműen az Így jártam anyátokkalra hajaz, már ami Ted és Anyu szálát érinti. De igazából mégsem egy, és ugyanaz, mert az A to Z-ből hiányzik az, ami az Így jártam anyátokkalt sikerre vitte: a szerethető és jópofa mellékszereplők. (Ígérem, a kritika további részére abbahagyom az Így jártam anyátokkal hasonlatokat).

A sztori középpontjában az álmodozó, online randi közvetítő cégnél dolgozó Andrew, és a keménynek tűnő ügyvéd, Zelda áll. Azt rögtön meg tudjuk, hogy ők bizony 8 hónapig, 3 hétig, 5 napig és 1 óráig jártak együtt, a kérdés pedig amire az évad végén remélhetőleg választ kapunk, hogy végül mindezt esküvő, vagy egy szomorú szakítás követi. A széria pedig arra hivatott, hogy bemutassa nekünk ezt a kapcsolatot.

A főszereplők közt ezerrel tombol a tökéletes kémia
A főszereplők közt ezerrel tombol a tökéletes kémia

Már a pilotban is érezni lehetett a Ben Feldman és Cristin Milioti között tomboló kémiát, az ilyen pedig annyira jó a képernyőn látni. Tulajdonképpen első pillantásra az rögzült bennem, hogy “ó, de cukik, remélem összejön nekik“. Igazából ritka az, amikor ilyen hamar ennyire jó kémia alakuljon ki két színész között, tehát ha másért nem is, de emiatt szinte biztos, hogy a képernyő elé szegezheti azokat, akik megnézik a pilotot. Andrew és Zelda pedig a maguk nemében érdekes és vicces karakterek, akik egyáltalán nem túlzóak. Vígjátékokban néha “messzire mennek” a karakterek, de itt, a pilotban annyira emberiek voltak, és mondom mindezt a szó legnemesebb értelmében. Simán el tudom képzelni, hogy Andrew és Zelda a szomszédaim, a barátaim, akik odakint vannak, és keresik a szerelmet. Ez pedig annyira jó!

Van viszont egy nagy probléma. A szokásos probléma. Az idióta mellékszereplők. Kaptunk két legjobb barátot… Az egyikük Andrew haverja, Stu, aki (Barneyhoz hasonlóan) egy nőcsábász. Nézzétek, nem akarok bunkó lenni, mert biztos vannak olyanok, akiknek Henry Zebrowski a férfiideálja, de úgy érzem itt nagy félrecasting történt, mert nagyon nehéz elképzelnem, hogy a pasira ragadnak a nők. De még ha ettől el is tekintek, akkor is idegölő a karakter, az összes megszólalása, egyszerűen irritál. Egy vicces dolgot sem mondott, és a jelenlétével állandó jelleggel rombolta az összképet. Zelda legjobb barátnője, Stephie egy cseppet már mókásabb fazon, de mindent összevetve egyik mellékszereplő sem tűnik igazán szimpatikusnak, ami hosszútávon rossz hír, mert Andrew és Zelda cukiságával eladhatták a pilotot, de nehéz lesz kettejüknek megmentenie a sorozatot.

Ez a pasi nagyon nem tűnik szoknyavadásznak... És nektek?
Ez a pasi nagyon nem tűnik szoknyavadásznak… És nektek?

Hátha a fenti sorok nem elég árulkodóak, így újra megismétlem: nekem tetszett a pilot, és igazán szeretném, hogy ebből jó sorozat legyen. Megpróbálok bízni az írókban, mert alapvetően cuki az irány, amit követnek. Jó, hogy konkretizálták meddig tart a kapcsolat, és ez ad egy olyan pluszt, ami miatt folyamatosan keresni fogom a jeleket, hogy mi lesz majd a vége. Nagyon remélem, hogy a béna legjobb barátok nem rontják sokat a színvonalat, illetve arra is kíváncsi vagyok miként reagál majd Amerika a sorozatra. Az NBC-n október 02-án mutatkozik majd be, de a csatorna már előre közzé tette a neten a pilotot. A fogadtatás ahogy látom elég pozitív, bízom benne, hogy ezt alátámasztják majd a nézettségi adatok is.

Értékelés: 7/10
Ha csak a főszereplőket, és az ő jelenlétüket kellene értékelnem, akkor a maximális tíz pont simán járna, de ott volt a két barát, akik jelentősen rontottak az összképen. Mindettől függetlenül bizakodom, szerintem ez egy szerethető sorozattá válhat majd. Egy biztos, a folytatásnál jelen leszek, mert már most nagyon érdekel mit tartogat a jövő Andrew és Zelda számára.

Ó, és a cím mennyire menő már! Mert “ától zéig bemutatják a kapcsolatukat“, és a főhősök neve Andrew és Zelda. Ötletes cím, csípem az ilyet!

A to Z: A képen Ben Feldman és Cristine Milioti
A to Z: A képen Ben Feldman és Cristine Milioti
1993 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

    • Pedig a pilot végén még a szereplők találgatják is, hogy esküvő, vagy szakítás lesz a vége. Legalábbis abban a verzióban, amit én néztem meg ez volt a végefőcím után :)

  1. Megnéztem a pilotot, de nem fogom folytatni a sorozatot. A történet tetszik, de a színészválogatás valami borzasztó, nekem nem csak Andrew haverja, hanem az Andrew-t és Zeldát játszó színészek sem szimpatikusak, sajnos, így nem fogom folytatni, bármennyire is tetszett a történet már amikor berendelték is.

  2. Hm, mindenképpen bele fogok nézni, de azért igen, Barney kicsit máshogy néz ki, főleg a dizájner öltönyeiben. (“Suit up!”)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here