Főoldal Kritika és Értékelés Vendégtoll Vendégtoll: Ismerd meg ZZ Ward-ot

Vendégtoll: Ismerd meg ZZ Ward-ot

2
Oszd meg!

Ismét egy vendégtoll írás került fel az oldalra, ezúttal Revorina tollából. A Revorina Critics blog szerkesztője egy magyar származású, igencsak tehetséges énekesnőre hívja fel a figyelmet. Jómagam eddig nem hallottam ZZ Ward nevét, de meghallgatva a dalait már örülök, hogy megismerhettem ezt a remek énekesnőt.

Alább Revorina cikkét olvashatjátok.

02-sor

sajto-zz-ward

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy Magyarországon hány igazi ZZ Ward rajongó létezik, de azok sincsenek sokkal többen, akik ismerik az énekesnőt. Édesanyja révén magyar származású, a nagymama is ott született, de a holokauszt idején menekültek Amerikába. Az éeneksnő nevével is megemlékeznek az ősökről, hiszen megkapta, és meg is tartotta a Zsuzsanna nevet, teljes neve pedig Zsuzsanna Eva Ward.

1986 nyarán látta meg a napvilágot a pennsylvaniai Abingtonban. Később csatlakozott első zenekarához, viszont onnan hamar kilépett és önállóan folytatta a zenélést. Sokáig csak dalai jelentek meg, viszont 2012 októberében végre kiadták első saját nagylemezét is. A Til The Casket Drops címadó dalát a Pretty Little Liars rajongói ismerhetik is, hiszen a harmadik évad promójában ez a dal csendült fel. A dal hivatalos videóklipjében, több akkor újnak számító jelenet kapott helyet, de nem ez volt az utolsó dala a szériában. 2014-ben a Last Love Song című dal szintén a sorozathoz köthető, hiszen megjelent egy olyan videós változat, ami az Ezria (Ezra és Aria) páros szerelmét foglalja össze.

Az eddigi legsikeresebb dala és videója a Put the gun down, amit a Youtube-on már majdnem három millióan tekintettek meg. A dal a Billboard top 40-es listára is felkerült, ami hatalmas löketet adott énekesnői karrierjének. Sikerein felbuzdulva 2013-ban turnéra indult, amivel egész Amerikát bejárta, és különböző fesztiválokon lépett fel. 2014-ben az a megtiszteltetés érte, hogy a sztárok által is gyakran látogatott Coachella fesztiválon is felléphetett egy háromnegyed órás show keretein belül.

Én 2012-ben lettem figyelmes a hangjára, amikor a Til The Casket Drops videót megnéztem a Pretty Little Liars miatt. Mivel a sorozat rajongója vagyok, így utánanéztem annak, hogy ki is énekli ezt a remek dalt, innentől pedig nem volt megállás. Több magyar sztárportálon szerkesztem az adatlapját és lassan mindenkinél többet tudok meg róla. Régen nem szerettem ezt a fajta zenét, de mára megkedveltem ZZ által.

ZZ-nek különleges hangi adottságai vannak, ráadásul élőben sem utolsó, playbackre sincs szüksége. Nem is tudnék mondani olyan dalt, amit ne kedvelnék tőle. Vannak még albumon kívüli dalai is, szerintem azok is remekül sikerültek, annak ellenére, hogy nem feltétlenül mind a saját stílusában íródott. Az én személyes kedvencem a Last love song, ami jóval az album megjelenése előtt előkerült, azt nem tudnom, hogy kiszivárgott-e, de már réges-rég fent van a videó megosztó portálokon. Egyelőre sajnos esély sincs arra, hogy Európába jöjjön, hiszen eddig még csak a tengerentúlon vált sikeressé.

Írta: Revorina

zz-ward

1507 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here