Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Sztárban sztár: Kritika a második adásról

Sztárban sztár: Kritika a második adásról

6
Oszd meg!

Engem komolyan meglepett a Sztárban sztár vasárnap esti második adása. Figyelembe véve, hogy milyen magas színvonalat produkált a műsor, és az előadók a premier hetében, a fene hitte volna, hogy ilyen magasra lehet tenni azt a bizonyos lécet. Márpedig megtették! Olyan szórakoztató, szerethető és minőségi műsort tett le az asztalra a Tv2, amit a világ bármely csatornája megirigyelhetne. Ezt pedig halálosan komolyan gondolom. Egyszerűen nem is tudok egy hibát sem mondani. Oké, azoknak, akik élőben követik nyomon sok lehet a reklám, de mivel én felvételről nézem, engem aztán tényleg semmi nem zavar abban, hogy maximálisan élvezzem a showt.

Ó, és én élvezem is rendesen. Az előadók igazán minőségi produkciókat tettek le az asztalra, és bátran kijelenthetem azt is, hogy már most sokkal jobbak, mint amilyenek a tavalyi évad szereplői voltak. Ami pedig a következő adást illeti, hát az megint nagyon odacsaphat, alig várom már, hogy Kökény Attila elénekelje Natalia Oreiroként a Vad angyal főcímdalát. Halálos lesz :D Mielőtt azonban odajutnánk, egyenként értékelem a versenyzőket, mert bizony megérdemlik.

koos-reka-miley-cyrus

Koós Réka, mint Miley Cyrus
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de külsőre szerintem eléggé hasonlított Miley tíz-húsz évvel későbbi verziójára. Simán elhittem volna azt, hogy ő Cyrus harminc éves kiadása. Bár az előadást sokkal visszafogottabbra vették, nem feltétlenül jelent meg a Wrecking Ball klip erotikus vonulata, de így is odacsapott rendesen. Hangban talán kicsit operás lett, de üsse kavics, imádtam az egészet.

sipos-peter-zoltan-erika

Sípos Péter, mint Zoltán Erika
Hát, ez azért elég halovány volt. Külsőre a hasonlóság egyenlő volt a nullával, ugyanúgy festett szerencsétlen, mintha egy Irigy Hónalmirigy paródiát néznék éppen. A dal közepéig meg sem jött a csóka hangja, aztán meg olyan bénán tolta végig, hogy sértő volt a fülemnek hallgatni. Sajnálom, hogy elbénázta, ő volt az este egyik leggyengébb előadója.

nagy-sandor-mezo-misi

Nagy Sándor, mint Mező Misi (Magna Cum Laude)
Ismét teljes joggal búcsúztattunk egy előadót, mert ez bizony halovány teljesítmény volt. Vagyis, leginkább azt mondanám, hogy paródia, és egy cseppet sztereotíp is, a sok “dzsumá, himá“-féle beszólásoktól, amiket mellesleg még egyszer sem hallottam Mező Misitől. Nem is értem hogyan értelmezte ő ezt az előadást, de az biztos, hogy ezek után nem fog hiányozni a jövőhéten.

pal-denes-gergely-robert

Pál Dénes, mint Gergely Róbert
A gyönyörű Pál Dénes odacsapott keményen, és akárcsak a múltkor, most is egy csodálatos produkciót tett le az asztalra. Hangban, mimikában és mozdulataiban egy az egyben Gergely Róbertet idézte. Nem csak azért volt jó ránézni, mert annyira gyönyörű, hanem mert szó szerint varázsolt a színpadon. Nem hittem volna, hogy ennyire jól helyt fog állni a műsorban a The Voice győztese, márpedig eddig jól bizonyít. Meglátjuk mi lesz, ha komfortzónán kívülre kerül.

keresztes-ildiko-pint

Keresztes Ildikó, mint Pink
Le a kalappal! De tényleg! Tornász múlt ide, vagy oda, az, amit Keresztes Ildikó leművelt a színpadon, hát maga volt a csoda. Légtornászkodott, a földön táncolt nagyon látványosan, eközben pedig kristálytisztán énekelte el Pink egyik legjobb dalát. Ezt nevezem ám igazi maximalizmusnak. Az oké, hogy külsőre nem feltételnül hasonlított Pinkre, hangban sem annyira, de a Sztárban sztár nem látott még olyan minőségi színpadi előadást, mint amit Keresztes lerakott az asztalra. Bravisszimó!

pasztor-anna

Pásztor Anna, mint Kóbor János (Omega)
A Rising Star zsűritagja most bizonyíthat ország-világ előtt. Nekem ezen a héten sem volt különösebb problémám az előadásával, bár, sok különbséget sem láttam a múlthetihez képest. Mindenesetre az a hatalmas szakmai alázat, ami annyira látszik ezen a nőn, egyszerűen döbbenetes. Annyira egyértelmű, hogy ő ide nem csak előadni, hanem tanulni és fejlődni is jött, ezt pedig csak becsülni lehet.

hevesi-tamas-andrea-bocelli

Hevesi Tamás, mint Andrea Bocelli
A zsűritől megkapta a maximális negyven pontot, akárcsak Keresztes Ildikó. Míg a volt X-Faktor mentor pörgött a levegőben, táncolt és mindent bevetett, addig Tamás “csak” a hangjára hagyatkozva, egy helyben állt a színpadon, és teli torokból, tisztán énekelt. A maga nemében mindkettő produkció csodálatos volt, és egyben ez is jelentette az előadőművész-lét két végletét. Mégis, mindkettőt csíptem.

vastag-tomi-cher

Vastag Tamás, mint Cher
Ajjaj. Az egy dolog, hogy még véletlenül sem hasonlított a legendás énekesnőre, de hogy még hangban is ennyire béna legyen? Azért ez már sok. Sajnálom ám, mert valahol hittem benne, hogy az ifjabbik Vastag megugorja majd ezt a lécet, de úgy érzem látványosan elbukott a próbálkozás során. Nem is lepett meg, hogy utolsó előtti helyet szerezte meg.

toth-vera-katona-klari

Tóth Vera, mint Katona Klári
Múlt héten maximálisan minőségi produkciót nyújtott, bezzeg most visszább vett, és jóval gyengébben muzsikált Katona Kláriként. Tudom, hogy beteg volt, és emiatt teljesített gyengébben, de egy olyan énekesnő, aki már tíz éve pályán van, ne hivatkozzon betegségre, ha full-hamisan énekel. Ilyenkor mindig az jut eszembe, amikor Caramel 2005-ben, totál lázasan és ezerrel beinjekciózva állt ott a Megasztár döntőjében, és énekelt csodálatosan. Verám, most csalódtam.

dukai-regina

Dukai Regina, mint Marilyn Monroe
Szerencsére a zsűri most kedvesebb volt vele, de úgy érzem még mindig nem értékelik eléggé Reginát. Kár, mert most nagyon jól odapakolta magát, Marilyn Monroeként pedig nem csak külsőre, hanem hangra is nagyon passzolt a dolog. Nekem tetszett, bár jobban örültem volna, ha kevesebb a koreográfia, és egy kicsit több az ének. Jövőhéten Pharrel Williamsként bizonyíthat, alig várom!

kokeny-attila

Kökény Attila, mint Fenyő Miklós (Hungária)
Hát, ez nem volt világszám. Conchitaként ő is elérte a maximumát, bár, jövőhéten bizonyíthat, mint Natalia Oreiro. Ettől függetlenül többet várnék azért Attilától, pláne mert úgy éreztem passzol hozzá Fenyő Miklós “karaktere” és szellemisége.

6 Hozzászólások

 1. Kökény Attilán én nagyon meglepődtem, szerintem nagyon jól teljesít. Sose hittem volna róla.

  Regina meg szerintem csodálatos volt Marilyn-ként! Nagyon idegesít a zsűri, állandó csak kritizálják Reginát. Majka össze-vissza beszélt, kb semmi értelme nem volt a mondanivalójának..
  Claudia dicsérte, és egy kicsit Hajós András is.
  Alig várom, hogy Pharrell Williams-ként, hogy milyen lesz. Hajrá Regii!

  Keresztis Ildikó azért nagyon odaütött, bár hangilag nem hiszem, hogy ott lett volna.

 2. Én csak Pál Dénes miatt nézem, mármint inkább csak őt, de most belenéztem Koós Réka előadásába is. Nem rossz, nem rossz, de az ének nem igazán tetszett…A fájdalom megvolt, de eléggé visszafogott volt az előadás, Miley vadabb, még ebben a dalban is.
  Én sem gondoltam volna, hogy Dénes ennyire jó lesz ebben a műsorban! De megint fantasztikus volt, elképesztő, hogy milyen jól hozta Gergely Robit!:) Az előző héten is nagyon tetszet, de akkor láttam őt is, most viszont kicsit se:))

 3. Továbbra is irritáló, amit Keresztes művel, sosem bírtam és nem is most fogom elkezdeni. Az, hogy tud tornászni, az egy mellékes dolog…..

  • Szerintem van olyan pont, amikor külön kell választani az embert, és a művészetét. Engem is irritált, ahogy ott állt büszkén, királynőien, mintha ő szarta volna a spanyol viaszt. Emellett meg elismerem, csodálatos produkciót nyújtott a színpadon.
   Nehéz ám a produktumot dícsérni úgy, hogy nem szimpatikus az ember, aki adja.

 4. Keresztes Ildikó nagyon jó volt látszik rajta hogy régebben tornázott. Vastag Tomitól én is többet vártam és a kinézete nagyon nem hasonlított Cherhez. Sipos Peti produkciója inkább paródia volt. Pál Dénesre kiváncsi leszek vasárnap mert Karádi Katalin bőrébe bújik. Nekem Pásztor Anna és Hevesi tamás kellemes csalódás mert én őket nem annyira ismerem jól de nagyon jól énekelnek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here