Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Devious Maids: Kritika a második évadról

Devious Maids: Kritika a második évadról

6
Oszd meg!

Tavaly nyáron indult el hódító útjára a Született Feleségek-kreátor Marc Cherry új sorozata, a Devious Maids. Szerény véleményem szerint ez volt 2013 nyarának a legjobb újonc sorozata, ami szerencsére meg is kapta a második évados berendelést, ami 2014 tavaszán került a képernyőre. Igaz, csak most daráltam le, de még véletlenül sem jelenti azt, hogy ne lett volna tökéletes élményben részem.

Kicsit tartottam ám a második évadtól. Sok sorozattal megtörténik az, hogy egy tökéletes első évadot, valami sokkal gyengébb folytatás követi. A Devious Maids esetén úgy érzem ez nem következett be. Oké, az idei szezon sokkal szappanosabb lett, mint az előző, de ettől eltekintve sikerült egész jól összehozniuk a szálakat, a fekete humor pedig, ami mondhatni Cherry sajátja, ugyanolyan jól működött, mint a Született Feleségekben. Az évados fő rejtély egy cseppet talán gyengébbre sikeredett, mint tavaly, de azért a végére kikupálódott ez is. A továbbiakban spoileresen folytatva kitérek a szereplőkre, és az évadzáróra is.

Íme, a Devious Maids női főszereplő
Íme, a Devious Maids női főszereplő

Marisol: Kíváncsi voltam arra, miként viszik tovább a karakter szálát. Eleinte ugye cselédként ismertük meg, aki azért vállalta az uniformist, hogy kihozza a fiát a sittről. Utóbbi nem tűnt fel a mostani részekben, ellenben Marisol már nagyvilági dámaként tündökölt. Érdekes volt a kapcsolata Nicholassal, és azt sem bántam, hogy a rejtély ismét köré szerveződött. Szokás szerint botrányosra sikeredett a dolog, néhol én is csak lestem, hogy miket találnak már ki megint. Egyedül a végénél éreztem azt, hogy “ó, ne már“, amikor annyira jól viselkedett Marisol, mintha valamilyen szent lenne. Oké, tudom, valahol talán az is, de no, kicsit sok volt. Ettől függetlenül továbbra is szimpatizálok vele.

Rosie: A szappanoperás szálat egyértelműen ő képviseli a sorozatban. A nagy szerelmi jelenetek Spence-szel jól működtek, és azt is nagyon csíptem, amit a Miller családért tett. Utóbbi amúgy szimpatikus egy família volt, kellemesen meg is lepődtem a görény húzásokon. Rosie amúgy szerethető, amikor poénkodik az oltári, és a kis Miguel sem olyan tenyérbe mászó, mint a legtöbb gyerek a képernyőn. Egyedül Dania Ramirez akcentusától mászok a falra, mert nagyon erőltetetten nyomja, nem igazán tűnik hitelesnek. Ettől függetlenül nagyon odacsaptak ebben a szezonban a Rosie-szálra, és annak is örülök ám, hogy nem minden tökéletes a paradicsomban.

Bődületesen vicces arcot vág itt Miss Carmen Luna
Bődületesen vicces arcot vág itt Miss Carmen Luna

Carmen Luna: Egyértelműen ő a kedvencem. Amikor neki kellett vigyáznia Spence kisbabájára, könnyesre röhögtem magam a nézésein, a jeleneteken, amikor pedig úgy jött utána a gyerek a pórázon, mintha egy kutya lenne, hát az hatalmas volt. Szeretem ám Carmenben azt, hogy látszólag csak egy pénzéhes, karrierista nő, de annyi mélység van benne, és pont ettől annyira szerethető. Az a vicces magabiztosság, azok a huncut beszólások pedig mindig betalálnak, és jókat nevetek rajta. Egyedül azt a Ty-gyereket nem csíptem a köré szőtt szálakban, akárhányszor megláttam a debil fejét, kedvem lett volna lekapcsolni a képernyőt. (Oké, tudom, ezért castingolták a kis gyökeret).

Zoila & Valentína: Ez az anya-lánya duó egyszerűen oltári. Szuper látni, hogy mennyire szeretik egymást. Kommentben írtátok is, hogy Zoila a legjobb tévés anyuka, és egyet kell értenem, tényleg jól csinálja a dolgát, bár azt nem mondanám, hogy ő number one, de a top tízben helye van, az fix. Ami pedig a szerelmi háromszögeket illeti – mert mindketten kaptak egyet az évad során – meglepően szerethető volt. Sőt, Zoilánál kaptunk még egy vicces kis csavart is, ami miatt az évadzáró még nagyobbat ütött. Valentínában pedig azt is szeretem még külön, amit Carmenben: hogy mindketten küzdenek az álmaikért. Jó dolog, amikor az ember azonosulni tud a karakterekkel.

Bizony, nem lesz egyszerű kivárni a folytatást. Cliffhangerek a javából!
Bizony, nem lesz egyszerű kivárni a folytatást. Cliffhangerek a javából!

Ami az évadzárót illeti, ezerrel odacsaptak az írók! Az utolsó percek fergetegesre sikerültek, hála az őrült Ty beteg húzásának. Az egész jelenet, az esküvő, a rémült kiáltások, Rosie véres esküvői ruhája és a csokor földre hullása maga volt a gyönyör. Az évadzáró amúgy is tökéletes volt, Evelyn és Adriand drámájával, Rosie “szappanosan” mégsem halott előző férjével, Marisol erkölcsös tettével, Carmen ledöbbent ábrázatával amikor megtudta, egy házas emberrel kavaral aki beindíthatja a karrierjét. Izgalmasan ért véget a második évad, ami maximálisan megtartotta az első színvonalát. Igazi élmény volt ezt végignézni.

Értékelés: 10/10
Bizony, szerintem a Devious Maids egy annyira jó sorozat, ami simán megérdemli a tíz pont. A szereplők szerethetőek és élettel teliek, a viccek nagyon odacsapnak, a színészek jól játszanak, a forgatókönyv pedig sziporkázóan jó. Alig várom a harmadik évadot, remélem a Lifetime berendeli azt is. A nézettsége alapján be kellene.

Nem néztél még bele a sorozatba? Nyugi, bármikor pótolhatod. Érdemes!
Nem néztél még bele a sorozatba? Nyugi, bármikor pótolhatod. Érdemes!
1780 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Vártam már a véleményed a második évadról és mindenben egyetértek mindenben. Imádtam ezt az évadot és alig bírtam kivárni az új részeket.
  Nekem is Carmen az abszolút kedvencem, na meg Genevieve, haláli az a nő! Eleinte Rosie-t nem bírtam, de utána sikerült őt is megszerettetniük az íróknak. Igazán berendelhetnék már a harmadik évadot, mert én nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

  • Nem is értem miért nem rendelték be. A The Lottery nagy bukás, a Witches of East End is kevesebb nézőt hoz. Remélem tényleg folytatják a Devious Maids-et, igazán megérdemelné.

 2. Nekem Drew van Acker nagy kedvencem a PLL-ből, neked mi a véleményed róla? Remit játsza.
  És az anyja, Genevieve? Róla nem is írtál, pedig érdekes karakter:)

  • Nem igazán tudok mit mondani Drew-ról. Mármint, nagyon helyes, az a dolga, hogy az legyen, azon túl nem is tud mit mutatni, és a karaktere sem megy olyan mélységekbe, hogy bármilyen színészi kihívás elé állítaná őt.
   Genevieve-t imádom :) Kár, hogy nem tértem ki rá a kritikában, de tényleg oltári az a nő.

   • Mondjuk szerintem az ő baja volt a legkevésbé érdekes ebben az évadban. Az előző évadban sokkal érdekesebb volt, de persze most is voltak jó dobásai:) Csak nekem az a vese-probléma annyira nem jött be.
    Drew amúgy egész jó színész amúgy szerintem, itt inkább a karaktere unalmas. A PLL-ben jól hozza a titokzatos karaktert és anno a Castle-ben is tetszett.

    • Drewt eddig csak a PLL-ben láttam, ott sem igazán kapott színészi kihívást jelentő feladatot, de azt elhiszem neked, hogy a Castle-ben villantott :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here