Főoldal Érdekességek Érdekességek Meleg könyvek magyarul: A második válogatás

Meleg könyvek magyarul: A második válogatás

0
Oszd meg!

Még márciusban hoztam egy válogatást az itthon már kapható, LMBT témájú regényekből. Akkor többek közt az Ethan & Carter, Kereszt a szekrényben, A szépség vonala, Mennyi időnk van?, Kecskerúzs és a Kéjpart került szóba. A mostani válogatás során igyekeztem a friss megjelenésekre koncentrálni, és olyan műveket kiválogatni, ahol legalább az egyik főszereplő a saját neméhez (is) vonzódik. Mindenesetre becsúszott néhány régebbi megjelenés is. Remélem azok, akik az LMBT irodalmat részesítik előnyben, vagy csak szeretnének olyan könyvekről is olvasni, ami egy kicsit “más”, találnak majd kedvükre valót.

02-sor

mas-apatolAlan Hollinghurst – Más apától
Kiadó: Scolar
Megjelent: 2013. november 29.
Megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: “,,Akar az özvegyem lenni?” Három idősíkon, három különböző történelmi korszakon keresztül ábrázolja az angol irodalom egyik legnagyobb kortárs képviselője a társadalmi rétegeket, szubkultúrákat, s ezeken keresztül egész történelmi korszakokat. Cecil Valance, a Cambridge-ben tanuló nemesifjú 1913-ban ellátogat barátja, George birtokára. Itt megírja ,,Két Hold” című költeményét, melyet George húgának, Daphnénak ajánl, ám George-nak jó oka van azt hinni, hogy a vers valójában neki szól. Cecil megkéri Daphne kezét a háború alatt, ám nemsokára elesik. Daphne ezután hozzámegy a halott költő féktelen természetű bátyjához, Dudley Valance-hoz, azonban közös gyermekeik ellenére sem lel boldogságra mellette. Cecil hozzá írt verse a háború utáni években híressé válik, ahogy szerzője is; egy nemzedék, egy olyan Anglia szimbólumává lesz, mely örökre tovatűnt. Újabb és újabb generációk kutatják Cecil és a Valance család titkait, melyekből nem kevés akad… “

02-sor

james-lecense-trevorJames Lecesne – Trevor
Kiadta: Pozsonyi Pagony
Megjelent: 2014. június 12.
Online megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: Trevor egy vidám, jó humorú, tizenhárom éves fiú, de otthon és az iskolában különcként kezelik. Trevor művész szeretne lenni, mégpedig olyan, aki megváltoztatja a világot. De miért vesz föl csillogó Lady Gaga-jelmezt halloweenkor? Trevor szerint azért, mert jól néz ki, és amúgy is Lady Gaga a példaképe. A többieknek erről teljesen más a véleménye. Egy ideig a szülei és a barátai is megpróbálnak úgy tenni, mintha Trevor egy átlagos srác lenne. Hisz ez volna a legjobb, nem? Könnyebb elfogadni azt, aki olyan, mint te vagy én. Ha valaki nagyon más, akkor mindenki félrenéz, és reménykedik, hogy nem jól látja. De Trevor különleges, tehetséges és más, és ilyen is akar maradni. De meddig úszhat szemben az árral? A Trevor egy fordulatos, amerikai kisregény a kamaszkori útkeresésről, a másságról és az elfogadásról. Elfogadni magunkat és egymást nem a legegyszerűbb, de a legszebb feladat a világon.

02-sor

james-lear-hatso-bejaratJames Lear – A hátsó bejárat
Kiadta: Ulpius-ház
Megjelent: 2014. július 28
Online megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: Agatha Christie, húzódj félre! Kemény szex és botrány találkozik e ragyogóan szellemes krimiben. Egy tengerparti falu, egy angol kúria, gazdag különcök családja és ugyanolyan sajátos szolgáik, egy elszánt detektív – minden összetevő együtt van egy kellemes, Agatha Christie-stílusú krimihez. De várjunk csak – Edward “Mitch” Mitchell nem Hercule Poirot, és A hátsó bejárat nem Az Ackroyd-gyilkosság. Mitch jóképű, huszonkét éves pasas, aki sosem hagyja, hogy a nyomozás egy pikáns randevú útjába álljon, akár a helyi rendőrséggel, akár a sajtóval, akár iskolai pajtásával és atlétatársával, Boy Morgannel dolgozik együtt, aki Watson szerepét játssza mellette, amikor éppen nem azzal vannak elfoglalva, hogy lefeküdjenek egymással. Amikor Reg Walworthot holtan találják egy szekrényben.

02-sor

oh boyMarie-Aude Murail – Oh, boy
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelent: 2014. július 01.
Online megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: Három testvér néhány órája magukra maradt a világban, de megesküdtek, hogy soha senki nem választhatja el őket egymástól. A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül. A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának. Különleges ismertetőjele: forró szerelmi történeteket játszik el a Barbie babáival. A Morlevent gyerekek nem hajlandók a sorsukat az első jöttment szociális asszisztensre bízni. Az a cél hajtja őket, hogy kikerüljenek a gyermekotthonból, ahová elhelyezték őket, és családra leljenek. Két személy lehetne a gyámjuk. Csakhogy eleinte egyiknek sem fűlik hozzá a foga. Aztán meg egyszerre mindkettőnek. De az egyik nem túl rokonszenves, a másik meg felelőtlen, ráadásul… Ja igen! És ez a két személy ki nem állhatja egymást.

02-sor

patrick-ness-soha-nincs-vegePatrick Ness – Soha nincs vége
Kiadta: Vivandra kiadó
Megjelent: 2014. április 24
Online megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: A fiú kétségbeesetten, magányosan merül el a háborgó tengerben. Meghal. Majd felébred, csupaszon, a testét zúzódások borítják, de életben van. Hogy lehet ez?
Ahogy lassan megérti, hogy mi történik vele, a fiú egyre jobban mer remélni. Talán ez nem a vég… Talán még nincs vége… Patrick Ness, a Chaos Trilógia népszerű ifjúsági regények szerzője ismét egy provokatív hangú, lebilincselő történetet írt.

02-sor

lakatos-levente-barbibebiLakatos Levente: Barbibébi
Kiadta: Ulpius-ház
Megjelent: 2013 február 06.
Online megrendelés: most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: ,,Arra sem emlékezett, hogy mikor került a biliárdasztalra. A fekete bőrű srác, akit a combjaival szorított magához, már legalább tíz perce az extrém mélyre kivágott dekoltázsát nyalogatta, s közben méretes ujjaival a feszes melleit masszírozta. Végre kezdett beindulni a buli!” Magyarország legnépszerűbb popsztárja kidobja aktuális barátnőjét. Barbi élete a siker, a pénz és a csillogás. A szakítás után egyre mélyebbre süllyed, míg egy hétvégi buli után szándékosan elgázolják. A sokktól emlékezetkiesése lesz, szinte mindent elfelejt botrányos múltjából. Siófokra menekül az őrjöngő média elől, ahová legjobb barátja, Krisz is elkíséri. Krisz nem bocsátotta meg Barbinak, hogy kifecsegte féltve őrzött titkát – hogy a fiúkat szereti. Mégis segít neki, együtt nézik végig Barbi régi videoblogjait, hogy rájöjjenek, ki akarhatta megölni.

02-sor

kicsi-liliKarafiáth Orsolya – Kicsi Lili
Kiadta: Scolar kiadó
Megjelent: 2012. október 17.
Online megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: Karafiáth Orsolya regényének főhőse a harmincéves Lia. Története két viharos szerelmi kapcsolatának szálán fut: a gimnáziumi tanárnőjéhez, Marihoz fűződő szerelmét későbbi főnöknőjéhez – az olykor elbűvölő, máskor végtelenül nyers és érzéketlen Lilihez – való viszonya tükrében fedi fel. Vajon ki tud-e törni Lia abból a bűvkörből, ami miatt mindig csak lelki hierarchiákban képes gondolkodni, és csak ennek függvényében tud bármiféle kapcsolatot elképzelni? Megtanul-e végre nemet mondani, és felvállalni önmaga vágyait?

2005 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here