Főoldal Hírek Borítótervező pályázatot indított a Könyvmolyképző Kiadó

Borítótervező pályázatot indított a Könyvmolyképző Kiadó

4
Oszd meg!

scarJó szokásához híven idén is meghirdették a borító tervező pályázataikat a Könyvmolyképző Kiadó magyar szerzői. Eddig többek között a Hanna örök, a Nyitótánc, a Scar és a Calderon második része kapott olyan borítót, amit az olvasók álmodtak meg. Sőt, a Scar borítójának a grafikusa, Krajcz Vivien terve lett Az Év legszebb könyvborítója az I. Magyar Könyvek Viadalán!

Érdemes tehát terveket beküldeni azoknak, akik szívesen ügyködnek a photoshopban. Csak egy fontos szabály van: a borítókhoz használt összes fotó jogtiszta legyen, a legjobb, ha a DreamsTime.Com oldalról válogattok. Ott egy gyors regisztráció után letölthetőek a képek nagy verzió, a “comp image” gombra klikkelve. Igaz, lesz rajta pár kriksz-kraksz, jellemzően vonalak meg egy felirat, de azzal ne foglalkozzatok, a győztes pályaműhöz tartozó fotót úgyis megvásárolja majd a kiadó.  De természetesen saját fotót is készíthettek, festhettek, grafikázhattok, amit csak szeretnétek. A pályaműveket a szerzőknek küldhetitek el, ők kirakják a Facebook oldalukra, és az általuk kiválasztott legszebb pályaművet beajánlják Katona Ildikónak, a Könyvmolyképző Kiadó vezetőjének.

A győztes kap egy dedikált példányt a regényből, továbbá azzal jelenhet meg a könyv. Utóbbi hatalmas lehetőség elsősorban azoknak, akik grafikusi pályán képzelik el a jövőjüket, referencia anyagként tökéletesen felhasználható ez a pályázat. Persze a végső döntést Katona Ildikó hozza majd meg. Az alábbi szerzők várják a műveket, a nevekre kattintva eljuthattok a Facebook oldalukra még több információért. Értelemszerűen a határidő végéig készülhetnek el a művek.

És akkor itt jön a csavar: jól látjátok bizony, az én regényemhez is várom majd a pályaműveket, de csak szeptember 26-tól, akkor lesz kész az én hivatalos kiírásom, amiről természetesen a Media Addict-on is beszámolok majd. Addig is érdemes a szerző-kolleginák műveire beküldeni az anyagaitokat. Tényleg remek lehetőség ez a fejlődésre, arra, hogy megmutathasd, mit tudsz. Ezt bizonyítván én is neveztem ám, Róbert Katalin Szívből, színből, igazán c. regényére adtam be négy tervet, de a többiekéhez is tervezek majd készíteni valamit.

Egy szó, mint száz, ha értesz a képszerkesztő programokhoz, van egy kis szabadidőd, akkor játssz velünk, a Könyvmolyképző Kiadó magyar szerzőivel. Alább pedig megtekinthetitek azokat a képeket, amiket Katalin csodálatos regényéhez készítettem. (Már olvastam, tényleg nagyon szuper :)). Ha pedig bármi kérdésetek lenne, írjatok bátran. Hajrá!

robert-katalin-szivbol-szinbol-igazan-04

4 Hozzászólások

 1. Szívesen pályáznék, de nem igazán értem a kiírást. Most akkor csak photoshoppolni lehet (ha igen, akkor hol találom meg a photoshoppolandó borítót? a dremstime-on nem találtam meg) vagy esetleg bármilyen tehnikával megalkotni a borítótervet? Mert bár te itt világosan leírtad, hogy mindkettőt lehet más oldalakon csak a photoshop-ról olvastam. És akkor mi van a kiválasztással? Azt írtad, hogy a nyertes borítóval jelenik meg a könyv, viszont máshol ezt nem írják, csak azt, hogy TALÁN ha Katona Ildikó úgy dönt esetleg ez megtörténhet. Ezt tudnád akkor tisztázni? Köszi a segítséget előre is.

  • A lényeg az, hogy lemented a neked tetsző képet Dreamstime-ról, és egy 600*900-as méretbe berakod, olyan betűtípussal írod rá a címet, amilyennel te szeretnéd, és így tovább. Akár több képet is rátehetsz, ha neked az úgy megfelelő. A Dreamstime-ról pedig azt a képet választod, ami neked tetszik :)

   Rajzolni is lehet ám, meg festeni, és így tovább. Ez esetben különböző programokkal gépen meggrafikázod a borítóul szolgáló művedet. Sajnos nem tudom milyen programok vannak hozzá, én sajnos nem nagyon tudok profin rajzolni. (Még papírra sem, nemhogy gépen :p)

   Eddig tudtommal egyszer fordult elő, hogy Katona Ildikó nem a szerző által legjobbnak ítélt borítót választotta. Tavi Kata választása ez volt, http://tavikata.blogspot.hu/2013/10/boritotervezes-eredmenyhirdetes.html de a kiadóvezető úgy látta jobbnak, ha más borítóval jelenik meg. Szóval igen, a “talán” szerepet játszik, de nézd az arányokat, a többieknél elfogadta a borítókat, mert nagyon szuperek lettek :)

   Ha bármi kérdésed lenne még, írd meg bátran!

 2. Tegnap láttam már a felhívást a Könyvmolyképző oldalán, és láttam, hogy a Te könyvedhez is lehet borítót készíteni. Egy kérdésem van. Ha nem jelent még meg a könyv, és nem olvastam, akkor mégis mi alapján kéne borítót tervezni? Igaz, párszor már leírtad, hogy miről szól a regény, de szerintem ez kevés. Esetleg tudnál egy ilyen “segítő posztot” készíteni, amelyben leírnád, hogy mit érdemes tudni, figyelembe venni, ami segíthet a borítótervezésben?! :)

  • Mindig kiírjuk, hogy mi az, amit szeretnénk. On Sai például közölte, hogy Lucy egy gyönyörű, kopasz nő, így ehhez megfelelő borítók éreztek hozzá. A legtöbbünk könyvének az első fejezetei olvashatóak az Aranymosás, vagy a szerzői oldalakon, így némi ismeretet lehet szerezni.

   Amikor kiírom a saját pályázatom – szeptember 26-án -, majd adok egy bővebb leírást a karaktereimről, így nektek is egyszerűbb dolgotok lesz. Addig még van pár hét, úgyhogy ráérek vele.

   Örülök ám, hogy (ezek szerint) pályázni akarsz. Kedves tőled, köszönöm :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here