Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Suburgatory: Kritika az utolsó évadról

Suburgatory: Kritika az utolsó évadról

1
Oszd meg!

Idén véget ért a Suburgatory, az ABC egyik legeredetibb komédia sorozata. Mielőtt megnéztem volna a harmadik szezont, igazából sajnáltam is a kaszát. Úgy voltam vele, hogy ami ennyire jó, mint amilyennek a tavalyi kritikámban lefestettem, akkor azt nem kellene elkaszálni. És ha megteszik, akkor nekem bizony sajnálnom kell. Most, látva a záró részeket, hát azt mondom, jó ez így. Persze, néztem volna tovább is, de már amúgy is határvonalhoz ért a sorozat. A tinik befejezték a gimit, jött volna az egyetem, onnantól kezdte meg izzadtságszagúnak tűnt volna az egész. Vagy nem. Akárhogy is, a harmadik évad első fele önismétlő volt, ugyanazokon a problémákon lovagoltak, miszerint Tessa és George próbál ellenállni Chatswin bájának, és nem akarnak beilleszkedni. És hát, ezt látjuk már évek óta, szóval ez így valahogy béna volt.

Aztán a szezon második felére valahogy minden borult. Elkezdték úgymond “Suburgatorysan komolyan venni” magukat az írók, és a széria végére nagyon odapakolták magukat. Tulajdonképpen egy tökéletes sorozatzárót láttam. Nem vagyok benne biztos, hogy annak tervezték, de attól még az lett. Szerintem ettől jobban nem is nagyon lehetett volna lezárni a Suburgatoryt. Nem lett minden tökéletes, nem lett az összes karakter hihetetlenül boldog. Volt, akinek összejött, volt, akinek nem, másoknál pedig azon agyalhatok, hogy mi lesz velük. És igazából én ezt szívesen meg is teszem, mert örülök, hogy nem nyomták bele a képembe a válaszokat. Szóval, számomra a sorozat lezárása úgymond tökéletes volt.

suburgatory-harmadik-evad

Azért a harmadik évadban is voltak nagy pillanatok, még a szezon elején is. Az új karaktereket nagyon csíptem, különösen a kis Victort, aki mindig mosolyt csalt az arcomra. Tessa beszólásai még mindig nagyot ütnek, és a mellékszereplők egyszerűen zseniálisak. Dalia igazi telitalálat, de a többiek sem sokkal maradnak el mögötte. Tetszett, ahogy egyre mélyítik Dallast (és nem csak a dekoltázsát), a délre utazós rész haláli volt, és nem csak Tessa őrült ruhája miatt. A gyermekszépségversenyes epizód is haláli volt, sírva röhögős poénokkal. A Lisa és Malik szál üdítően alakult, a zenei betétek pedig óriásiak voltak. Meg az egész szál, amit kaptak (nem akarom lelőni a poént, ez egy spoiler-mentes ajánló).  Ha jobban belegondolok, akkor az egész évad kellemes volt, eltekintve az elejétől, ami néhol lassacskán csordogált, néhol az unalommal fenyegetett, de egy-egy jó poénnal mindig sikerült javítani a helyzeten. Szóval, nekem összességében bejött.

Értékelés: 8/10
Azt hiszem az egész sorozatra nyugodtan ki lehet szórni a nyolc pontot. Nem váltotta meg a világot a Suburgatory, de kellemes és szerethető néznivaló lett, jó karakterekkel és eredeti poénokkal. Az atmoszféra pedig amit megteremtett, a szarkasztikus humor amivel operált, pedig végig kiemelte a sorozatot a többi komédia közül. Számomra legalábbis mindenképpen. Ha még nem ismered, és valami last-minute nyári darálnivaló sorozatot keresel, akkor legyen a Suburgatory a választásod. Mert megérdemli. Amúgy, magyar szinkron is van már hozzá, az HBO végig leadta. Nem olyan vészesek a magyar hangok, akár úgy is nézhető :)

suburgatory-harmadik-evad2

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here