Főoldal Érdekességek Érdekességek A hírességek új mókája: Ice Bucket Challenge

A hírességek új mókája: Ice Bucket Challenge

11
Oszd meg!

Fogalmam sincs kivel kezdődött, de az biztos, hogy mára egyszerűbb felsorolni azok neveit, akik (még) nem teljesítették az Ice Bucket Challange kihívást, mint azokét, akik már túl vannak rajta. Az elején még érdekesek voltak ezek a videók, mára már megszokottá vált, az én szememben legalábbis mindenképpen. Aki nem ismerné, a kihívás lényege az, hogy egy vödör vízbe önts jeget, borítsd a fejedre, és utána jelölj meg x embert, akinek meg kell csinálnia utánad, ha pedig nem teszi, akkor adományoznia kell. Utóbbival akart élni Colton Haynes is, akit John Barrowman akkor csapott fejbe egy vödör vízzel, amikor egy rakat pénzt lobogtatott a kezében. Amit jótékonyságra szánt. Utóbbit nagyon nem tartom viccesnek, ha az ember olyan bankjegyeket tart a kezében, amit beteg gyerekeknek akar adni, akkor ne áztassuk el a pénzt.

A Just Jared összegyűjtött jó pár Ice Bucket Challenge kihívást, itt megnézhetitek. Alább linkelek párat én is. Arra pedig kíváncsi leszek, mikor kezdik leutánozni a dolgot a hazai celebek.

UPDATE: Betty kommentjével kiegészítve még több infó a kihívásról: Ez a kihívás az amiotrófiás laterálszklerózisra (ALS) hívja fel a figyelmet, amely az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg fokozatosan elveszíti mozgásképességét, nem tud enni, beszélni, végül lélegezni sem. És a kampány során vagy teljesíted a kihívást, vagy pedig minimum 100 dollárral támogatod az alapítvány munkáját. Persze a sztárok többsége mindkettőt szokta.

11 Hozzászólások

 1. Ez a kihívás az amiotrófiás laterálszklerózisra (ALS) hívja fel a figyelmet, amely az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg fokozatosan elveszíti mozgásképességét, nem tud enni, beszélni, végül lélegezni sem. És a kampány során vagy teljesíted a kihívást, vagy pedig minimum 100 dollárral támogatod az alapítvány munkáját. Persze a sztárok többsége mindkettőt szokta.

 2. Mindenesetre – az adománygyűjtéssel kiegészítve – több értelmét találom, mint a sörös kihívásnak, ami tavasszal dívott. Én Zuckerberg meg Bill Gates teljesítését láttam, jófejek voltak. :)

 3. Ben affleck és jennifer garner nagyon cukik.kb az ővék tetszik legjobban.na meg azért nina dobrev-é is eléggé odaver

 4. Szánalmas! Először is: nem ilyen baromságokkal kellene felhívni fontos betegségekre a figyelmet. Ez az egész semmi másról nem szól, mint “Ha én nem csinálom, akkor egy senki vagyok!” Úgy rühellem ezt a divat baromságot, mint a szelfis ökörködést. Amióta kitalálták azt a “divat szót”, azóta az összes tanyasi “celeb” liba napi 10-15 képpel pusztítja mások szemvilágát. Dehát ők világszépe tanyasi celebek. Alig várom, hogy ezek a suttyó “mély milliárdos” libák magukra öntögessék a jeges vizet. Aztán majd villognak, hogy milyen jót tettek, de még a zrikálni szót sem tudják kiejteni ezek a mély értelmiségi, tanyasi, celeb libák. Ahelyett, hogy a sok milliárdos ilyen ökörségekkel villog, inkább nyissa ki mélyen a pénztárcáját. Semmivel sem különb ez a jeges, celeb majomkodás, mint egy tanyasi pálinka bajnokság a helyi, híres alkoholistákkal.

  • Nemrég láttam Kevin McHale egyik tweetjét, amiben azt írta, hogy már adakozott, és meg is csinálta a videót. Ha így nézed, akkor nem is olyan rossz dolog ez :)

  • Kár, hogy a szerző nem olvasott utána, annak, hogy mi ez az új “móka”, mert akkor nyilván nem mókának nevezné a kampányt, és kár, hogy Cili meg úgy hiszi, hogy nem így kell felhívni a figyelmet valamire. Pedig de, mert olyan dolgot kell kitalálni egy cél érdekében, ami furcsa, megdöbbentő. Különben a mai ingergazdag világban az információ eljut hozzánk, csak nem tudatosul, mert az agyunk megszűr mindent, a felesleges infót ignoráljuk. De ez elég új és innovatív dolog. És sikeres, több mint 10 millió dollárt gyűjtött már az ALS szervezet a tavalyi 1,7 millióval szemben. Úgyhogy így kell sikeresen kampányolni, híres emberekkel és megdöbbentő, vicces ötlettel.

 5. Katasztrófa ‘mókának’ nevezni egy olyan kezdeményezést, ami az ALS kutatására gyűjt adományokat. Figyelemfelhívás. Ez a lényeg, mivel abszolút nincs a köztudatban ez a betegség… én sem tudtam róla két évvel ezelőttig semmit, amikor Anyának diagnosztizálták…
  Kívánja magának, aki mókaként beszél erről, hogy soha ne tudja meg, valójában miről ír…ha már a cikk megírása előtt nem sikerült utánajárnia….

  • Azért azt tegyük hozzá, hogy például a videókon szereplő színészek java része az ALS-t is lehagyja az Ice Bucket Challenge videóiról, adományozásról szó sem esik, ellenben sikítanak, vigyorognak, meg örömködnek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here