Awkward: Kritika a negyedik évad első feléről

  4
  Oszd meg!

  Legutóbb azt írtam az Awkward kapcsán, hogy „Nemsokára pedig kezdődik az Awkard negyedik évada, amit nagyon kíváncsian várok, annak ellenére is, hogy elképzelni sem tudom, mivel akarnak előrukkolni a kreátorok”. Nos, megnéztem a már bemutatott részeket. És összességében tetszett, amit láttam. Habár továbbra is távoli emlék csupán az első évad kiváló minősége, de az Awkward megtartotta az egyedi hangját, azt a különlegességet, ami miatt továbbra is vidáman nézem a sorozatot. A szereplőket amúgy is nagyon szeretem, a poénok pedig néha akkorákat tudnak ütni, hogy szó szerint fáj. Ami a történetet illeti, néha erős, néha gyenge, de ettől függetlenül megvan az a bizonyos állandósság, az a különös, egyedi hang, amit talán csak ez a sorozat tud. És ez szerintem tök jó dolog. Egyedinek lenni, amikor több száz sorozat fut párhuzamosan a tévében. Ez azért nagy dolog.

  awkward-season-4

  Innentől pedig spoileresen folytatom a kibeszélést. Ha még nem láttad a negyedik évad első felét, akkor óvatosan olvasd tovább. (Off: amúgy már szinkronnal is megnézhetőek a részek, aki úgy követi a sorozatot).  Itt a Spoiler-Zóna!  Jennáék végre végzősök lettek. Régóta várom már ezt, és szerencsére jól meg is találtok az ebben megbújó poénlehetőségeket. Tamara szokás szerint szenzációs, a „tizedikes ribancok” elleni csatározás pedig sírva röhögés volt. És azért is nevettem jót ezen, mert igazuk volt valahol a srácoknak is, miszerint az évfolyamtársaik aggódnak, szétizgulják a fejüket, míg a „tizedikes ribancok” viccesek és szórakoztatóak. Szeretem azt, amikor egy jó röhögés mellett gondolkodni is tudok valamin. Örültem annak is, hogy mélyítették valamelyest Matty karakterét a családi drámával, kellett az bele, hogy ütősebb legyen. Sadie szála is csillagos ötös, azt pedig zárójelesen jegyzem meg, hogy fel sem ismertem Shane Hapert, aki ugye Sadie pasija volt. (Annyira sajnáltam, amikor szakítottak). Amúgy, arra nagyon kíváncsi leszek, hogy miként valósítják meg az ötödik évadot. Mindig gimis sorozatnál előjön a kérdés, merre visz a széria útja a gimi elvégzése után. Hogyan lehet összetartani a szereplőgárdát. És sok sorozat ebbe bukik bele, és válik unalmassá. Remélem az Awkward nem kerül majd ebbe a táborba. De ne rohanjunk annyira előre :)

  awkward-senior-year 01

  Nagyon szeretem Jenna személyiségfejlődését. Vagyis, szerettem. Egészen addig lelkesedtem érte, amíg Luke-kal járt. Nem csak azért, mert a srác nagyon helyes volt, hanem mert olyan érdekes volt az egész cselekmény, és valahogy örültem, hogy Matty megint kikerült a képből. Erre bumm, Luke gyorsan el lett tüntetve, és jött a Jenna szerelmes Matty-be rész. Annyira utálom, amikor képtelenek véglegesen szétválasztani egy párt, mert a rajongók (egy része) azt várja, mikor jöhetnek megint össze. De könyörgöm, Jenna és Matty már elég sok esélyt kapott, örülnék, ha végre leakadnának egymásról. Éppen ezért drukkoltam kezdetben Eve-nek, noha hamar rájöttem, dilis a csaj. Amúgy, megkedveltem Eve-t. Tipikus „telenovellás karakter”, pláne a babás dologgal, olyan „gonosz picsa”, de pont ettől érdekes. És annyira illik az Awkward univerzumba, még csak nem is tűnik soknak. A háború Sadie és Eve között pedig oltári volt végig. Azt amúgy megint ki kell emelnem, hogy a mellékszereplők továbbra is oltáriak, Tamara még mindig a kedvencem, és hozzá köthető az egyik legjobb rész is, amikor az egyetemen részegedett le.

  Értékelés: 8/10
  Tartotta azt a színvonalat, amit a harmadik évad második fele hozott. Néhány eseménynél csak pislogtam nagyokat, a Jenna és Luke szál elvetésének sem örültem igazán, de úgy alapvetően jót szórakoztam, miközben néztem, és őszintén várom a folytatást. Kíváncsi vagyok, merre viszik a szálakat, az elmúlt évek alatt meg tényleg nagyon a szívemhez nőttek ezek a bolondos karakterek :)

  awkward-senior-year

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here