Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Cikkajánló: Kritikák, hírek & érdekességek #04

Cikkajánló: Kritikák, hírek & érdekességek #04

3
Oszd meg!

Nevezhetjük “munkahelyi kötelességnek” is azt, hogy rengeteg cikket elolvasok. Egyrészt tájékozódom, másfelől pedig keresgélek is, hogy miről lenne érdemes írni nektek. Úgy gondoltam az lesz a legjobb, ha hetente egyszer jelentkezem Cikkajánlóval, ahová azokat a híreket, érdekességeket linkelem, amik szerintem a ti érdeklődéseteket is felkelthetik. Jó olvasgatást.

FILMES HÍREK & ÉRDEKESSÉGEK

Íme, tizenkét sztár, és a (híres) tesója – azt pedig rátok bízom, hogy eldöntsétek, James vagy Dave Franco a helyesebb, ugyanis döntésképtelen vagyok. Miley Cyrus tesója, Brandi is tök csinos. Még több sztártesó itt!

– Meglehetősen gyakoriak a botrányok a sztárvilágban (vagy csak azt hisszük, mert arról szólnak a hírek). Itt egy válogatás a hírességek “balkézről” született gyermekeiről. Az Eddie Murphy vs. Mel B vitáról sikeresen le is maradtam.

Új szerepet kapott Jamie Dornan (A szürke ötven árnyalata). Részletekért klikk.

– A hollywoodi filmek nem tükrözik az Egyesült Államokban végbement demográfiai változásokat – derült ki egy amerikai tanulmányból, amelynek készítői azt is kimutatták, hogy a spanyolajkúak a leginkább alulreprezentáltak az amerikai filmekben. Kár érte :/

olsen-sisters

Az egyik legbizalmibb állás Hollywoodban a testőröké. Ők azok, akik mindent látnak, és bizony mindent tudnak. Éppen ezért ciki, ha kiteregetik a szennyest. És most megtették. Szegény Mary-Kate Olsen, az ő titkairól is lehullt a lepel :/

– Film (vagy sorozat) lehet Anne Rice Vámpírkrónikák könyveiből, az Universal megvette a feldolgozás jogát. Részletek itt!

Itt egy válogatás hat igénytelen sztárról, Robert Pattinson például nem szeret zuhanyozni és ruhát mosni. Elég furán hangzik ez így, remélem nem igaz a dolog.

– Magyarországot az Oscar-on az idegen film mezőnyben a Fehér Isten képviseli. Kicsit sajnálom a dolgot, úgy érzem a Viharsarokkal nagyobb esélyünk lett volna a top ötbe jutni.

– Rendhagyó feldolgozást kap a Büszkeség és balitélet, ami kiegészül a zombikkal. De tényleg. Zombik lesznek benne. Alig várom :)

– Bizony sok olyan színésznő van, akin jól áll néhány plusz kiló. Itt most öt olyan sztárt említenek.

– Moziba kéne menni… A kritikája (és az előzetese) alapján a Lucy nagyon jónak tűnik.

lucy

BLOGOK, KRITIKÁK ÉS SPOILEREK

– Deszynél ismert könyvborítók legós verzióit nézhetitek meg. Vicces a válogatás :)

– Még több információ a Vámpírakadémia 2. kampány kapcsán a Függővégen. Jó hír, hogy már megvan a gyűjtés 10%-a, és még hátravan 27 nap. Ki tudja, talán meglesz a kitűzött cél.

– Ági továbbra is bőszen írja a könyvkritikákat, legutóbb A Nyugalom tengeréről áradozott (teljesen jogosan :)), ma pedig egy szexkönyv, a Behálózva került górcső alá.

– Nekem is feltűnt már, hogy Jennifer Lawrence mentesek Az Éhezők viadala új részének a promóciós anyagai. Erről írt Ancsi az oldalán, ahol meg is tudhatjuk Lawrence hiányának az okát. Eszembe sem jutott volna, hogy erről van szó, pedig tök logikus így, utólag.

– Borkánál öt érdekességet olvashattok A Beavatott film kapcsán. Hosszú és tartalmas a cikk, érdemes elolvasni.

3 Hozzászólások

 1. Ez a demográfiai tanulmány nagyon érdekes és valóban kevés a spanyol. A feketékről pedig azt hallottam, hogy kötelezően kell bizonyos százalékot szerepeltetni a filmekben, sorozatokban. Az indiánok Észak-Amerikában elég kevesen vannak, ennek ellenére jó volna, ha ők is többet lennének…Az egyetlen, aki eszembe jut, az Ethan Whitehorse karaktere a Lying Game-ben, ott meg is volt említve, hogy ő indián és rezervátumban is játszódott néhány rész. Jó volna egy olyan sorozat, ami kifejezetten róluk szól. Egyébként a dél-amerikai telenovellákban is kevés indián szerepel, pedig ott rengetegen vannak (vagy keverékek, de látszanak rajtuk az indián vonások).

  Olsenékről mindig az jut eszembe, hogy elképesztő, hogyan lecsúsztak és milyen ijesztően néznek ki most, pedig milyen szépek és aranyosak voltak…

  Az igénytelenségről szóló cikk fele szerintem kitaláció. Rob Pattinsont különben se kell állítólag túl komolyan venni, van egy fura humora:) Amíg meg olyan szerepeket és filmeket vállal, mint eddig, addig azt csinál, amit akar. Ő lehet a következő Leo Dicaprio: jó filmek – nyálas filmben nyálas szépfiú elismerés nélkül, de tinilányok nyáladzásával – jó filmek és rendezők kiválasztása, amik komoly elismerést hoznak neki. Leo is mennyire nyálas szépfiú volt csak rengeteg ember szemében a Titanic idején, most meg az akciófanok is mennyire elismerik. Még néhány komoly szerep hasonló kaliberű rendezőkkel és ő is ott fog tartani, még az Oscart se tartom kizártnak.

  A Fehér Istennek legalább megvan a Cannes-i hype-ja:) Lehet, hogy jobb olyan filmet nevezni, amit már nemzetközileg és komoly helyeken elismertek.

  • A Viharsarok is több nemzetközi díjat nyert. Sőt, úgy tudom többet is, mint a Fehér Isten. De azért utóbbi se semmi, tök jó, hogy idén két ennyire sikeres magyar film volt :)

   A Robert Pattinson – Leo DiCaprio hasonlat pedig nagyon találó.

   • Ja, azt nem tudtam:)

    És megnyugtató, hogy nem én vagyok hülye a Pattinson-Dicaprio párhuzammal kapcsolatban:) Az utóbbi pár hétben rákattantam Pattinsonra nagyon.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here