Főoldal Hírek Josh Hutcherson új kampányt indít a meleg fiatalokért

Josh Hutcherson új kampányt indít a meleg fiatalokért

0
Oszd meg!

Azt már korábban is tudtuk, hogy Az éhezők viadala sztárja, Josh Hutcherson milyen elszántan küzd a meleg jogokért. A színész saját szervezetet hozott létre, Straight but not Narrow (“heteró, de nem elítélő”) néven, most pedig egy új kampányba kezdett, amiről Ancsi (Az Éhezők viadala blog) fordításában olvashattok.

02-sor

josh-hutcherson-power-on-01

A Straight But Not Narrow, a The Trevor Project és a human I-T-ben végzett munkája mellett Josh Hutcherson, az Éhezők Viadala színésze egy új kampányt indított Power On néven, amelynek célja, hogy a hátrányos anyagi helyzetű, vidéken élő meleg fiatalok számára is eszközöket biztosítson ahhoz, hogy megtalálhassák az utat saját közösségükhöz. Mostantól kezdve az október 16-i Spirit Day-ig a fenti szervezetek együttműködnek, és arra ösztönzik a fiatalokat, hogy megunt, nem használt laptopjaikat, számítógépeiket, tablet-jeiket, okos telefonjaikat ajánlják fel a kampány számára, amelynek során felújítják azokat, és kiosztják az Egyesült Államok különböző pontjain lévő LMBT információs központoknak.

A GLSEN Out Online felmérése szerint a meleg fiatalok fele korábban nem használta az internetet, hogy hasonló gondolkodású meleg társaikkal ismerkedjenek.  „A homoszexuális fiatalok számára nem könnyű magukhoz hasonló fiatalokat találni”.– mondta Abbe Land a The Trevor Project vezetője. – „A The Trevor Project-nél mi tisztában vagyunk azzal, hogy ha valaki tartozik egy közösséghez, akkor ott támogatásra és barátokra találhat, és ezáltal csökkenhet a meleg fiatalok öngyilkossági kísérleteinek és más önveszélyes tevékenységeinek száma is.”

Felismerve, hogy az internet milyen hatékony eszköz lehet azok számára, akik nem biztosak szexualitásukban, vagy nem találnak más homoszexuális embert a környezetükben, a The Trevor Project 2008-ban létrehozott egy szociális hálózatot a TrevorSpace.org címen, amelyet kifejezetten meleg fiatalok és heteroszexuális támogatóik számára terveztek. Ez az oldal, amely jelenleg nagyjából 100.000 embert szolgál ki, olyan eszközökön keresztül érhető el, amelyeket a Power On segítségével szereznek meg és osztanak szét a rászorultak között.

josh-hutcherson-power-on-03

Hogy példát mutasson, a projekt elindítását Josh Hutcherson saját számítógépének felajánlásával kezdte. „Fantasztikus érzés tudni, hogy ezzel egy olyan fiatalon segíthetek, aki ezen megmozdulás előtt nem tudott olyan megfelelő információkhoz és forrásokhoz hozzájutni, amelyek tényleges segítséget nyújtanak számára.”– mondta Josh Hutcherson. –„Mindig is tiszteltem a The Trevor Project munkáját és nagyon izgalmas, hogy a Straight But Not Narrow-val most egy olyan kampányban vehetünk részt, mint a Power On.”

Aki segíteni szeretné ezt a megmozdulást, a human-i-t.org/ally oldalon találhatja meg a szükséges instrukciókat. A szervezet a felajánlott eszközöket ingyenesen gyűjti össze és újíttatja fel.

Fordította: Ancsi

3626 <- Az összes oldalletöltés 4 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here