Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Crazy Ones: Kritika az első évadról

The Crazy Ones: Kritika az első évadról

1
Oszd meg!

Győzött a kíváncsiság, és a Sarah Michelle Gellar fanboy faktor, így végignéztem a The Crazy Ones teljes első évadát. Úgy érzem jól tettem, mert idővel nagy összhang alakult ki a színészek között, Robin Williamsből is kevesebb lett, és a visszatérő szereplőként megfutatott Brad Garrett (Szeretünk Raymond) is rengeteget hozzáadott a showhoz. Bár nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani, de most már sajnálom a kaszát. Néztem volna még tovább is, kellemes kikapcsolódást nyújtott számomra a sorozat. Ritkán nevettem fel hangosan, nem nevezném a kedvencemnek, csak egyszerűen jó volt nézni, lekapcsolni az agyam, és hagyni, hadd szórakoztassanak a srácok. Szerencsére azonban nem ért különösebb cliffhangerrel véget a show, olyan problémát hoztak fel (a cég eladása), amit már korábban kivédtek, úgyhogy kvázi egy pillanatig sem aggódom, és a „lezáratlanság” ellenére is teljes az élmény.

the-crazy-ones-02

Kezdetben tényleg „one man show”-nak tűnt számomra a The Crazy Ones, de szerencsére az írók is hamar rádöbbentek arra, hogy ahol ennyi tehetséges és jó színész van, nem lehet csak egyre alapozni. Robin Williams kapcsán igazából csak azt tudom ismételni, amit az évadzáróban mondott a karakternek a kissrác: „Tudjuk, hogy tud színészkedni. Mesélje inkább tovább a történetet”. Valami hasonlót mondhatott, és abban igazából benne volt minden. Valahogy ezt érzem én is Williamssel kapcsolatban. Azt hiszem a hatodik rész környékén jött az első jelentősebb változás, onnantól kezdve a többi szereplő is nagyobb fókuszt kapott, Robinból úgymond visszavettek, és hála ennek lett igazán szerethető sorozat a szememben a The Crazy Ones.

A szereplőket pedig igazán megkedveltem, és huszonkét rész alatt viszonylag jól ki is fejtették őket. Tetszett, hogy Amanda Settont sem ábrázolták mindig butának, hanem több árnyalattal ruházták fel, miközben megmaradt a szórakoztató oldala. James Wolk kétértelmű poénjaival, és az önirónia teljes hiányával remekül társult a színész (nagyon) vonzó külseje, Zach pedig ha nem is ezek miatt, de úgy mindent egybevéve hamar a szívemhez nőtt. Egyszerűen tetszett, ahogy ez a magabiztos srác uralja a képernyőt. Andrew volt az, akit sokáig tartott megkedvelni, de azt hiszem a harmadik részes kacsás epizód után ő is hamar a szívemhez nőtt. No és Sarah Michelle Gellar karaktere. Hű, telitalálat! Oké, „tipikus” harmincas nőt alakított, aki a karrierjében sikeres, de nincs pasija, családot szeretne, etc, de Gellar valahogy kifordította ezt a karaktertípust, csavart rajta egyet, és egyedien adta elő. Lehet, hogy az SMG fanboy beszél belőlem, de úgy éreztem több mindent beleadott Sidney karakterébe, mint amit eredetileg odaképzeltem volna, ez pedig nagyon szimpatikussá tette őt.

the-crazy-ones-01

A sorozat epizódikusnak tekinthető, tulajdonképpen bárhol be lehet csatlakozni. Itthon a magyar FOX-nak hála már lement a teljes első évad, én is úgy néztem meg, nekem bejött. Talán azért is, mert SMG hangja megmaradt Mezey Kitti, akárcsak a Buffy-ban. Több vendégsztár is felbukkant a szériában, Adriana Limát példádul különösen csíptem, a modelles részen nevettem azt hiszem a legtöbbet. Humorát tekintve inkább a „ritkán csapok oda, de akkor nagyot”-típusnak lőném be, de itt inkább azok járnak jól, akik szeretik valamelyik színészt, úgy a sorozatot is nagyobb eséllyel kedvelik majd meg. Az első két-három rész megtekintését pedig javaslom a komédiákat szeretőknek.

Értékelés: 7/10
Talán túlértékeltem, de nem bánom, mert a középszerűségből ha csak egy kicsit is, de kitört, és valahogy egyre egyedibb humorral operált. A karaktereket annak ellenére sikerült mélyíteni, hogy epizódikus jelleggel bírt a show, és képesek voltak Robin Williamset is visszafogni, úgyhogy mindenképpen jár az a hét pont. Azt nem mondom, hogy jövőre nagyon fog hiányozni a The Crazy Ones, de ha nem kaszálják el, akkor biztos vevő lettem volna a második szezonra is. És már nem csak Sarah Michelle Gellar és James Wolk miatt.

1473 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Imádtam ezt a sorozatot és hihetetlen,hogy Robin Williams már nincs köztünk. Nyugodjék Békében ! :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here