Főoldal Hírek Körbejárta a magyar sajtót a Glee botrány

Körbejárta a magyar sajtót a Glee botrány

3
Oszd meg!

klaine-gleeVasárnap írtam meg, hogy az RTL Klub kivágta a Glee hazai sugárzásából Kurt és Blaine első csókját. Tegnap meglepetten tapasztaltam, hogy a poszt vírusként terjed a Facebookon, majd több, országos portál is átvette a hírt. Elsőként a 444 cikkezett róla, aztán jött a Hír 24, a Comment:com, ma reggel pedig a Sorozatjunkie és az [Origo] leközölte a hírt.

Az RTL Klub fejese, Kolosi Péter a Comment:com-nak elárulta, azért cenzúrázták az epizódot, mert korábban az NHM megbüntette őket a “Nem szentírás” (The Book of Daniel) c. sorozat azon jelenetéért, ahol két tinifiú csókolózik. Noha a probléma inkább más lehetett, legalábbis egy komment szerint: “Félreértitek. Azzal volt a baj, hogy egy püspököt ábrázoltak úgy, mintha éppen dugásra készülne a barátnőjével, üres szobát keresve. Mint tudjuk, keresztény-konzervatív körökben egy püspök nem üzekedik. Egy nővel.” Pont emiatt az RTL Klub magyarázatával továbbra sem tudok mit kezdeni, leginkább azért, mert a Brittany és Santana csókot nyugodtan leadták. A Glee pedig pont az a sorozat, ami minden kisebbség mellett kiáll, legyen az leszbikus, vagy éppen Down kóros.

Mindettől függetlenül tegnap nagyon örültem annak, hogy a hírt átvette az országos sajtó. Nem a látogatottság miatt, mert az hozott olyan +300 emberkét, a szokásos 2.700 mellé, ami ugyan nem elenyésző, de nem ez a lényeg. Annak idején, amikor újságíróképzésre jelentkeztem, pont azért tettem, hogy fontos dolgokra is felhívhassam a figyelmet. A Media Addicton évek óta teszek az elfogadásért (legalábbis igyekszem), és most, hogy egy bicskanyitogató dologra az országos sajtó is felfigyelt, úgy érzem valamit jól csináltam. Mert ez a Glee cenzúra olyan dolog, amiről beszélni kell. Amiről véleményt kell nyilvánítani. Örülök, hogy többen megtették. Az országos sajtó képviseletében is.

klaine-glee-2

3409 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Én is pont ezt néztem, hogy megírtad a cikket, aztán hirtelen mindenhol erről olvastam. Ez tök jó. :) Ha a probléma nem is oldódott meg és logikus választ sem kaptunk, de azért a célt elérted, foglalkoztak a témával. Grat!

  2. Nem akarom védeni az RTL-t, de a rezsim tényleg jobban rá van szállva a férficsókra, mint a nőire.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here